Hans BMW E38 740i 97 oriental-blau

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Uživatelský avatar
Filozof
Příspěvky: 2220
Registrován: úte srp 20, 2013 7:05 am
Bydliště: Vyškov

Re: Hans BMW E38 740i 97 oriental-blau

Příspěvek od Filozof »

není nic jednoduššího než někde sundat zadní kolo a podívat se ...je tam plastová krabička za tlumičem a uvidíš tam dva dráty na dvě čidla. Jedno je ABS druhé je z destičky. Pokud tedy není na druhé straně. Maximálně tam bude jen jedno. Podívej se vyfot si to a zjistíš zda je modré či šedé.

Je pravda že tento problém mělo hodně lidí já si tím taky prošel ale mě zázrakem fungovalo i MAHLE jen byl problém s tím že chytrák servis při lisování nového ložiska to vzali přes čidlo které zničili a kouskem čidla vyštípli díru do magnetického pásku na ložisku. Tím totálně zničili ložisko protože čidlo počítá zuby na magnetickém pásku.
Muselo se dávat po laborování nové ložisko a až potom jsem měl problém vyřešenej....taky to byl měsíc či dva kdy jsem byl nervní člověk než se zjistil tento pruser ...

Defakto stačí pokud bys chtěl ověřit magnetickej pásek sundat čidlo drží na šroubku a je to otázka minuty max dvou a vzít mobil či dobrou optiku a podívat se ...někdo to hodí na zvedák a jede s baterkou v ruce a otáčí kolem a kontroluje zda tam něco nevidí....
očistit to či profouknout někdy tam může bejt špona kterou to čidlo taky počítá a pak je tále chyba ABS. Oni to dost často odsekávají či odvrtávají a pak se dostane bordel na mag pásek a počítá to špatně. Ikdyž je tam dobré čidlo. Takže pokud sundáš kolo máš do 15min jasno s tím že to rovnou vyčistíš opatrně vzduchem nebo hadrem.

No a pokud bude vše ok asi pak jen propípat celej drát od čidla k ABS jednotce kam to vede...jít po drátu.

Ale asi bych viděl neprve udělat fyzickou kontrolu případně to očistíš to zvládneš i ty ... a pak uvidíš co dál.
případně vyzkoušet pár dalších čidel a třeba ti tam VDO siemens pojede taky jako jedinné..ikdyž si myslím že by tam měli fungovat i jiné čidla. Kamarád má čidlo za 3kila na 5er a taky mu jede už přes rok. Já mám MAHLE a funguje. Ale jsou tady lidi co mají auto citlivé nebo nevím proč a nic než originál či VDO SIEMENS tam nejde.

Netuším čím to je a řešit to nebudu jen ti dávám příklad abys měl představu a mohl to co nejrychleji opravit a netrápil se měsíce či roky jako jiní kvuli nějaké banalitě :-)
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
jzcz
Příspěvky: 6
Registrován: stř dub 08, 2015 8:46 am
Bydliště: Brno

Re: Hans BMW E38 740i 97 oriental-blau

Příspěvek od jzcz »

Filozof píše:...
Díky za info, pokud nedopadne reklamace tak už si to dodělám sám. Zatím se má situace tak, že jsem jel čidlo reklamovat a je tam BOSCH. Večer jsem ještě pro jistotu znovu pročetl fóra a na zahraničních jsem narazil na to, že u některých prodejců bývají špatně označené. BOSCH dělá pro 5er e39, ale občas bývá uveden i u 7er e38. Do 7er jsou ale podle katalogu uvedeny až po roce 98 (to je ale poznačeno jen někde). Moje auto je 97 tak se čidlo vyreklamovalo a objednalo se podle ETA VDO Siemens ( 34 52 11 82 077 ).
Obrázek e38 740i (M62) 1997 + LPG (AGC 01 - 14) Oriental-blau
Odpovědět