Po dlouhé době mám trochu času, tak jsem se rozhodl, ačkoliv jsem zde registrován už dlouho, že se také zapíšu mezi uživatele.
Mé tíhnutí k BMW začalo už někdy v patnácti, kdy jsem ale k řidičáku měl ještě daleko, později, chvilku před mými osmnáctinami si můj bratranec koupil E38 740i a tehdy jsem se do sedmičky zamiloval, byl to bavorák, kterého jsem předtím ještě nikdy neviděl, tak snad proto, a ta výbava, televize, telefon !!!
Rozhodl jsem se tedy pro toto auto a pořídil jsem si ho poněkud unáhleně v lednu 2011, přivezl jsem 728i, která je řadě z Vás dobře známá, teď už mimochodem neexistuje, byla tehdy za rozumný peníz a bylo fouklé těsnění pod hlavou (nebo hůř...), po dotažení domů se auta ujal známý - automechanik, který zjistil, že hlava má zatavenou jednu svíčku (prasečárna, kterou by mě při koupi nenapadlo kontrolovat), sháněl jsem tedy hlavu, kterou jsem nesehnal, padlo to na motor, sehnal jsem motor, který byl KO, 2. válec neměl tlaky a ten ......., ktrerý mi ho prodal poté přestal komunikovat a dodnes s ním nemám vyřízené účty. Auto bylo tedy nešťastné, druhý válec pálic až někdy od 1500 otáček, klepalo se to na každém semaforu....někdy i chcípnul motor, krom toho převodovka po výměně motoru začala dělat bordel, auto bylo celkově dobité s velkým množstvím kosmetických vad a zanedbanou údržbou, snad nejprosezenější sedačky, co jsem kdy viděl, jediná dvě pozitiva byla, že mělo nové pneu a poměrně pěknou výbavu, viz dále...., bohužel, po provařených financích jsem už nechtěl dál do auta sypat a zbavil se ho, což je další kapitola, zdůrazňuji, že jsem neskrýval, že jede na pět válců, bylo to psané přímo v inzerátu a tomu byla odpovídající cena. Volal kluk z Ostravy (na kterou mám od té doby pifku), zde známý jako OSTRAVÁK V ČERVENÉ PÉŘOVCE (někteří členové si jistě vzpomenou), že přijede klidně hned, přijel tedy a v noci sem mu auto prodal, při koupi padly slova jeho kumpánů jako: "to vyměníš svíčku a bude to v pohodě"....raději jsem to tehdy nekomentoval, druhý den psal mail, že jsem ho podvedl a že se se mnou bude soudit, že auto nestartuje a jen stojí a bliká. Ten blbec zapomněl, že auto mělo pager, který když se od vozidla vzdálil, vypnul se motor a auto začalo blikat brzdnými světly !
Když sem mu volal, tak mi řekl: "Ajo, já ho nechal v jiný bundě....." a přitom se chtěl soudit
Za pár dnů se auto objevilo na bazoši jako top stav za nesmyslné peníze, to jsem se opět pousmál nad lidskou naivitou. Nakonec ho opravil a prodal jednomu klubákovi, kterému ho rozbil opilý soused....auto skončilo na díly.
Kdyby někdo měl informace o tom pageru, zda-li je to či není originální zařízení, dejte vědět. Bylo to takový čtvereček na klíčích, velikost klíčenky.
To by bylo k mé první, nepříliš dobré zkušenosti s 7er, tehdy jsem o autech nevěděl nic, raději jsem ho prodal pod cenou, dnes už bych se zachoval jinak. Ale důležité je, že jsem na 7er nezanevřel, viz dále. Přikládám fotky té ludry.