Calif - 728iA Oxfordgruen

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
calif

Re: Calif - 728iA Oxfordgruen

Příspěvek od calif »

Opravit se to dá...prý teda... zkusím o tom něco najít...
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
calif

Příspěvek od calif »

Sada na čistění kůže od DoDo doma, našel jsem v knížce s doklady původní vzorek nappa kůže z autosalonu, dobře posloužila k porovnání původní barvy, i sedačka spolujezdce o které jsem myslel že má původní barvu, je trochu tmavší...nový to muselo být fakt luxus... na vzorku jsem zkusil co udělá ten čistič, tváří se to v pohodě, tak s tím pak vlítnu do interieru :)))
Vyměnil jsem mikrofon od handsfree, valný účinek to nemělo....
Z člověka co mi přivezl mikrofon na parkoviště v Kámeně se vyklubal Mišulín :))))
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
oxik

Příspěvek od oxik »

Moc na kůži kartáčem netlač a neutírej jí s tlakem, barva jde ráda dolu..čisitč doporučuju naředit 1:1 radší, je fakt silnej :)
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Koukam, ze mas taky sandbeige. Je to barva plazoveho pisku. Casem ztmavne, protoze se potahne mastnym svinstvem. Po vycisteni je fakt exkluzivni a je to nej barva kuze. A je pekne mekka oproti obyc cerne napr., pac je to soft leder. Ja nakonec zvolil postup bohate to namocit a rychle vzit kartackem a pak hned setrit hadrem, aby se barva nestihla moc rozpustit. Delal jsem to dukladne, abych napoprve vzal vsechny pory. A mozna bych to nechal az se otepli a kuze bude mekci a lepe se tzv. otevre. Profici cisti i parnima cisticema. Ted v zime budes tu kuzi zbytecne trapit myslim. Ale jsem amater, vic by rekl mistr Spooner.

Edit: Mas ten intr moc peknej, kdyz porovnavam fotky. Sedacku ridice mas moc peknou neosoupanou a nepopraskanou.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
oxik

Příspěvek od oxik »

V zimě? :D Poslední 3 dny jsme tu na jihu měli 8-12°C ve stínu :D

Zrovna párou bych na kůži nešel. Na mastnotu na koberci je super, ale kůži podle mě horká pára dobře nedělá..
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Jak říká Oxik. Taky bych asi do páry nešel. Už jsem viděl u několika lidí, jak byla kůže po takovém čištění úplně tvrdá :)
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
calif

Příspěvek od calif »

Kluci děkuji za radu, až to bude tak to nafotím....

Souhlasím že je to krásná barva, ale myslím že udržovat černý introš je proti tomuhle brknačka..
Zachovalý to je, koupil jsem tu sadu hlavně kvůli sedačce řidiče, ta jediná má tmavší odstín než zbytek interieru...ale vezmu to celý i s tunelem, nejvíc jsem zvědav co na to řekne madlo řidiče, tam mám pocit že to nepomůže.... asi se pak budu muset pustit do dobarvení...jako vzorek bych poslal ten kousek kůže z autosalonu...ten se ještě bude hodit :) - párou na kůži určitě ne...to bych ji neudělal....

Mrzí mě ten mikrofo, lepší to asi fakt nebude, vyzkoušel jsem dva jiné a je to stejné.....je mě slyšet čistě ale slabě a jakoby zdálky...
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
calif

Příspěvek od calif »

Hotovo...zabralo to cca 1,5 hodiny...
Spokojenost nic moc...
zadní lavice hotová poměrně rychle, nepouštěla absolutně žádnou špínu, hadřík čistý, těch pár fleků co tam bylo zůstalo bezezměny...
Přední sedadla...spolujezdec podobně jako zadní lavice, prakticky žádná změna....řidič - tam to bylo horší, okamžitě šla špína dolů - jenže...jak ta sedačka zbledla tak se krásně zvýraznily všechny rejhy a v nich chybějící barva....takže paradoxně vypadá hůř než předtím...popraskaně, ačkoliv popraskaná není
Na tunel a spodek palubky to nemělo žádný účinek, vizuální ani pohmatový...
Zhodnocení
plusy výrobku:
- snadná práce, malá spotřeba,povrch lehce zmatní
mínusy:
- prakticky to nečistí, kdybych to vzal mýdlovou vodou, bylo by to asi stejné. Nevím jak zasviněné sedačky měli ti borci z přispěvků na detailingclubu a podobně, ale na můj interier to nemělo prakticky žádný vliv, až na sedačku řidiče která vypadá hůře než před aplikací, budu muset dobarvit no...to snad dopadne lépe :) ani z madel,ve kterých je vidět klasická špína v pórech nezmizela, a to ani trochu...holt zklamání...
jestli aspon ten sealant za něco stojí a kůži ochrání uvidím časem, těšil jsem se alespon na matný volant, ale s tím to nehlo vůbec :)
Fota dodám později...
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
R6 power

Příspěvek od R6 power »

No, zklamání je taky zkušenost... Taky mě čeká trocha té péče až se udělá hezky a sedma zas vyjede na světlo světa... Budu ale potřebovat určitě dobarvit sedačku řidiče. Máš nějaký odzkoušený tip? Jinak nahoď fotky pro představu.
E39 530iAT, rodinný kočár & daily car
do počtu přibyla zase 7er DN62376

ex spousta kočárků, hlavně E36, byla i E32
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Mozna mas jen spatnou techniku. Nevim z ceho se ten cistic sklada a jestli ma neco navic oproti mydlove vode, ale na mym aute to kuzi vycistilo velmi dobre, nevzpominam si, ze by tam zustaly nejaky fleky. Zkousel jsem to i na zaneradenych hlavovkach jine barvy a taky super. Ne nadarmo rika oxik, ze ten cistic lze redit. Zkus jeste na mene napadnem miste to fakt postrikat naprimo a vzit to kartackem a nebat se toho a pomahat si prstama tu kuzi vypnout, aby jsi se mechanicky dostal do vsech poru. A je potreba to vzit rychle. Striknout, parkrat to okartacovat a pak hned setrit hadrem. Kdyz to beres hadrem, tak se nedostanes do poru a necisti to tak dobre a pak mas tendenci to smudlat dele a zacne se rozpoustet barva a nasavat do hadru a vystupuji pak ty prasklinky.
Anebo jsi tu kuzi mel proste cistou :) Mozna to nekdo osetroval pred tebou. Udelej detailni fotky.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
Odpovědět