Sezona 2023

zde můžete vložit fotky ze srazů a odkazy na videa
Odpovědět
volf-m

Sezona 2023

Příspěvek od volf-m »

Sice to tady zrovna moc nežije, přesto sem přidám pro pořádek, co se u mě děje kolem aut tento rok.

28. ledna 2023 jsem byl s 325ti jezdit na sněhu (nebo teda spíš ledě) na polygonu v Příbrami. Auto se ke mě dostalo náhodou a tohle agroježdění mě začalo celkem bavit, takže nakonec mám na tyhle aktivity místo compacta E91 330i, která alespoň z 5 metrů vypadá trochu víc reprezentativně a má taky nějaký ty koníky navíc.

Obrázek

9. února 2023 jsem navštívil Buchloe nedaleko Mnichova. Není to vlastně nějak zajímavé místo až na to, že tam vznikají Alpiny. Kromě jiného mám odtamtud kola na Mini, protože se mi originální R16 na tom zkrátka nelíbili a chtělo to trochu změnu. Jinak mám to auto pořád moc rád, i když je to prostě buzna auto, to si musíme přiznat. Při sériové výšce to nebylo ale zdaleka ono, tak jsem musel ještě dokoupit alespoň pružiny od H&R.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

25. března 2023 Mám rád bizár typu výměna manželek, prostřeno atd. a určitou autíčkářskou obdobou jsou potom tuning srazy z obchodních center. Tady je jedna z takových akcí https://youtu.be/m9ytsyAwit0

26. března 2023 se konal první závod série Pošumavský CUP 2023. To byla skutečně agro akce jak má být, včetně upadnutých kol, Felicií a všemu, co k tomu patří :D

Obrázek

https://youtu.be/rm4yKWH0PVs

1. dubna 2023 jsme potkali v Klatovech sraz dvoutaktů. Má to určitě úplně jinou atmosféru a hlavně to veřejnost vnímá pozitivněji, než když se někde sejdou BMW. Nebudeme si nic nalhávat, částečně oprávněně. Málokdo v Trabantu dělá bordel.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

https://youtu.be/h51I-ONAFi0

7. dubna 2023 zahajovalo svůj letní provoz malé rodinné muzeum ve Stodě na Plzeňsku. Většina expozice je věnována vzduchem chlazeným VW / Porsche. Není to nic velkého, kde jsou k vidění stovky aut. Provozovatel je ale srdcař a tak si člověk může vyslechnout leccos zajímavého a atmosféra je úplně jinde než třeba ve "sterilním" muzeu Škodovky atd. Pokud někdo budete mít cestu okolo, můžu doporučit. Zajímavá je určitě i budova bývalého pivovaru, kde se expozice nachází.

Obrázek
Obrázek

8. května 2023 jak jinak správně oslavit osvobození, než jízdou německým vozem. Tentokrát opět do Příbrami na zahájení sezóny "Párky a káry". Celkem dorazilo více jak 1600 aut. Od ghetto vozidel, Ameriky, samozřejmě BMW, Mercedes atd a samozřejmě supersporty. Výhodou lokality je, že to není jen stacionární sraz na parkovišti, ale je možné si i trochu zablbnout.

Obrázek

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Foto z akce zde https://volf-m.rajce.idnes.cz/Parky_a_k ... _Training/
Naposledy upravil(a) volf-m dne stř kvě 10, 2023 9:53 am, celkem upraveno 1 x.
BMW E38 750iA Individual
Mini Cooper S Cabrio (R57)
fishmaker
Kontaktovat uživatele:

Re: Sezona 2023

Příspěvek od fishmaker »

moc pěkný fotky
First EX: BMW e38 740i 6/1995 Obrázek
Second Car : BMW e66 745Li 2/2002 + LPG Obrázek
Third EX : BMW f01 740i 3/2009 Obrázek
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Tento víkend tj. 13. a 14. 5. 2023 proběhla v malém městečku Úterý v západních Čechách konala akce, které se dnes říká trackday. Já tomu říkám agrorally. Cílem je zablbnout si na uzavřené silnici připomínající právě spíše rally RZ, než klasický okruh. Složení aut bylo různorodé, nejvíce ale bylo vidět starých japonců a BMW. Výhoda byla možnost zajezdit si jen dopoledne / odpoledne. Celý den je to náročné a možná i tak trochu nuda. Určitě ale nelituju, že jsem vyrazil, byl to zajímavý zážitek a každému doporučuju si nějaké to ježdění vyzkoušet, třeba i s rodinným kombíkem. Určitě teda ale ne s E38, to je hrozný auto ;)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Video je bohužel o ničem - zkoušel jsem použít na nahrávání vysloužilý mobil a kromě toho, že ve videu není nic vidět, tak nejde ani zvuk
Jůtůber ze mě rozhodně nebude :D

BMW E38 750iA Individual
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Super přehled. Fotky z Buchloe se mi líbí. A z Příbrami za mě vítězí asi Rolls cabrio s dřevěným obložením zadního deklu :).
Škoda jen toho videa z "trackday". Ale náhodou v E38 by to mohla být sranda :D
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Na akcích jako byla ta v Příbrami je dobře vidět, kolik zajímavých aut vlastně mezi lidmi je. Sám mám takovej názor, že všechno to dění kolem aut zažívá takovej velkej poslední boom, než do toho nějakým způsobem zasáhne silněji legislativa nebo nějaký jiný faktor. Plus tu máme za sebou minimálně rok, kdy se nikam pořádně nemohlo. V zimě jsem se třeba nestačil divit, že některá letiště (takové ty malé u obcí) pouštěla za nějaký příspěvek do kasičky zajezdit si na sněhu. To třeba konkrétně zde na západě Čech bylo před 10-15 lety úplně sci-fi, maximálně to bylo otevřené 24/7 a nikdy to vlastně neřešil. Jinak ale zdaleka nemám kapacitu navštěvovat všechny akce co bych třeba rád viděl. Například tento rok jsem byl poprvé na

27. - 28. května 2023 Legendy. O této akci jsem slyšel všechno možné a musím říct, že to většinou nebylo pozitivní. Moje hodnocení je částečně ovlivněno tím, že jsem přijel se sedmičkou (letošní ročník byl více zaměřen právě na německou produkci) a tak jsem zažil oba dva nebo vlastně tři dny. Celou akci má na starost jeden člověk (Lubor Kos) a tak je znát, že je něco třeba tak trochu na punk, nebo ne úplně tak dotažené, jak by si člověk představoval. Zároveň mnoho věcí organizátor vůbec neovlivní - například omezený počet návštěvníků krytých pavilonů s exkluzivními vozy. Tam je to kombinace faktorů jako požadavky jednotlivých vystavovatelů, pojišťovny a v neposlední řadě velká obava před vandalismem eko šílenců (všichni už jsme četli o autech, co skončila politá barvou, někdo se k ním přilepil či jinak veřejně prezentoval svoji duševní prázdnotu). Kromě samotných aut, která jsou samozřejmě nejdůležitější a ke kterým se ještě dostaneme, byl na akci doprovodný program od některých vystavovatelů - například Shell Pit Stop, tedy soutěž 3 členných týmu ve výměně kola na čas na skutečném monopostu F1, vyhlídkové jízdy od Škodovky... ale také moderovaný program na dvou podiích, z nichž jedno jsem nepřipraven navštívil osobně, takže tam melu hrozný pí*oviny - nebojte, video z toho je :? Pak samozřejmě různá občerstvení, stánky s oblečením, nářadím - zkrátka bylo toho tolik, že to snad ani nebylo v kapacitách návštěvníka projít to během dne celé. Horší to samozřejmě bylo v sobotu, takže kdo by se chtěl třeba další rok podívat, určitě doporučuju dojet v neděli.

Co se týká aut samotných, tak tam si myslím, že v ČR asi není jiná možnost vidět tohle všechno pohromadě na jednom místě. Jasně, není to jen Lambo vedle Lamba, některá auta jsou možná trochu "tuctová" a mě taky každá značka tak úplně neláká, je toho hodně, co mi nic neříká - přesto si myslím, že opravdu tohle je strop české scény. Jako příjemný bonus bylo na akci opravdu hodně sedmiček :D

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

A bonusové foto pro uživatele 7er.cz - na legendy dorazila i Ústecká legenda

Obrázek

Kompletní galerie https://volf-m.rajce.idnes.cz/Legendy_2023/
BMW E38 750iA Individual
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Od Legend neuplynul ani týden bez nějaké autistické akce 3. - 4. 6. 2023 se nedaleko mého bydliště konal 4. závod sezóny 2023 závodů automobilů do vrchu Edda Cup. Sám jsem si zajezdit nebyl a to hlavně z důvodu, že je vyžadován ochranný rám, 5 bodové pásy atd. a zase tak na vážno to neprožívám.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

https://volf-m.rajce.idnes.cz/Edda_Cup_ ... ne_-_Korab
BMW E38 750iA Individual
Odpovědět