E38 728i LPG

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
DDT

E38 728i LPG

Příspěvek od DDT »

Ahoj,
tak napíšu i sem když už tu prudím. Díky Snejkovi jsem čerstvý majitel 7er E38.
Přikládám alespoň první foto.
Práce je na ni dost, výbava jakou jsem chtěl, no bohatší by bral asi každý :D .
Zatím maximální spokojenost a radost.
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Co bylo špatně + opravy
- chyběla pravidelná revize LPG – započal jsem pravidelně chodit na revize
- prasklé zadní pružiny – výměněno
- opotřebené díly zadní nápravy - výměněno
- opotřebené díly přední nápravy (nějaký čep a tyčky stabilizátoru)- vyměněno
- houpání otáček za studena – nový separátor oleje, vyřešeno
- děravá odvzdušňovací hadice u motoru – koupena nová a vyměněna
- tekla nádobka k servu – chybějící těsnění – těsnění dokoupeno
- přední držák nápojů měl poškozený mechanismus – vyměněn celý držák
- promáčklina + drobná koroze LP blatníku – opraveno a nalakováno
- malý důlek a mírná koroze kapoty – opraveno a kapota nalakována celá
- odskoky kapoty nefungovaly – vyměněny za funkční
- odskoky kufru nefungovaly – vyměněny za funkční
- vadná mechanika navigace – výměna za funkční
- rozpraskaná kůže na vrchní části volantu – plánované přešití
- polámané kryty na zpětných zrcátkách – koupě nových + nový lak
- zpětná zrcátka s hnědými fleky – koupě nových
- špatné trysky u LPG – výměna za nové
- polámané packy ledvinek, přilepeno ke kapotě - koupeny nové po FL ledvinky chrom/chrom/black
- ošoupané BMW znaky vepředu i vzadu – koupeny nové
- spodní lišty na dveřích shnilé – koupeny nové
- spodní lišty na karoserii shnilé – koupeny nové
- drobná rez na spodcích dveří – oprava + lak
- drobná rez na lemu kufru – oprava + lak
- ohnutá chrom lišta PP blikače – výměna za nepoškozenou
- chybějící kabinové filtry - dokoupeny
- vadné 2x PDC čidla – výměna za funkční
- zoxidované chrom lišty na zadním nárazníku – výměna za bezvadné
- nefunkční ZP stahovačka okna – výměna za funkční
- tapec v kufru politý barvou – koupě nového čistého
- lišty pod světly obité až na plech – nový lak
- noname autobaterie už nedržela – koupě nové Varty
- tekla benzínová nádrž – díra ošetřena a zavařena
- vadné pixely na budíkách - výměna za verzi bez vad
- původní vzpěry kufru byly unavené - repase a jsou jako nové
- vystříkání dutin speciálním voskem
- geometrie
- seřízení světel
- potrhaný volant - opraveno, výměna

Dodělání + dokoupení
- výměna oranžových zadních světel za bílé
- výměna všech oranžových blikačů za bílé
- dodělání originál sklápěcích zrcátek včetně všech modulů
- doděláno vnitřní samostmívací zrcátko
- koupě druhé sady kol a jejich přezutí na zimní
- dokoupení originál nářadí co je v kufru
- dokoupení svítilny co je v přihrádce spolujezdce

Nehody
- naprasklý zadní nárazník, nehoda z důvodu vadných PDC čidel – svařeno a nalakováno
- naprasklý přední nárazník, poškozený roh kapoty, poškozený roh LP blatníku, rozbité světlo, rozbitý blinkr – ťukanec na parkovišti, vše opraveno, vyměněno a nalakováno s fotodokumentací
Naposledy upravil(a) DDT dne sob bře 10, 2012 4:56 pm, celkem upraveno 9 x.
E38......zase
DDT

Re: E38 728i LPG

Příspěvek od DDT »

Mám na Vás takový dotaz, je tady někdo kdo by mi mohl pomoci s nákupem těchto dílů? V případě že jste schopni mít lepší ceny, máte slevy atp.........
Děkuji za každou pomoc, sháním toto:
Zadní pružiny - obě
Přední tyčky stabilizátoru - obě (myslím že tak se to jmenuje, Snejku kdybych se pletl tak mně prosím oprav, nevím jestli jsem si to po telefonu zapamatoval správně)
A pak tento díl č.2 http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... separator/
E38......zase
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

tak mi zavolej :) ja na tebe cislo ztratil a na icq nejsi. to je pak tezky :) visi mi tuty svetla jeste :)
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
DDT

Příspěvek od DDT »

Tak seznam věcí k dořešení utěšěně roste :-D
- kovový zvuk někdy při nastartování, jako kdyby se něco kovového roztočilo a o něco párkrát zavadilo (někde jsem tady četl že je to běžný jev)
- když zapnu výhřev zadního okna, začne šumět rádio, nejde slyšet jediné slovo
- vrzání při projetí jakékoliv nerovnosti (přikládám prasklým pružinám)
- no a ta spotřeba mně začíná vadit, malé město bez semaforů projet za 16,5 mi přijde prostě moc, ano auto má skoro 2t, je staršího data, ale kolik si to veme kdybych s tím jel normálně, tzn. jedeš kdykoliv potřebuješ, žádné pomalé rozjezdy, pomalý dojezd do křižovatky atp.
- převodovka většinou řadí že o tom skoro nevím, ale někdy se stane v různých rychlostech jakoby mírné cuknutí, nic prudkého nic hrozného, nevím jestli je to běžné nebo něco není ok, zatím to hrozné není a na zpátečku to nedělá vůbec, tak snad ok.

Zkusím nafotit více fotek ať tu nemám jen tu jednu.........
E38......zase
T613

Příspěvek od T613 »

jo kovovy zvuk pri startovani jsem mel taky ... a pak jendou CINK a starter KO ... jestli to bylo zeslablou civkou, nebo necim jinym jsem nezkoumal, ale vracel se spatne pastorek a cinkal o venec az se to rozletelo
DDT

Příspěvek od DDT »

No ono startování mám bezvadné, chytne to v podstatě okamžitě. Jen pak poklesnou otáčky tak je potřeba chvíli držet nohu na plynu aby tam těch 1000 bylo, tak půl minuty. Pak už se dá odjet bez problémů. Když jsem ale ráno po nastartování otevřel dveře tak byl zvuk jako když je děravý výfuk nebo jak bych to nazval, prostě se zpod vozu ozívaly divné zvuky. Kouř mi z výfuku nejde a když se auto zahřeje tak je chod naprosto tichý bez jakýchkoliv výkyvů.
Uvidím čeká mně výměna olejů a filtrů. Snad i na výměnu oleje v převodovce dojde....ale to bude potřeba zas trochu přišetřit....a to před vánoci půjde fakt blbě.
E38......zase
DDT

Příspěvek od DDT »

Jinak tedy, nejsem takový ten správný motoristický typ který ví kolik má jeho auto koní, jaký má krouťák a za jak rychle to zrychlí na 100. Jsem takový běžný uživatel kdy chci bezpeční a komfort z místa A do místa B. Řídil jsem lecos, od Š120 po A8. Ale až nyní jsem zjistil zvláštní pocit, a sice že jdu k autu a jednak na něm můžu oči nechat a druhak těším se na každou jízdu, to je třeba věc kterou jsem dřív neměl. Prostě jsem sedl a jel. Teď si to užívám.
E38......zase
JaraX

Příspěvek od JaraX »

DDT píše:Jinak tedy, nejsem takový ten správný motoristický typ který ví kolik má jeho auto koní, jaký má krouťák a za jak rychle to zrychlí na 100. Jsem takový běžný uživatel kdy chci bezpeční a komfort z místa A do místa B. Řídil jsem lecos, od Š120 po A8. Ale až nyní jsem zjistil zvláštní pocit, a sice že jdu k autu a jednak na něm můžu oči nechat a druhak těším se na každou jízdu, to je třeba věc kterou jsem dřív neměl. Prostě jsem sedl a jel. Teď si to užívám.
tak ještě napiš na bmwklub jakej je rozdil mezi E39 a E38. oni to pochopit nemužou
BMW service expert - http://www.jarax.net
DDT

Příspěvek od DDT »

Hele to si myslím že právě nejde. Jednak se ti to auto jako takové prostě musí líbit. Když ti sedne více e39 tak se prostě můžeš s E38 stavět nahlavu a nic s tím neuděláš. No a za druhé s tím autem musíš jezdit aby jsi mohl říct, jo to je paráda.
No a jako poslední bod se ti na něm nesmí posrat cokoliv z dílů nad 20 tis pořizovací hodnoty :-D
E38......zase
JaraX

Příspěvek od JaraX »

DDT píše:Hele to si myslím že právě nejde. Jednak se ti to auto jako takové prostě musí líbit. Když ti sedne více e39 tak se prostě můžeš s E38 stavět nahlavu a nic s tím neuděláš. No a za druhé s tím autem musíš jezdit aby jsi mohl říct, jo to je paráda.
No a jako poslední bod se ti na něm nesmí posrat cokoliv z dílů nad 20 tis pořizovací hodnoty :-D
jenže krásně to řekl Atimen, "já nevidím duvod proč by někdo vrážel peníze do E39" prostě E39 je nudný hnusný auto, ale E38 je první auto který mám přes 3 roky a stejně s ním mužu furt jezdit a furt mě překvapuje, furt mi dělá radost, furt je krásny.
BMW service expert - http://www.jarax.net
Odpovědět