Chcípá po studeném startu

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
T613

Re: Chcípá po studeném startu

Příspěvek od T613 »

ja jsem myslel ten ethanol
Strosek

Příspěvek od Strosek »

Myslíš, že jsem si to zkurvil těma celkem asi 15 l jednou načepovaného ethanolu, který mi byl doporučen a který, jak vidím doporučují i zde ?
E38 740i motor M60B40, LPG
herman17

Příspěvek od herman17 »

Ja ho nedoporucuju :lol:
Ale byl mi doporucen misto tech aditiv na cisteni vstriku... vlasne to porad souvisi s tim chcipanim
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
T613

Příspěvek od T613 »

Strosek píše:Myslíš, že jsem si to zkurvil těma celkem asi 15 l jednou načepovaného ethanolu, který mi byl doporučen a který, jak vidím doporučují i zde ?
to nevim, kdo co doporucuje je tezko rict, po netu se doctes ze potrebujes na ethanol upravu jednotky, nekdo to zas micha podle receptu babky od vedle v ruznych pomerech ze to je ok
pokud mas podezreni na vstriky vyhod je ven a udelej si test sam kazdeho z nich, i okem se da poznat jestli ma spatny rozprach ... nebo to hod vycistit firme ultrazvukem s testem

ja bych to nenalil ani do faku, proc bych to delal kdyz jezdi na benal ok
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Já jsem vzal kluci Vervu 100 benzín plus Aditiva které taky zvyšují oktany a čistí vstřikovače ... po 30km auto jelo jako šlak .... fakt jsem čuměl že to jede jako pila měl jsem radost jako malej kluk ... pak jsem přepl na LPG a je tam prostě vidět docela rozdíl výkonu ... asi budu muset nechat seřídit plyn.

Starty ranní vše je ok ale mám pocit že se plyn prostě postupně rozladí ...a co x tisíc to chce asi seřizovat ... jak mi kdosi řekl nebo druhá varianta projíždět občas kvalitní benzín....

Nejhorší se mi zdá lenivá jízda na LPG třeba stovky kilometrů ... pak to auto je fakt líné ...učí se podle řidiče a vše je takové mdlé ... divné že stejný motor astejné auto a stačí trochu projet ohnivou vodu vervu 100 s VIF auto se pak zdá uplně jiné po chvilce ježdění ... bylo to cítit od začátku během minutky dvou ale to peklo přišlo postupně... oproti běžnému ježdění to bylo uplně jiné auto. Jenže to bych se nedoplatil.

LPG má kolem 104-108 oktanů....a prej borci LPG dokážou vyladit tak, jako bych jezdil na kvalitní benzín. Tak jsem zvědavej až si udělám čas a nastaví to někdo zda to bude pravda a vydrží to nějakej čas....

Mno to jen taková poznámka třeba to někoho motivuje ...a zkusí ... pročistit vstřiky a motor vykouzlí trochu více výkonu.... než bývá zvykem. 8-) :)
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
oxik

Příspěvek od oxik »

já teda nepoznám rozdíl benzín-plyn.. možná že na plyn mi to jede líp :D :D

Jak dojíždim na benzín (maxxmoušn), tak starty jsou uplně v pohodě, jen to občasné rachtání při startu mě sere :D ale to je jiná kapitola
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
herman17

Příspěvek od herman17 »

tak ja sem dnes natankoval uz jen samotnej benzin. Zajimave je, ze se s tim ethanolem zvysila spotreba o 4 litry :lol:
Dnes jsem take natankoval LPG, dodavatel je udajne Olomoucka plynarna. Najel jsem asi 800km uplne bez LPG a dnes jsem poprve po dlouhe dobe najel cca 50km na plyn, tak uvidime rano studenej start... Jinak uz jsem objednany k plynari kterej dela dukladnou revizi, tak jsem zvedavej :) Poprosim ho, at mi trochu vyhne plovak, protoze uz me pekne sere to casty tankovani. Nadrz 85l a vleze mi tam jen 65l :(
Po revizi dam echo, jestli uz je vsecko cajk a startuje jak ma ;)
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
Strosek

Příspěvek od Strosek »

do nádrže na 85l musíš po zásahu normálního plynaře načepovat 85l - není důvod to tak nemít - plnit nádrž do 100% jejího objemu
E38 740i motor M60B40, LPG
Rejchy

Příspěvek od Rejchy »

Já do nádrže 84L tankoval běžně 73L a žádnej zásah na plováku jsem neměl.Nemáš ji tam namontovanou obráceně?
Ex E38 750ia DG26378 LPG
Loyd-Krismas

Příspěvek od Loyd-Krismas »

To je pěkná blbost, nádrž pokud se hned nejede by úplně plná být neměla. Já bych si tedy neriskl natankovat plnou a pak to odstavit.
BMW 750i 1996 E38
Obrázek
Odpovědět