E38 728i LPG

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
DDT

Re: E38 728i LPG

Příspěvek od DDT »

No mám,chtěl jsem to nechat na jaro. Všechny prachy šli do vánoc. A v tom jak to jede se k němu ani nedostanu. Cesta je přes podhůří kde to je ještě horší. Tlumiče by to dělat neměly. A to kolo je trochu do A ale drží, na normální silnici to nic nedělá, proto jsem s tím jezdil. Jen na kanálech to uskakovalo. Ale teď na tom sněhu prostě lítal zadek zleva do prava. Letní gumy mám s velmi dobrým vzorkem jsou skoro nové, ale pocit stability jsem měl absolutně nula.
Zimní gumy jsou samozřejmost, to neřešme. Jezdil jsem ale ve sněhu spoustou aut na letních a nikdy jsem neměl takový pocit, i na staré škodovce 120 s totálně sjetýma gumama se mi jelo lépe. Prostě když jsem jel rovně tak to jelo rovně a nezačalo samo uhýbat.
E38......zase
JaraX

Příspěvek od JaraX »

na podovzek na E38 je schopen na rovné cestě hodně odpustit i když je total vyjebanej a špatny tlumiče tomu prostě nepřispějou, neříkam že to dělaj ony, ale to je jedno s druhym, těžko řict čim začit,
BMW service expert - http://www.jarax.net
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

určitě tim co vychyluje kolo o 3cm do stran. to je špatně prostě. to neuděla dobrotu ani nac suchu. no a hlavně uplně nutně ty zimáky. s timhle autem se bez zimáků dobrejch prostě nedá jet. to nejde.. už vzhledem k šířce kol, váhy auta,. zadnímu náhonu atd. . to je prostě uplně sebevražda.
s pořádnejma zimákama to je uplně někde jinde to jezdiš jak na asfaltě.
se ti nedivim že ti to se š120 šlo lepší ta ma gumy jak žiletky ta se propadne tam je piču plocha... a ještě ten motor vzadu... se 7er si na letnákách na sněhu jak na sněžnicích. to neni moc pozitivní
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
DDT

Příspěvek od DDT »

No čekal jsem že na letních to bude maso ale toto bylo o zdraví :?
Přezuju a uvidíme jak to půjde dál. Kdybych náhodou přestal dělší dobu psát tak to nešlo dobře :lol:
E38......zase
JaraX

Příspěvek od JaraX »

jinak doporučuju na sedmu zimni gumy Nokian WR2, vydrží uplně všechno, perfektně drží a daji se sehnat i za cca 2200kč, což je super cena, a dokonce se dají dojezdit i v letě, ačkoliv sou všude prodavany jako zimní, přimo na gumě je nápis Allseason, ale možná to platí pro finsko :D
T613

Příspěvek od T613 »

z lonskych patalii kdy jsem stihl prvni snih na 18" vzadu tvrda smes 265 valce, rozhodne nedoporucuju :lol: nerozjel jsem se pomalu ani z kopce, jenom jsem se podival na plyn tak to uz hrabalo, brzdeni bylo taky super, jsem dojizdel na semaforech jak kdyz se rozjede clovek na koleckovych bruslich poprve a neumi zastavit :lol:

jinak je to divne, v zime jsem trajdal s dost autama kde podvozek drzel silou vule, z gum trcely draty, ale ze by to nejak extra litalo to ne, hodne spatny podovzek dela necekane veci v dirach, ale na rovne ceste by to melo byt ok
JaraX

Příspěvek od JaraX »

T613:, to sice jo, ale jakmile máš nějakej prokluz tak to většinou začně všecko chodit, pokud jedeš po sněhu rovně tak je to OK, ale pokud máš napiču podvozek a ještě gumy tak už hruza,
ja mam na E38 vyzkoušeny že ideal sou ty 235ky v 16ce, to pak vyjede pomalu sjezdovku, na 18kach letnich jsem ale taky vyjel dost, ale bez ASC ani hovno, to sem se ani nerozjel, naopak na nějakych 225kach už to bylo dost nahovno.
T613

Příspěvek od T613 »

dulezita je smes, muzes mit letni mekci gumy a vyjedes vic nez na novych zimnich 10 let starych, ktere nekde lezely na trznici
potom jak pises je dulezita sirka, nesmi byt ani moc uzovka (aby se to neborilo) ani moc siroky salam (aby se vaha moc nerozlozila na plochu)
a treti dulezita vec je spravne nahusteni, spis prehusteni je vzdycky lepsi
ani nemluvim o tom ze, 80% uspechu je ridic, vzdycky me bavi kdyz vedle me hrabe nejaka pica s plnym plynem v nove fabii s novyma zimnima gumama, a ja jedu dal na letnich :lol:
JaraX

Příspěvek od JaraX »

mě spíš dostalo že jsem viděl na parkovišti vedle mě se rozjiždět novyho roomstera, ja se rozjel normalně a mu pomalu prohrabovali kola, žadnej plnej plyn, to jako nema v serii ASR?
DDT

Příspěvek od DDT »

Tak jsem udělal revizi spotřeby. Pánové co vám to žere po městě teď v zimě?
Já se dostávám do nepříjemných čísel které bych akceptoval možná u X5 nebo u Volva XC90 protože tam si připlácím za luxus a bezpečí.
Aktuálně mi BC ukazuje 17 l/100km.

Navíc jsem propočetl že v teple a suché silnici mám spotřebu plynu 14 l/100km. Což mi příjde na můj klidný způsob jízdy poměrně hodně. Nicméně tato kalkulace nezahrnuje nákup benzínu protože vůz ze začátku jede na benál. Takže dle mého hrubého odhadu jsem na nákladech 3 kč/km.

Jak je to u Vás?
E38......zase
Odpovědět