e38 730d

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
MEDVIDEK

Re: e38 730d - jardova sedmička

Příspěvek od MEDVIDEK »

Motor Tds byl v roce 1994 motor roku a zaroven nejrychlejši dieselovej motor na světě s maximalkou 214km/h
O čtyřlitru jsem nikde nic nečetl :?
Proč se ve vytrvalostnich zavodech 24h Le Mans zučastni zavodni specialy na naftu když je tak špatna???
3.0d je pokračovani Tds a nemylim lise tak opět motor roku :lol: :lol: :lol:
VIVA DIESEL
BMW 750i e-65 fl
ex M5 e-39 r.v.12/ 2000
ex 730d r.v.4/ 2000
exBMW525tds
ex BMW 740iL e-38 r.v. 10/1997
davcity

Příspěvek od davcity »

zapomněl jsi na novou M5 taky v dieslu ;)
e38,10.98,730d 135 kW
hacker

Příspěvek od hacker »

kluci na to chválení dieselů jste si mohli vybrat vhodnější vlákno, než 27 stránek o tom, jak se sere ten můj
Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha"orientblau on pearl beige
BMW E36 318is tmavě modré kupé
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

P3RF3KT píše:Sem si řikal že by bylo divný kdybych to měl tak snadný.. mám tuto http://store03.prostores.com/servlet/un ... W-E39-E38- co je tedy potřeba podstoupit za další kroky?
Radši mi vy kamnamrdi poraďte co dál? :-D Myslim že koupě TDS to nevyřeší :lol:
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
hacker

Příspěvek od hacker »

vždyť je to na netu asi 100x... potřebuješ krom navigační jednotky ještě redukci na kabely, to je všechno. Prodává se v bmw.
Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Dobrý zjistil sem že mám mk2 :lol:
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
hacker

Příspěvek od hacker »

Nový poznatek ohledně navigace... Myslel jsem si, že mi to nečte dvouvrstvá DVDčka, tak jsem jezdil s jednovrstvým. Teď jsem to ale vyzkoušel znovu a už mi ho to načetlo, jen to bylo pomalé a zasekávalo se to. Tak jsem to zkusil potřetí s tím, že jsem vypaloval nejnižší možnou rychlostí a ejhle... zdá se, že už to funguje jak má.

Sice jsem zastáncem názoru, že nejkvalitněji se CD nevypálí tou nejnižší možnou rychlostí, ale někde mezi rychlostí průměrnou a maximání (jak dokazují měření), nicméně v tomhle případě mi to pomohlo. Takže komu blbne navigace při čtení médií, zkuste to pomaleji...
JaraX

Příspěvek od JaraX »

a co ten ventil? něco nového?
BMW service expert - http://www.jarax.net
hacker

Příspěvek od hacker »

V poslední době jsem úspěšně a velmi elegantně vyřešil dva mrcha problémy. A třetí se vyřešil pěkně na prasáka..

1) Auto tak jednou za měsíc nastartovalo až napodruhé. Palivová soustava je komplet nová, takže už jsem fakt nevěděl čím by to mohlo být a sralo mě to, protože jsem pořád čekal kdy to přestane startovat úplně... a pak mi někdo takdy na fóru (musím to najít a poděkovat mu) poradil, že v kufru je relé transportního čerpadla. Což mě z neznámého důvodu nenapadlo, jinak už jsem x jiných relé měnil. No a od té doby je klid.

2) Na tohle jsem docela pyšný - několikrát za týden se stávalo, že po rozjezdu na chvíli vypadl veškerý zvuk. Trvalo to třeba 5 minut a pak se to při dalším zapnutí rádia nebo přepnutí písničky ozvalo a už to fungovalo celý den. Snejk mi půjčil jiný rádio modul a zesilovač, za co jsem mu velmi vděčný, ale nakonec jsem si to opravil sám.

Největší sraní je ten rádio modul vyndat. Je až úplně za vším, musí se vyndat navigace, cd changer, video modul, zesilovač, jednotka telefonu, jednotka hlasového ovládání, držáky toho všeho, za nimi se odkryje izolace a za ní je rádio modul.

Vyndal jsem ho a propájel jsem všechny podezřelé spoje na plošňáku (na internetu jde vygooglit které to jsou). Práce na 5 minut. Pak jsem to zase hodinu montoval všechno zpátky. Od té doby nevypadl zvuk ani jednou.

3) Skoro přesně uprostřed nádrže se mi udělal mikro dírka, kterou mi kapala nafta, když ji bylo v nádrží víc než asi 30 litrů. Za noc to dělalo docela slušnou louži. O opravu jsem požádal Snejka, který to nejdřív zapatlal havarijním netuhnoucím tmelem, díky čemuž jsem mohl fungovat další týden a dnes to zapatlal lepším, dvousložkovým, tuhnoucím tmelem. Tak snad to vydrží...
hacker

Příspěvek od hacker »

JaraX - nic nového. Nakódovat to u mě asi nejde a k fyzickému odpojení jsem se nedostal, protože přestala být zima přestal jsem webastovat.. Jestli to budeu příští zimu ještě mít, tak to budu řešit potom....
Odpovědět