předehřev vody

pokec jen ohledně 7er
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
JaraX

předehřev vody

Příspěvek od JaraX »

zima už sice povoluje ale je třeba se nachystat na tu příští, v sedmě mam webasto, ale todle řeším do compacta pro mladou, tam nemá cenu instalovat webasto,
proto tam chci dát nějakej ohřev vody přímo z 12V palubní sítě, řidicí elektroniku si k tomu udělám sám, ale ted potřebuju sehnat nějakou spirálu 12V, vykon zhurba
52 Ah baterka, tzn 30Ah bych obětoval tomu vyhřevu, předehřev 5 min, tj cca 200A tam může týct max, takže cca 2200W, udělal bych to teda 2000W, do sedmy i víc, tam by mohlo byt i 4000W, takže potřebuju sehnat spiralu, čepradel mam dost z ventilů topení, dal bych to do krabičky nějaké pěkné nerezové a připojil do topení, fungovalo by to na dálku a hřálo by to max 5min před startem a pak ještě 5 min po startu motoru.

druhá možnost je dát do topení spirály ve stylu nových škodovek a neohřívat vodu ale vzduch, je na čase to auto trochu moderznizovat :)
BMW service expert - http://www.jarax.net
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Re: předehřev vody

Příspěvek od Snejk »

ano to už mam rozplanovane strašně dlouho dat do výdechů klimu spirály styl "fén", jako to ma audi už milion let. seru na příkon nepojede to z baterky. nastartuju a okamžitě to žene altík a jako fén to taky okamžitě začne hřát. příkon 2000W by mi to tam zapalil to nema ani moje horkovzdušna pistole. takže bbych se spokojil klidně s příkonem jako ma domácí fén. z toho de taky solidní teplo. idealni sou na to střední pruduchy... tak snad se k tomu letos dostanu. ono jako neni nic lehčiho než si to spočitat. a jit si koupit nějakej konstantanovej drat nebo něco takovyho a realizovat se... ale musi se fakt zajistit že to bude běžet jen když běží větrák, nesmi se stat že by neproudil vzduch ,to se pak spiralka rozsviti do červena a v lepšim připadě se přepálí (jelikož topeni snese dost velky teploty a bude kolem toho plechovej štít tak to snad nenapacha víc škody)¨. každopadně bych to nechal až po startu... jednak to topi hned a auto vytopi rychle... dřiv než ho ometu od sněhu.. a nenechaval bych to bez dozoru radši...
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
T613

Příspěvek od T613 »

a kde bys to chtel jako schovat? vzdyt tam neni misto nikde ani na ruku, natoz nejakou spiralu ... navic vsude jenom plasty a vinyl, pri jakemkoliv mensim pruseru se ti to roztece nebo zrovna shori. To uz je lepsi si tam dat plynovou bombu na zadni sedak s casovacem a dvojitym zapalovacem, abys pri poruse a otevreni dveri nevyletel do pekla.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

no do prostřednich vydechu se ta spirala vpohodě vejde.. musiš si ji umět představit... a ne si představit nějakou spiralu ze sporaku tlustou a kilometrovou. s nehodou se nepočita, bude to podminka běhu větraku a určitě řizeny termistorem. ja z toho nebudu stavět horkovzdušnou pistoli zase co zapaluje všechno co se ji připlete do cesty :D
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
caknakis

Příspěvek od caknakis »

jojo kluci, kdyby jste měli naftu, tak je předehřev v každé a nemusíte vymýšlet takové píčoviny, které vás možná vynesou na oběžnou dráhu, možná jen shoří auto :-)
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

No zrovna ten dementni předehřev v te 730 neni moc zajimavej... hlavně neni rychlej ... webasto je sice vec pekna.. ale bez dalky pro mě k hovnu, a i s tou dalkou je to k hovnu, jezdim autem chaoticky a převažně u něj nejsem, a nejezdim v žadne pevne časy takže časovač by mi nepomohl. a malokdy vyražim přimo z domova abych to nějak rozumně zapnul. jedině ovladani mobilem by mi pomohlo že jako než bych došel k autu od metra že by se to jako začlo zahřivat. na to sere tesak. spiralu soudruzi v koncernu maji vymyšlenou dobře. dojdeš k autě natočiš okamžitě na tebe vali horky vzduch. aj na okna a nevim o nikom z audi že by někdy v zimě něco škrabal. to sou pěkný zmrdi to jim celkem zavidim. dojdou natoči a za 2minuty neni co škrabat. takže radši vymyslim tohle než nějake webasto ktere sice mam ale davat se mi ho tam fakt nechce.
Obrázek
caknakis

Příspěvek od caknakis »

Ovládání mobilem se dá pořídit za zhruba dva litry, pochopitelně neorigo, ale viděl jsem to v nějáké E-Shopu společnosti co prodává doplňky k těmhle topením. Je fakt že to webastem trvá déle, ale hlavní pozitivum vidím v tom, že to ohřívá i motor. I když, to ti spirála bude dělat taky, když ji budeš mít v provozu po nastartování:-)))
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

j oohřivani motoru vidim taky jako pozitivum ale že bych na to chtěl placat baterku a palivo mě netrapi. ja myslim jen na sebe a spirala bude ohřivat vyloženě jen vzduch. seru na motor. ten si poradi sam
Obrázek
Pepíno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepíno »

Až to vymyslíš Snejku, tak to budu chtít taky. Jestli jsem to dobře pochopil, tak to bude sepnutý ventilátorem a časově omezené? to by šlo propojit i s tím čidlem co je na zrcátka, že by to spínalo jen v zimě :?:
Pepíno(740i E38 1995 DG40941)
kuta

Příspěvek od kuta »

No snejku a co rozebrat treba tohle:
http://www.ventilatory-shop.cz/elektric ... y-634.html

a nejak to nabastlit na sani vzduchu do interieru a nesrat to rovnou dovnitr?
Elektriku bys dodal asi nejakym menicem...
740iA 1995, tmave zelena
Odpovědět