ukazatel teploty strasi?

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
NORMANN

Re: ukazatel teploty strasi?

Příspěvek od NORMANN »

lolita píše:Takze pokud me ztoho tece "bublajici" voda, tak je to zavzdusneny? Spis ta voda proste bubla/syci ven.
Zkousel jsem to hned po zastaveni a ani nebyla nejak extra horka.
lolita:Nechci tě nějak strašit, ale bublající voda v expanzce, bývá většinou příznakem ruplý hlavy válců, o ruplý hlavě už tu v prvních příspěvcích tvého tématu zmiňoval T613. Pokud se valí bublající voda z expanzky, je to špatný.

Králík: Davide, včera jsem vzal šroubovák, že lehounce seškrábu v expanzce šlem z čidla hladinovýho snímače a jakmile jsem se ho dotkl, rozpadl se, takže, až budu na to mít čas, vycucnu stříkačkou s hadičkou chl. kap. z expanzky a vyšroubuju celý ten vehement ze spodku expanzky a mrknu na to, co je potřeba vyměnit. To totiž bude určitě zdroj hlášky Kühlwasserstand, což se mi neustále ukazuje k mé neskonalé radosti. :D
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
lolita

Příspěvek od lolita »

Jsem nevedel jak to popsat, ta voda syci z odvzdusnovaciho sroubu. S tou hlavou valcu je to kravina, to by nejelo a teklo a tak prece :) Ani zadne veci jako bily kour v zime po nastartovani a olej ve vode a tak se nedeji. Ani voda nijak neubyva.
Teda samozrejme, ze pokud bych tu zvysujici se teplotu neresil, tak to hlave asi radost neudela.
Neco takoveho si proste nehodlam pripustit.

Chtel sem zkusit to dvzdusneni alespon nez to dam renocaru. :) Opet se tedy potvrdila moje neskutecna manualni zrucnost kdyz jsem ani nevedel jak vlastne pooznat jestli je to zavzdusneny nebo ne.
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

lolita píše:Jsem nevedel jak to popsat, ta voda syci z odvzdusnovaciho sroubu. S tou hlavou valcu je to kravina, to by nejelo a teklo a tak prece :) Ani zadne veci jako bily kour v zime po nastartovani a olej ve vode a tak se nedeji.
Já jsem koupil E38 s tím, že má prasklou hlavu válců, s výraznou slevou, z expanzky po otevření víčka se valila po chvíli voda, takže ubývala voda, ne však nějak dramaticky, bílej kouř jsem z výfuku neměl, vodu v oleji taky ne,výkon motoru tím taky poznamenanej nějak dramaticky nebyl, ono asi záleží v kterým místě hlava praskne a jak. Páč jsem hned doma novou hlavu neměl, taxem s tím ještě nějakou dobu opatrně jezdil, přitom se už sháněla nová, najel jsem na tom ještě min. 800km, nejdál jsem s tím byl kdesi u Českýho Krumlova z Český Lípy, bylo to asi 700km na jeden zátah s PRASKLOU HLAVOU!!!! Pak to ale umřelo při pojíždce v našem okolí. Zkurvil jsem startér, který překonával odpor vody ve válci. Tak nejdřív oprava staréru a pak už palice dolů! Na ní jsme objevili malinkatou, sotva znatelnou trhlinku mezi válcema asi 1cm dlouhou. :)
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Kralik

Příspěvek od Kralik »

Abych uklidnil Lolitu a nestalo se nam tu z toho dramo :D Kdyz mas bezici motor, pusteny topeni na max a povolis ten sroubek, tak ti z toho muze chvilku jit para (zasyci - vyfoukne) a pak kdyz dolejvas vodu tak ti kolem toho sroubku tece voda, normalka, hotovo. jasne ze neotevirej expanzku kdyz uz to mas cely natlakovany parou a zahraty. Jestli jsi Prazak, tak dej vedet a sejdem se, je to otazka vterinky :D Ono kdyz to clovek nikdy nevidel (jako ja kdyz menil chladic :mrgreen: ) tak jeden nevi co ma cekat. Zdar a at ti skvele jezdi a Normanovi taky.
BMW 740i/LPG e38 '96 DG46479 - BMW 840i e31 '96 CC61121
lolita

Příspěvek od lolita »

UPDATE:
Hmm, tak zatim nic moc, takze mechos rikal, ze to vypada na tesneni pod hlavou, ze ten tlak v chladici je fakt velkej a ze neni normalni, ze hadice vody nejdou ani zmacknout, ted budou pry merit tlak ve valcich :/ ... navic je tam pry spatne vymenena vodni pumpa a tam utika voda. Termostat a cidlo pry ok.

Alespon mam potvrzeny, ze tam byla opravdu nedavno menena vodni pumpa, hadice vody atd. - tolik pozitiva. Tak ted s napetim ocekavam vysledky mereni.
lolita

Příspěvek od lolita »

Toz, vysledky jsou nevabne - valce maj 6 atm. z toho nejaky i 2 atm. Prej ty s 2ma jsou teda jasne kvuliva tomu tesneni. Ale spis by me zajimalo, jestli pri takovymhle rozdilu oproti novymu motoru (tj. 3-6 atm.) to nemuze mit znatelny vliv na vykon. Je mi tvrzeno, ze ne, ze spis na spotrebu a pripadne, ze by to mohlo zrat olej.
KAMIL740

Příspěvek od KAMIL740 »

ja porad nejak neverim vlastnim ocim to je auto od HITMENA??? myslel sem ze je to PECKA
ex skoda faborit 135 l
ex e38 740ia 10/97 DK66882
citoren AX 1,0 spot :)))
e34 525i spera rules elpídží by dejv :)))
lolita

Příspěvek od lolita »

Nevim no, treba prave proto, ze nebylo zvykle na zimu se to stalo. Taky jsem si ho vybral prave proto, ze vypadalo uplne vpohode. A i tak to po koupi nedelalo, zacalo to tak po 1000 km. Podle me o tom nevedel.
Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

To auto byl muj sen, dokonce sem tusim pred 14 dni volal primo hitmanovi. Ale rikal ze uz je pryc, duziz u tebe. Drzim palec abyse dalo dohromady ;)
http://www.michalpavlik.com
Cekame na hebkou e32
fishmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fishmaker »

taky sem chvili slintal nad Hitmanovou....pak sem si nakonec vydražil a přivez z Německa...
First EX: BMW e38 740i 6/1995 Obrázek
Second EX : BMW e66 745Li 2/2002 + LPG Obrázek
Third EX : BMW f01 740i 3/2009 Obrázek
Odpovědět