ASC+ABS+tempomat inaktiv + Getriebenotprogram hláška

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
blondak

Re: ASC+ABS+tempomat inaktiv + Getriebenotprogram hláška

Příspěvek od blondak »

Zdravym pani.
Moj problem je rovnaky ako sa pisalo v teme. Jedneho dna sa rozsvietilo abs+asc. Svietilo nepretrzite od nastartovania. Tak som auto pichnul na inpu a ta mi napisala pravy predny senzor statycka chyba a lavy zadny sporadycka co by sedelo aj s tym ze raz mi tachometer a ekonomer isiel a raz nie. Problem s tempomatom absolutne ziadny. Len ma trosku dostala chyba nejaky tachocable skusim to este pohladat mozno mam zaznam v notase. Dnes objednane obydva senzori od ate. Po vymene dam vediet ako sa to zachovalo.
730d e38 DN41476
blondak

Příspěvek od blondak »

Senzori som zobral od ate(siemens) vymenil a vsetko hneť zhaslo. Spokojnosť
730d e38 DN41476
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

no, tak zase tohle téma trochu oživím, zas po hodně dlouhý době se mi vrátila tahle závada, čili rozvítily se kontrolky ABS ASC u mojí E39, pak už přestal fungovat i tachometr, rychloměr a spotřeba, taxem objednal nový zadní senzory oba a radši jsem objednal aspoň trochu dobrou značku - BOSCH, ne takový ty laciný, ale ani ne ty nejdražší.
chvílemi nešel tempomat, pak zase ano, vyměnil jsem teda pravý senzor, ještě než jsem objednal ty bosche, měl jsem jeden nějaký laciný, takže jsem ho dal dozadu na pravou stranu, no a vše Ok, ale po ujetí asi 50km, zas stejnej problém, akorát že už tacho a spotřeba nejde vůbec, auto čeká, až vyměním už koupené senzory od Bosche.
jenže jak už to bývá, některý nemoci jsou nakažlivý. :D
najednou to samý, ale úplně to samý se mi stalo i na E38, takže nový senzory dozadu už mám na E38 taky a zejtra je jedu vyměnit, akorát tentokrát jsem zvolil Hella, byly sice dražší než Bosch. ale snad jsem udělal max. pro svoje auto.
přemýšlel jsem, jestli se dají použít na E38 zadní senzory z E39, páč na pohled vypadají úplně stejně, akorát možná že délka kabelu bude trochu odlišná, ale OEM kod je jinej, taxem to radši zvolil podle OEM kodu, možná je tam jinej odpor.
akorát že je to na E38 o dost dražší.
schválně nejdřív vyměním levý senzor, myslím že odešel ten, pak ten druhej. u E39 to bude určitě stejný.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Jestlipak Filozof už vyměnil čidla :)
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
Filozof

Příspěvek od Filozof »

no v té zimě kdy je 5 ale i 17 pod nulou se válet pod autem nebudu ....spíše sklo aby bylo už hotové ...vidím že se tady uplně množí stejné problémy.
Nejlepší značka je VDO Siemens ale stejně až to za 3tácy vyměním ( 2x čidla pp a lz ) a ono se to bude stejně kazit bude to docela problém.

No uvidím jak dopadneš ty ...dej pak vědět jsem velice zvědavej ...obě auta jsou jaké ročníky ? Máš šedé konektory ?
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Jasně, není příjemné dělat na autě v zimě, ale zase než kvůli tomu třeba probrzdit a někam to vyslat, tak bych zatnul zuby a šel do toho. 3000 nejsou zase takový šílené peníze, kdybys měl mít na dobu co auto plánuješ nechat pokoj, určitě té investice nebudeš litovat.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Já mám dilema trošku ..kamarád co opravduje hodně e46 a e39 a sem tam e38 a novější mi řekl když jsme se bavili o čidlech a stálých výměnách že často to vyhnívá vevnitř a pak se stává v zimě že ještě zima a vlhkost a je BMW v prd.... takže ideální prej by bylo mít komplet náboje všechny 4x nové a všechny 4x čidla nové a budu vědět že mám na 8-10let klídek.
Zase ale takovej blázen nejsem no ... jen se obávám dle přízpěvků z roku 2009-2010 co zde kluci psali že čidla měnili a zase mají stejnej problém. :shock: Zase jim to vyhazuje špatné čidla. To bych asi nebyl dvakrát nadšený ...

Takže udělám sklo na autě to je NO1 a pak čidla pokud nevymyslím nic lepšího což asi ne.
Taky počítám že čidla budu vysekávat protože jsou totálně vhnilá do místa a nejde snimi vubec hnout ...snad jen odsekat nebo odvrtat.

Obrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

jo, v obou autech jsou šedý štekry, obě auta jsou předFC. tak:
dnes jsem vyměnil oba senzory na obou stranách na zadní nápravě na E38.
když je auto nový, tak práce na 20 minut, když je starý, tzn. náš případ, tak práce na 2 i více hodin. odsekat senzor, nebo odvrtat, u mně to byla kombinace obou, pokud je dlouhý vrták, tak se odvrtá celý menším vrtákem a pak stejně dlouhým vrtákem, kterej je bud o malinko menší než průměr díry, nebo stejný průměr, na to je ale potřeba delší nebo prostě dlouhý vrták, klasický vrták sice možno použít, ale nevrtáte pěkně v ose, ale tak nějak šikmo, čili paxe musí vysekávat, pak důkladně očistit díru aby nový senzor vlezl hezky dovnitř, doporučuju aspoň WDéčkem prostříknout před nasazením, paxe kabel hezky natáhne ke krabičce a tady začíná další martyrium, možná ještě horší, páč na jedný straně jsem po rozpojení štekru zjistil, že je tak zoxidovaný a dokonce se urval jeden ze dvou pinů, čili by to byl konec práce, kdybych to nedělal na místě, kde je možnost to hned nahradit novým protikusem štekru, takže jsem naletoval hned nový kus, opálil smrštovačky a zabalil důkladně izolačkou, myslím si že největší bolest toho je právě ten štekr a jeho okolí, páč v jeho okolí jsou mírně kabílky obnaženy a izolace už je vyhřátá, skoro žádná, na to dejte velký bacha!
druhej senzor na pravý straně šel líp, páč jsem ho měnil před 8 rukama, možná ani nebyl zas tak špatnej, ale jaxem vytahoval ten protikus štekru, tak odpadl jeden z těch 2 kabílků, čili nakonec dobře tak, páč bych na to nepřišel a zas bych jen laboroval, čím to může být, takže jsem kabely taky odcvakl od starýho štekru a šel si pro druhej protikus a taky ho naletoval stejným způsobem.
no a když vše bylo hotovo a jel jsem to projet....
hned na začátku jízdy mně udivilo, že slyším vrčivý zvuk z míst, kde je řídící jednotka ABS, cítil jsem, jak pracuje ABS pumpa v místech kde bych to nečekal - suchý asfalt no a asi po 400m se rozsvítily zase obě oranžový kontrolky, tak zpátky, prostíknul jsem velkej štekr na ABS pumpě, vymazali jsme chybu a tentokrát to fungovalo o něco dýl, vyzkoušel jsem i svižnější jízdu a ukázalo se to znova, na diagnostice to hlásí výraz Daueregelung, což by mohla být nějaká zpoždovací regulace, ale nevím jestli je to závada v ABS kostce, nebo v jednotce ABS, navíc mám za jízdy blbý pocit, jako když se něco pálí v elektronice.
proč najednou taková sračka?
může to být tím, že vzadu jsou nový senzory a vpředu starý - slabší? to že senzory pomalu vadnou až zvadnou už tu dávno v tomto vlákně psal Snejk. chci vyměnit všechny 4 senzory, at mám klid a to na obou autech.
nebo to taky může být tím, že jsem najezdil asi cca 700km bez funkčních ABS senzorů- teda hlavně levého, páč mi neukazovaly kilometry, rychlost a spotřeba, pravej ještě fungoval - tempomat šel.

kdybych věděl kde sehnat za rozumnou cenu tyhle senzory od Siemens, šel bych asi nejspíš do nich, páč originál tam jsou Siemens, ale nenašel jsem nikoho kdo to prodává, když neberu BMW originál Teile, to bych se nedoplatil, už takhle jsem dal za zadní cca 1900,- od Hella na E38 a asi 1150,- za zadní od BOSCH na E39.
senzory jsem kupoval u GRANEX Ostrava. ještě u nich budu kupovat i ty přední na obě auta.
takže když jsem měnil senzor před 8 rukama, taxem to zmákl u garáže asi za hodku a půl, tentokrát už je to složitější, taky je auto mnohem starší a má mnohem víc najeto. :D
s těma senzorama ABS má problémy kdekdo, kdo má E38, E39. jsou to už starý auta.
nevím, že by s tím měl někdo problém na jiných autech a podautech. jak je to asi u MB nebo audi? nebo jaguar, lexus?
s pežotem 206 mé přítelkyně takový starosti nejsou, ani nikdo v mým okolí si na tohle nestěžuje, ale jak je to starší BMW, tak to je jiná. :D

tohle tady v tomto vlákně napsal o čidlech kdysi pře 8 rokama snejk, tak to trochu opráším:

"normanne to že čidlo muže fungovat bud na 0% nebo na 100% sem si do nedavna myslel taky... ale je to teorie k hovnu ktera je blbost... je to pochybný ale je to bmw a prostě to tak občas je... čidlo je sice jen kus pochcanýho drátu s velkym magnetem co generuje nějake impulzy když kolem něj mavaš nějakym železem (na funkci se shodnem) ale v tom je taky ten problem... ta jednotka je píča, ma sice velkej rozsah. ale za určitýho tlaku teploty, vlhkosti, radioaktivity a ja necim čeho všeho je stejně to čidlo vyjeblý a dava si ty impulzy už jak chce... a nejsou dostatečně silný, dochazi ke ztratě a jeednotka bere třeba každej druhej a už sou z toho hovna. hlavně čidlo časem slábne, je to magnet, ten ztraci svoji magnetickou schopnost a pak k těm chybam dochazi častěji a častěji až uplně chcipne (nebo mysliš že se tam ušvaří ten drat? to asi sova když jim neprochazi proud)...
každopadně čidlo neni věc digitální aby tam bylo bud 1 nebo 0, čidl oje věc analogová a náladová a pěkně zkurvená...
viz exaktní příklad z nedávné doby... kamarád má e38 (naneštěstí moje bývalá e38). přijel takhle domu a šel chrapat... rano vstane de do auta a startuje ... a nic... prostě to nic nedělá, jen točí starterem... hmmm zajimavý... tak sem se tam jel podivat pač mi bylo jasne že to je čidlo kliky (řešeni na e36 den předtim).. ale eště sme špekulovali o pumpě... čidlo klkiky je takova zajimava součastka, vlastně je to čidlo ABS,jen je trochu větší, je na klice a auto je bez něj úplně napíču. vlastně ani když startuješ tak bez čidla kliky nezačne ani pumpovat benzin, jiskra, prostě nic... protože dokud netoči starter a čidlo kliky nezačne davat impulzy tak jednotka spí a mrdá šecky... ftipný (když čidlo vyndaš a zamavaš před nim šroubovakem tak auto začne "startovat" naprazdno hahahaha, pusti pumpu a bude stříkat a palit jen tak :D ....... no ale to je teda vedlejší.... tak sem přijel.... řikam ukaž.. sedne do auta a normalně nastartuje... řikam kurva hmm piča to je dobry... tak chcipnul, chvili kecame a zkusime to za 5 minut a auto už nestartuje... hmm hustý.... tak čumim no nic nevidim, zkusime start znova a najendou chytlo... hmm tak diagnostika... nic neukazala.. jak by mohla vadny čidlo kliky se nepozná( nedava impulzy jednotka spi a nezajima ji to, nezkouma jestli jo nebo ne... měí pouze ohmickou přítomnost.. ta byla dobrá) tak sme čidlo vykutali ven (voser prace) okukli,. zbavili te podložky a dali z5.... auto nastartovalo hned.,.. pak zas,, zas... zas ..5x po sobě... dobrý tak se objedná nový ale zatim to pojede....
druhy den rano.... auto opět nic... ani piču .... tak čidlo bylo koupený.... jel sem, vyměnil sem.... auto nakočilo... a dodnes krásně a vesele jezdí....
je klid a je pokoj nadosmrti....

takže jak vidíš čidlo je nějaká zasraná náladová píča a prostě si jednou de, jednou ne prostě za to muže konstelace marsu a venuše či jake hovna...."

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Filozof

Příspěvek od Filozof »

přesně to je chyba BMW že je tam velice malé napětí na tak dlouhých drátech navíc jede analog místo digitálu 0 a 1 by byla super a nebyli by takové problémy ... navíc pokud porovnává opravdu všechny 4 kola aby byla stejně tak je to ojeb jako prase. U čidla se píše že zkresnení je 10procent to si snad dělají prdel ...BMW pokud bude mít 4 čidla nové a každé má zkreslení až 10procent jako nové to se pak nemohu divit že se to bude brzo zase řešit.

Další proměnná mě napadá a to je protikus a tím je magnetický pásek na kolech. Jak je na tom toto ? Proto se pak vubec nedivím lidem co špatné čidla vymění a ono to stejně furt nejde a jsou z toho přímo nasraní.

Takže asi jedinné co by zaručilo stoprocentní jistotu je mít 4x nová čidla a 4x nové ložiska či náboje na kolech. Pak bude jistota že máme vše na kolech nové a musí to šlapat 10let jak nic. Pak už hraje další proměnnou jen kabeláž a jednotka ABS.

Je to tedy pěkná pakárna co si budeme povídat. Snad všechny lidi co znám a mají delší dobu e39 či e38 řešili v zimě ABS.

Obrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

magnetický pásky na kolech???? :shock:
jsem myslel, že jsou tam jen ty drážky....
když vytloukám ty zbytky senzoru, těžko se ubráním nějaký tý ráně do míst kolem ložiska. :)

Odpovědět