Calif - 728iA Oxfordgruen

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
P3RF3KT

Re: Calif - 728iA Oxfordgruen

Příspěvek od P3RF3KT »

Motor by byl.. :)
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Filozof: Jeste nedavno jsi byl zastance Millers a Liqui moly a ted najednou Polaky za 40 kacek litr? :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
Filozof

Příspěvek od Filozof »

nevim dost mě nahlodal ...jo chápu taky bych dával to nejlepší ale to bych furt ale asi bych to rozdělil mezi auto co je na denní použití a do leštěnky.

Jako zlatej střed ceny a vysoké kvality považuji Liqui Moly 10w40 MOS2 ale to bych musel shánět za lepší cenu.

Všimni si kolik stojí 1litr oleje pak 5L což je výhodnější a pak 20 nebo 60L tam to jde na polovinu částky většinou. Takže kvalitní olej věřím by se dal sehnat kolem 100kč pokud bychom vzali 60L sud třeba ve 3lidech. Každý po 20L. Třeba ten Liqui moly.

Někdo mi řekl už nějakej pátek zpátky že do 20letých BMW které byli stavěné na specifikaci A3/B3 je jakýkoliv olej co tuto specifikaci splnuje dobrý. Pak dotoho ten borec s e39 kterej nemá problémy s velkým nájezdem a olejem za pakatel co splnuje normu. Tento olej splnuje normu a ještě má vyšší o kousek. ACEA A3/B4.

Mám takovej pocit když vidím jak nás ojebávají ve farmacii že automobilovej prumysl bude hodně blízko. Viz debaty o čidlech atd. A ruzné ceny za stejně kvalitní produkt nebo o pneumatikách. Kde nexeny N8000 dělají stejnou práci jako 2x dražší pneu u běžných aut. To by bylo na delší debatu.
Človek musí hledat zlatej střed aby nevykrvácel. Mám nexeny N8000 na zadku letní 18" a zkoušel jsem sám co dají v zatáčkách a drží. Pocit prvních 500-1000km byl zvláštní ale později se to zlepšilo. Jak se sjel povlak z výroby nebo nevim. Dávám jim 70Procent osobně. a pneu za 2ku je parádní.

Prostě vidím že do auta leju ranec peněz a místo aby vše šlapalo jak hodinky se přidá další věc a další věc co musím řešit a na čem budu krvácet.
Člověka to mění. Ikdyž by chtěl to nejlepší občas mi přijde že je to zbytečné vyhazování peněz a že to co ušetřím mohu dávat do dalších a dalších věcí co odejdou. Už mám doma denně na talíři že co to má znamenat že se bude zase něco dávat na auto atd. Takže já bojuji na více frontách :-D

Ted mám diag scanner 1.4.0 doma a musím ho rozchodit a snad se pohnu s ABS. To mě už taky trápí nějakej čas a ikdyž jsem dal dost za origo čidla stejně to neběží ani se auto nerozčiluje o pokus. Prostě je v chybě či nějakém nouzovém že to ani neotestuje a tuším že vymazání chyby by mohlo pomoci je to alespon záchytný bod. :-)

K těm olejům asi bych bral větší levnější balení třeba 60L sud liqui moly za super cenu. Kde litr oleje vyjde pod 100kč to by byla pecka. A pak se tady rozdělit ve dvou či 3lidech.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
volf-m

Příspěvek od volf-m »

60l sud si klidně kup sám, ono se to ztratí rychle. Já kupuju každej rok tak 3.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
Filozof

Příspěvek od Filozof »

mno já mám zatím jedno auto. Až budu mít 2 nebo 3 jako ty či další tak tam jo. Navíc nápln na V8 je kolik ? 7-8L oleje ?
Mě by stačilo 30Litrů a dalších 30L by někdo mohl vzít a šel bych taky raději do osvědčeného oleje idea je ten Liqui Moly.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Filozof: na více frontách tady bojujem asi skoro všichni, taky neustále poslouchám, že nějak moc dávám do svých aut, do peugeota už tolik ne a např. do baráku už skoro vůbec nic.... :D
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
volf-m

Příspěvek od volf-m »

No, je pravda, že to u mě před barákem vypadá jak u cigošů :D Nejde ani tak o prachy, jako o to, že nemám vůbec náladu.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
calif

Příspěvek od calif »

Koupeny pěkný styl 60 na léto, už jen pořídit pneumatiky, vypadá to na Matador.
Olej žere snad ještě víc, kouř naprosto žádný, dnes jsem dolil i něco vody...
Spoléhám na Valvoline Maxlife.. četl jsem o tom celkem zajímavé výsledky....
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
oxik

Příspěvek od oxik »

psal jsi, že s tím stejně prd najezdíš, tak vezmi ty nejlevnější letňáky, na který narazíš :)

a peníze co ušetříš můžeš dát do kasičky na motor, to nevypadá vubec dobře, abys z toho neměl průtokovej ohřívač oleje jak kitrop
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
calif

Příspěvek od calif »

no motor dělat nebudu, byl jsem se poptat v servisech, a všude už to párkrát dělali, samo na jiných autech, gufera, kroužky, někdy to pomohlo, někdy ne, záruku mi na to nikde nedaj, a abych vyhodil 30 tisíc za opravu která ve výsledku bude k ničemu, to to radši prodám... mám to jako rodinný auto, nemůžu si dovolit do toho zbytečně sypat desetitisíce...zkusím ten olej od valvolinu... ale je mi prostě divný že to má pěkný výkon, asi takový jako si prostě představuju necelých 200 koní ve dvou tunách :) nekouří to, nic z toho nekape...separátor funguje... a polyká a polyká :) ani za studena po delším stání to nezahulí...
ty gumy jsem zminoval schválně protože všude vidím že tenhle rozměr je určen pro SUV a 4X4.. jezdím často, ale nijak daleko... prostě mě to sere, když jsem to kupoval majitel mě na to upozornil, ale pevně jsem věřil že to bude separátor KO...auto má origo kilometry, tomu prostě věřím. nezdá se mi že by to za 250 tis mělo přijít o kroužky atd... člověk co mi to prodal jezdil jako důchodce, vlastně to byl důchodce :) měl ji 14 let.... takže věřím že k tomu autu se po celou dobu chovali slušně... nebo jestli to ta dvaosma prostě dlouhodobě nedává tahat takový auto...
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
Odpovědět