Zdravíčko bando,
řešim jedno nepříjemný trápení s mojí 740iA rv 1997 M62B44
Pokaždý když jedu a auto se ohřeje prostě cca 5-10km tak zlobí topení .. vzduch .... na spolujezdcově straně je vždycky horko, ale jakože mordor horko .... dá se různě směrovat ale nikdy prostě nejde vypnout nebo dát studená .... a u řidiče je spíš studená ale tak nějak to má tendenci poslouchat ... dá se tam poslat teplá ale když mam na klimatronicu normálně na obou stranách auto a vlevo třeba 22 stupňů vpravo 16 stupňů .... tak vlevo u řidiče mi pude na středu ledová .... vyloženě ledová z venku a napravo vařící .... sem po výměně topení (to se měnilo kvuli netěsnosti, tekl fridex byl v autě cítit a zapatlávalo se mi z toho okno zevnitř) a ventily topení za motorem sou dnes taky meněné (ty na tom byly špatně, dali se použitý ale zdravý a nic to s problémem neudělalo, projevuje se to uplně stejně jako před výměnou ventilů) .. budu rád za jakoukoliv radu už z toho mám opravdu těžkou hlavu .... velký trápení ... vyloženě mi to kazí požitek z jízdy nehledě na to že když mam spolujezdce tak se mi tam chudáci smaží ....
tady ještě příkládam video kde ukazuju přesně jak kde jakej vzduch za jakýho nastavení
https://www.youtube.com/watch?v=WfF130ZRRkM
Horký / Studený vzduch problem
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- PEchiOnlajn
- Kontaktovat uživatele:
Horký / Studený vzduch problem
E38 728iA DJ44680
- calif
Re: Horký / Studený vzduch problem
Co odpor topení? Ježek? řádně odvzdušněno? případně klimapanel...dělalo to i před výměnou topení?
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
- PEchiOnlajn
- Kontaktovat uživatele:
Re: Horký / Studený vzduch problem
Odvzdušněno je řádně dobře podstivě
... před zimou sem dělal takovou lehčí generálku celkově chlazení - chtěl sem na zimu mít jistotu že ´to mam všechno good tak se vyměnily některý hadice celej okruh se vylil nalil sem tam čistou směs a tehdy se i odvzdušnilo, před výměnou topení sem už pozoroval že se to nechová uplně dobře ale eště se to tak nějak dalo, postupně se to ale zhoršovalo až do současnýho stavu, Ježek, Odpor topení klimapanel zkontrolovaný nemam ... jak se třeba u ježka pozná že je špatnej ??? V tejdnu musim za doktorem do oustííí aby sme se na to mrkli hh .. díky za tipy !!! Případně dam, vědět co sme zkoušeli a jak se to chovalo hh
E38 728iA DJ44680