Moje nová 740i 1998

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
JaraX

Re: Moje nová 740i 1998 str 2.

Příspěvek od JaraX »

kvalitni plynaři koukam :)
BMW service expert - http://www.jarax.net
Rostik

Příspěvek od Rostik »

No je to hnus pěkně mně nasrali ještě jim ukážu kde to sičí, vymění i ty koncovky i cele vedeni a je to ještě horší, každopádně potřebuji někoho kdo mi to seřídí, jediní co tu jsou to tam montovali, pěkné prasata viz problémy které řešil předchozí majitel a ted ještě já třeba 6mm trubku, nikdo jiný mi to landirenzo neseřídí ... Ale v podstatě servisy jsou dnes na urovni která je k pláči téměř všechny, poslední dobou řeším firemní auta tatíka a dáme do servisu dodávku která je stará dva roky má najeto 50 000 s tím že něco klepe v nápravě a že se někdy stane že se z ničeho nic zhasnou světla, faktura za 18000 včetně prohlídky tuším tam byly jen přední destičky jinak klasika a dvě kosti stabilizátoru které údajně klepaly, auto vyzvednu v servisu kosti to šlápli vedle ani to nevyzkoušeli ale klepalo to úplně stejně, a světla samozřejmě taky nic nechápu jak si autorizovaný servis může něco takového naúčtovat za to že se na vše vysral to bych se fakt styděl no a bylo toho víc ale to bych mohl psát do nekonečna...
JaraX

Příspěvek od JaraX »

mam v olomouci vybornyho plynaře, ale pokud vím tak diagnostiku na LandiRenzo nemá,nicmeně ten unik pro něj nebude problém. ale seš nekolikatej kdo to shání, takže pomalu začínám uvažovat že si to koupím, protože s tím furt někdo otravuje.
Rostik

Příspěvek od Rostik »

Únik je opravený dali to na nějaký sajrajt na šrouby, každopádně to nejede jak má potřebuju to seřídit nebo zjistit kde je problém možná je to výměnou té hadice že to před tím bylo seřízeno na tu tenkou trubku ale netuším zda to může mít vliv.... Tak si to kup, ja dojedu ale musíš rychle :-D bo jezdit na benzín není zrovna ekonomické.. :)
evlo

Příspěvek od evlo »

Si to poupravuj sám když vidím, že ruce na to máš. Diagnostiku i SW k tomu mám (sice nenejnovější, ale to nemá asi nikdo v čr), klasický plynaři mají tu stejnou diag a stejný sw, má to autokalibraci, tak bych to tím po té opravě motoru projel (píše ti to jak máš držet otáčky - můžeš případně asi otáčky diktovat přes obd přes ovládání tempomatu aby byli zcela přesné, to nevím jistě) a pak to tak projel a na diag plynu se ti pak případný problém objeví. Za to dáš jen čas, můžeš před tím provést zálohu nastavení.

Než jsem to odstavil, tak jsem měnil filtr co je před reduktorem a i ten filtr na hadici ke vstřikům.

Doufam, že když tam dali tu 8mm trubku, že dali pyč i ty omotávky v motorovém prostoru kolem zásobníku serva a prostě všeho na té straně a na napoji to rovnou do toho filtru před reduktorem.
JaraX

Příspěvek od JaraX »

no nevím co máte s tou trubkou, mě tady živí 6mm trubka několik 740i, duležity je aby to bylo dobře udělany, 8mm jsme davali akorat na 745i E65, je to spíš o použitym reduktoru.
Jinak moc nedoporučuju si to seřizovat doma bez zkušeností, autokalibrace je jen "základ" pak se teprve seřizuje a kdo tomu nerozumí muže si to dojebat. nebo jo, seřizovat doma jo, ale za podmínky mít k autu připojenej ještě jeden notas, s BMW diagnostikou a sledovat jaky hodnoty háže labmda aby to nešlo do chudé směsi jinak motor udělá pápá.
Rostik

Příspěvek od Rostik »

evlo píše:Si to poupravuj sám když vidím, že ruce na to máš. Diagnostiku i SW k tomu mám (sice nenejnovější, ale to nemá asi nikdo v čr), klasický plynaři mají tu stejnou diag a stejný sw, má to autokalibraci, tak bych to tím po té opravě motoru projel (píše ti to jak máš držet otáčky - můžeš případně asi otáčky diktovat přes obd přes ovládání tempomatu aby byli zcela přesné, to nevím jistě) a pak to tak projel a na diag plynu se ti pak případný problém objeví. Za to dáš jen čas, můžeš před tím provést zálohu nastavení.

Než jsem to odstavil, tak jsem měnil filtr co je před reduktorem a i ten filtr na hadici ke vstřikům.

Doufam, že když tam dali tu 8mm trubku, že dali pyč i ty omotávky v motorovém prostoru kolem zásobníku serva a prostě všeho na té straně a napoji to rovnou do toho filtru před reduktorem.
Já si nic na plynu seřizovat sám nechci to je pro lidi co s tím mají zkušenosti, tu směs blbě nastavím a za pár km můžu shánět nový motor. Napiš mi do sz co bys za tu diag chtěl...

Jinak tu debilní omotávku dali naštěstí pryč a kdysi jsi řešil že je tam reduktor pro nízký výkon, vyměnil jsi ho za silnějš nebo ne,?
Tady to landirenzo fakt nikdo v blízkosti nedělá, aspoň ne teda nikdo schopný...
Rostik

Příspěvek od Rostik »

JaraX píše:no nevím co máte s tou trubkou, mě tady živí 6mm trubka několik 740i, duležity je aby to bylo dobře udělany, 8mm jsme davali akorat na 745i E65, je to spíš o použitym reduktoru.
Jinak moc nedoporučuju si to seřizovat doma bez zkušeností, autokalibrace je jen "základ" pak se teprve seřizuje a kdo tomu nerozumí muže si to dojebat. nebo jo, seřizovat doma jo, ale za podmínky mít k autu připojenej ještě jeden notas, s BMW diagnostikou a sledovat jaky hodnoty háže labmda aby to nešlo do chudé směsi jinak motor udělá pápá.
Já tady většinou četl že maj lidi 8mm a chtěl jsem to dát pryč tu debilní omotanou trubku v motoru... Jinak sledovat s bmw diag hodnoty lambdy by nebyl problém, ale já prostě chci ten plyn mít seřízený někým kdo tomu rozumí...
Rostik

Příspěvek od Rostik »

Jinak info pro lidi co si myslí jak si dají 7mu do kupy za pár korun ať ví co do toho vlítlo za necelý měsíc jen tak na začátek..
2300,- Těsnění ventil vík od reinze + řemeny gates
6100,- veškeré těsnění motoru (vana, prsa, gufera, těsnění sání, vodních trubek,vodní pumpy, pak olej separátor, hadice a další vše orig. bmw z německa od dealera se slevou vyšlo to o hodně levněni třeba separátor 48 eur )
2000,- filtry + olej castrol
3100,- baterie varta silver dinamic 100Ah
2000,- si vzali za výměnu trubky a revizi
2000,- stáli kryty pod motor a převodovku z kelly, je to humus vůbec to nesedí musel jsem převrtávat díry a je to z pěkně hnusného plastu ale zatím lepší než nic origo stojí nesmysl
1000,- za pneu 235/60/16 na zimu to byla dobrá haluz za 4 pěkné micheliny taková cena
1500,-dálnič.známka
3800,-přihlášení
1100,- stk
Tak a máme v tom 24900,- a to jsem ještě pořádně nezačal, o víkendu se bude sundávat a řešit tekoucí nádrž a opravovat jeden zrezlý prah na konci a ten druhý uvidím jak na tom bude .
Alois

Příspěvek od Alois »

A teď já, jo? :lol: :lol: Raději ne, přitom bych taky věděl tak o padesáti dalších věcech.. :D
Alpina B6 e63 4.4 Alpina Blue, M3 e46 manual Phoenixgelb/Kiwi, 840i Grancoupe Individual Dravit grey, Z3 Coupe 2.8 M52TU cosmosschwarz manual… a pár dalších non BMW
Odpovědět