Chcípá po studeném startu

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
oxik

Re: Chcípá po studeném startu

Příspěvek od oxik »

A po jaký době jsou lambdy vyhřátý, pokud jsem koupil brand new, právě kvůli vyhřívání..a kdy se vyhřívání zapne, že bych třeba nechal nějakou minutku klíč ve 2. poloze..?
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
alap

Příspěvek od alap »

Nějaké lambdy jsou i vyhřívané, ale netuším, jestli to mají i e38. A ani nemám páru, kdy jsou informace z ní relevantní.
ex e38 728ia 99 LPG
oxik

Příspěvek od oxik »

ano, e38 maji vyhrivane lambdy, kvuli nefunkcnimu vyhrivani jsem je kupoval nove
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Filozof

Příspěvek od Filozof »

vy tady měníte plno věcí ale sakra stále tady dokola říkáme že to bude LPG. Jeden to pochopil a hle ???? už jezdí v pohodě na benzín i starty studené jsou ok.
No a to je přesně to co tady s ALAPEM říkáme dokola furt dokola ....

Proč měnit věci když stačí odpojit LPG a pak odpojit baterii na pul hodinky....pak to zapojit a jezdit na kvalitní benzín s vervou ... ožralá lambda se probere a zvrávorá z alkoholického večírku kdy do sebe rvala LPG slivovici ... lambda pak posílá nesmysl ECU ...zvýšit a pak snížit a furt dokola auto pak hapruje protože je uplně mimo ...

a až začne auto jezdit zase jako nové na benzín - potom doladit pořádně mapy LPG.... já vám říkal proč jsem si pořizoval PRINS ...abych toto nemusel podstupovat.
A pokud bude štěstí a najdu CD se zálohou videí MAGIC najdu vám svoje další videa ...co jsem točil před pár lety kdy jsem si hrál s 6válcem M50kou.
(ikdyž je videí plno na netu kde se dá dohledat jak to funguje )
tady je jen uvodní screen bmw 5er E34 525i na benzín když jsem poznával tajemství LPG nastavování ... :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=mL7cupmpyYI

ostatní dohledám případně nahraji ...LPG má vždy vyšší dobu vstřiku. Stačilo by odladit jedno auto 740i facelift a uložit profil.
Potom se dá přehrát profil do jiného auta které je taky rozhašené... například u systému MAGIC.
Naposledy upravil(a) Filozof dne úte lis 24, 2015 2:15 pm, celkem upraveno 1 x.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

Rád bych se dozvěděl, jak se projeví, že budeme hodní :-)
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Chtěl jsem napsat pokud dohledám CD se zálohou kde mám ty videa všechny ... mám to v kumbále...a to mi nikdo stím nepomůže už dohledat... :lol:

Ale tady je vidět alespon jiné nastavení například 6vál od audi...je to stejné hodně systémů je podobných vy co to znáte dáte zapravdu. Myslím si že pokud někdo z vás pujde na školení na hodinku dvě k někomu kdo tomu rozumí tak pak to budete umět taky ...základy do 15minut .je to jednoduché relativně ...
Pak je horší to laborování a zkoušení v normě.

https://www.youtube.com/watch?v=UZpfKQqP2NA

Všimněte si nastavení ... jak vstřikují LPG delším vstřikem jako u benzínů o určitou konstantu. Vím že byl problém s Nakloněním a kratší dobou vstřiku.

Pokud nastavím stejnou dobu vstřiku jako na benzín tak najednou auto sice jede za 7litru na sto a zdechne mu 10-20procent koní ale jede na chudou směs a to je problém. Pak se rozhasí vše ...pak to někdo dohání bohatostí směsi že ji přidává ...

U mě plynaři toto udělali a ktomu osolili ještě o 25-40procent bohatost směsy....auto bylo otrávené LPG a žralo 15litrů....vše píšu o e34. kde byl system MAGIC. starty byly taky šílené až jsem si koupil kabel pochopil jak to funguje a vrátil hodnoty kde mají bejt a někde jsem dohledal kolik má bejt vstřik oproti benzínu delší...pak auto běželo krásně až do omezovače a žralo jak mělo těch 10-11litru LPG.

Pokud se to nelibí oxikovi klidně to smažu at to tady pak nezasíráme ....
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
alap

Příspěvek od alap »

Ono je to filosofe složitější. Neházel bych to jen na špatně nastavené lpg. Je tam hrozně věcí co do toho kecá, ale věřím, že 50% problémů bude plynem. Ale jelikož už to jsou starší motory, tak těch problémů bude víc a jak spolu hrají tichou poštu tak je to jako když to hrají opilý pánové, pak se nedivte že nakonec jsou nesmysly. Vůbec si nemyslím, že nějaké lepší benzíny něco opraví. Spíš bych jezdil chvilku na normální a pak zajel na nastavení, ale ne do lpg Plzeň, někam kdo tomu systému rozumí a ne někdo kdo si koupil za par stovek kabel a hraje si na mága.

To bude prdel, až někdo zjistí, že za lpg nemůže, že to je jiná blbost a budu tady za největšího kecala.
ex e38 728ia 99 LPG
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Mam stejny nazor, 20 let stary auto je tak tak schopny se samo uregulovat na provoz pro benzin. Ale kdyz se k tomu prida jeste LPG a rozhasi se to jeste vic, tak uz to ten motor neda. K tomu pricteme problem najit slusny servis, co resi problem misto toho, aby se napakoval, a je vymalovano.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
oxik

Příspěvek od oxik »

160km najeto ciste na benzin, mezitim neprepnuto na plyn.. do 100 to zrychluje dobre, pak to zacne pocukavat
jeste zitra rano a odpoledne budu moct smazat ty adaptace tak uvidim..

filozofe, ty ale asi porad nechapes, ze na LPG ted nejezdim, takze to plyn vubec neovlivnuje..
oxik

Příspěvek od oxik »

zzeli: souhlasim, ale proc mi tedy vsechno cca do cervna tohohle roku fungovalo bez problemu a najednou by se to pokazilo? Nemyslim si, ze by motor najednou tak zestarnul natolik, ze by nebyl schopnej jet normalne
Odpovědět