e38 740i nefunkčný otáčkomer a ukazovateľ spotreby
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
e38 740i nefunkčný otáčkomer a ukazovateľ spotreby
Zdravím členov fora,mam dosť velky problém.Pretesňoval som riadiacu jednotku v motorovom priestore,lebo bol upchaný kanálik na odvádzanie vody pod ňou.Všetko som vybral,komplet celu riadiacu jednotku,vyčistil a pretesnil všetko.Od tej doby mi nefunguje otáčkomer, ukazovateľ spotreby pod otáčkomerom,neustále aj počas jazdy mi svieti kontrolka opotrebovania brz a kocky olejového intervalu.Istý čas ked som vošiel do nejakej diery na ceste tak mi otáčkomer začal fungovať,ale vzápätí spadli ručičky.V poslednej dobe mi už nefunguje vôbec.Prosím poradte mi kde presne ma otáčkomer v riadiacej jednotke kable,alebo na ktoré relé sa napájajú káble.Bol som aj na diagnostike ale nič mi nezistili,iba senzor opotrebovania brz.Všetko sok im vysvetlil ako aj vám ale oni nič. Nebudú to senzori brzd,lebo mi v dierach naskakovala ručička otáčkomera a kontrolka brz zhasla,takže,ak máte nejaké nápady,prosím napíšte mi,dakujem
-
Re: e38 740i nefunkčný otáčkomer a ukazovateľ spotreby
Tu mi fakt nikto s tym nepomoze?
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
ja jo
jen sem na ttebe uplne zapomel. je to hrozne jednoduche. do budiku ti vedou z ridici jednotky dva cerne draty a v jednom mas impulz otacek a v druhem impulzy na spotrebu.... tam bych videl chybu..
kdyz si vzpomenu dam ti schemu

E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
- WilD
- Kontaktovat uživatele:
...a když si nevzpomene, tak tu schemu vyhrabeš při troše snahy odsud
http://www.bmw-planet.com/diagrams/rele ... /index.htm

WilDWerkE - (self)servis
7er: Lískulka 708MPI ...DF92280,
Other BMWs: KIT 812HTP, Alpinašrot 300NIC...
7er: Lískulka 708MPI ...DF92280,
Other BMWs: KIT 812HTP, Alpinašrot 300NIC...
-
Dikes chlapi,ale ani neviem kde mam hladat tie kable v tom programe co ste mi napisali,bude to DME/IKE interface speed signal pri agregate M60?A aj tak riadiaca jednotka je ta cela cierna bedna v motorovom priestore,ale presne odkial vedu tie cierne kable?z DME?alebo z nejakeho relatka?
-
Dakujem vam chlapi za vasu pomoc,uz som vyriesil svoj obrovsky problem ktory som mal,riesenie bolo take ako napisal Snejk,bol to cierny kablik,ktory vedie podla elektrickej schemy z DME cez jeden cierny konektor do IKE,a prave v tom konektore bol odlomeny jeden pin,mohol sa odlomit pri precistovani kontaktov,cely cas som sa na to pozeral a som si nevsimol.Takze uz mi funguje otackomer,ukazovatel spotreby,a nesvieti mi uz opotrebenie brz a ukazovatel olejoveho intervalu.Som rad ze existuje tento forum a ze existuju machri,ktory s tym maju uz skusenosti.Dakujem vam