E38 728i LPG

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Re: E38 728i LPG

Příspěvek od Snejk »

no ja nevim co se řeší. bc ukazuje hovna když jedeš na lpg na to vubec nekoukej... jestli maš 14-17lpg tak to bych bral jako naprosto ale kurevsky naprosto vpořádku... to tady ma kdekdo a i víc... co je do 20l lpg je nadhera... vzdyt to mas porad v prepoctu pod 10/100 co bys nechtel. se 7er a v tehle srackach.
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
JaraX

Příspěvek od JaraX »

no a doufám že si nemyslíš že je X5 luxusnější nebo bezpečnější :D :D
BMW service expert - http://www.jarax.net
DDT

Příspěvek od DDT »

Z mého pohledu je X5 určitě bezpečnější (výška, 4x4 další elektronické systémy) a několikanásobně luxusnější vůz. Neurážím E38, ale tohle by šlo srovnávat možná E65 vs X5 (ikdyž jsou každé pro jiný segment).

Snejku ano to je přesně ono, spotřeba je vysoká ale na všechno je stejná odpověď. "Je to sedmička, co jsi v téhle kategorii čekal?!"

Nevím mně nepříjde že užitná hodnota odpovídá těmto nákladům. Prostě ne.
E38......zase
JaraX

Příspěvek od JaraX »

DDT píše:Z mého pohledu je X5 určitě bezpečnější (výška, 4x4 další elektronické systémy) a několikanásobně luxusnější vůz. Neurážím E38, ale tohle by šlo srovnávat možná E65 vs X5 (ikdyž jsou každé pro jiný segment).

Snejku ano to je přesně ono, spotřeba je vysoká ale na všechno je stejná odpověď. "Je to sedmička, co jsi v téhle kategorii čekal?!"

Nevím mně nepříjde že užitná hodnota odpovídá těmto nákladům. Prostě ne.
ty voe, neblbni, X5 je proti E38 celkem mrdka, proto to taky je X5 a né X7, proto je taky X5 levnější než sedma, viděl jsem srovnani někde E39 vs X5 a v bezpečnosti to vyhrala E39, protože X5 byla sice v crashi bezpečnější, ale pětka zase mnohem dřiv zastavila, a vzhledem k tomu že X5 na cestě moc nedrží, v zatáčkách skáče jak koza a že jsem s ní něco najel, to se sedmou vůbec srovnávat nemůžeš, jediná výhoda je snad ta čtyřkola, ale ta se ti projeví jen když máš nohu na plynu, když jedeš bez plynu nebo brzdíš tak ti muže byt čtyřkola uprdele, navíc navígace, LM, GM, a tisíc dalších elektrověcí má X5 převzaté z E38, z E65 nemá nic, teda jako E53, vše má z E38, najel jsem s X5 pár tisíc km a mužu k tomu říct že auto si koupí jen debil, jedinou výhodou toho auta je že se do něj dobře leze starším lidem, ale jizdní vlastnosti stojí zaprd, ted jsem měl pučeny služební Porsche Cayenne Turbo S, 550 koni 750nm, na jednou stranu bomba auto,svezeni super, brzdy ještě lepší, ale na druhou stranu, nevím kdo to zná, letěl jsem s tím autem 200 a pohoda, pak jsem jel kolem prostějova po dalnici a hned za prostějovem směr olomouc je na dalnici takovej hups který mi to porsche dalo ve 140ti tak neskutečně sežrat když v zatáčce povyskočilo a já toho měl fakt plny ruce abych jim neporovnal svodidla a to tam s E38 litam 170 bez problemu. to že na to že to auto ma najeto 21tkm a už v něm celkem dost věcí nefungovalo, o tom se ani nebavím. prostě X5 je jenom o tom jakysi "image" toho auta, ale jinak opravdu celkem mrdka se šilenyma nakladama, ale at už ma sportpaket nebo normal podvozek vždycky se to na rozbite nebo pěkně cestě chová huř jak E38, bezpečný je to mín, luxus žádnej, najit X5 s lamacima sedačkama je nadlidskej ukol, o nějaké zadní klimě apod se ani nebavím a ledničku to snad ani nikdy nemělo, dvojskla skoro to samy.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

x5 luxusnější? v čem? viděl si ten interier? dyt je to přebastlená sedma do plastovýho socialu. je to všechno jen ne luxusnější :) hhh.
bezpečnejší možtná vzhledem k te vyšce a 4x4 (spiš pohodlnější jizda) ale jinak taky zrovna nic extra... nedobrzit v 50ti melo pro kamarada v x5 docela fatalni nasledky... no ... teda ne na zdravi ale na aute se vylomilo i kolo i motor... no ...
k uzitne hodnote neumerne naklady... nevim co si pod tim mam predstavit. ... je to 2t sedan luxusni tridy a vybavy a zere min jak octovka... no ... nevim.... me to neprijde tak blby. 14 plynu se sedmou je uplne vysmech vsemu co na silnici jezdi.
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

x5 a e38 ma vlsastne identickou elektroniku (to jedine dela jeste x5 spolehlivou) z te nove generace bmw... samozrejme jak bylo receno e53..
Jixdni vlastnosti X5 na snehu se mi libi to bych nehodnotil spatne....
Obrázek
T613

Příspěvek od T613 »

to je zase trojna blbost srovnavat auta, ktere maji posunute teziste o 30cm nahoru s autama co ho maji u zeme
to ze je X5 bezpecnejsi snad neni treba resit, jestli jo tak doporucuju chocholouska. Kazdy tento segment ma vyhody i nevyhody. Ja mit rodinu a strach o ni tak stare urcite koupim X5 nez E38 protoze pokud ji netrefi nekdo v avii tak ma sakra vetsi sanci ze z toho vyleze, nez v jakekoliv e38 e39 atd. To ze to v zatackach nedrzi tolik je logika fyziky s vetsim tezistem, auto je vyssii atd. Ale bavime se o normalnim jezdeni, ne ze jarax nekdy lita 170, to neberu jako normu :lol: Kdyz pojede stara pro decko do skoly, tak tezko bude resit ze v nejake zatacce by mohla jet 100 misto 140 v e38, tohle je proste blbost. Pokud beru v potaz normalni jizdu tak se X5 mozna o par mm vic nahne nebo vynese, to je tak cele.
JaraX

Příspěvek od JaraX »

T613 píše:to je zase trojna blbost srovnavat auta, ktere maji posunute teziste o 30cm nahoru s autama co ho maji u zeme
to ze je X5 bezpecnejsi snad neni treba resit, jestli jo tak doporucuju chocholouska. Kazdy tento segment ma vyhody i nevyhody. Ja mit rodinu tak stare urcite koupim X5 nez E38 protoze pokud ji netrefi nekdo v avii tak ma sakra vetsi sancio ze z toho vyleze, nez v jakekoliv e38 e39 atd. To ze to v zatackach nedrzi tolik je logika fyziky s vetsim tezistem, auto je vyssii atd. Ale bavime se o normalnim jezdeni, ne ze jarax nekdy lita 170, to neberu jako normu :lol:
tak ja nevím, ale jet 140 po dalnici mi nepřijde žadna hruza a český dalnice bohužel stojí zahovno,
že je crash ve stejne rychlosti lepší pro X5 je jasny, ale musíš počitat s tím že E38 stojí mnohem dřív, takže pokud máš možnost brzdit, určitě dojdeš do menší rychlosti, ale je to relativni, v E38 zase většinou pojedeš rychleji. spíš mě sere chovani X5 na rozbite cestě, když má normal podvozek tak se to strašně houpe a těžko se to drží a když má sportpaket tak sice sedí v zatáčkách líp ale zase na nerovnostech je to o to horší. jel jsem 5ti X5 a všecky tahaly jak kurvy, je to dobry jen na pěkné cestě, tzn auto pro německo.
T613

Příspěvek od T613 »

zastavi nebo nezastavi driv je vec testu, mozneto je, ale X5 ti pohlti naraz mnohem vyhodneji. Diky jine svetle vysce pri kolizi s obycejnym osobakem jde cast energie jakoby pod auto, a pomer teto energie je x krat pro tebe vyhodnejsi nez jestli bouras o 10km/h rychlejc s X5, nez pomalejc s E38 kde veskerou energii musi sezrat kastle s motorem primo. Jakou to ma nebo nema vybavu je jedno, od X5 bych necekal ze tam bude posity kuzi strop a vsechno jakv E38, proste je to jiny segment, ale vybava to co v realu vyzaduji tam je na 100% a urcite by me to uspokojilo.
JaraX

Příspěvek od JaraX »

na pošitej strop kuži seru, bez prakticky věci, a to sou třeba dvojity skla a lamaci sedačky, bez toho bych nechtěl už žadny auto.
Odpovědět