Pechy s 730d E65

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
BobbySD
Kontaktovat uživatele:

Re: Nováček s 730d E65

Příspěvek od BobbySD »

sorry reagoval jsem na toto
Tak 20" kola prodána. Sehnal jsem styling 95. Vím, že je okoukaný a že ho tady na klubu má třeba Fishmaker :) , ale líbí se mi a hlavně to bylo za super cenu.
asi jsem to mel citovat hnedka :-D
ex E36 318i sedan
akt E30 328iC EB87725
akt E38 750i DG21846
akt E39 520i GP15511
Pechy

Příspěvek od Pechy »

Včera při hledání místa srazu na Černém mostě jsem narazil na pěknou E38. Nepoznáte zda to není někdo z klubu? :-)

Kola styling 131, na předním nárazníku ALPINA, ikdyž to Alpina podle všeho nebyla. Vypadalo, že je o ní dobře pečováno :-)

Obrázek

Obrázek

Obrázek
BMW E65 730D, r.v 08
fishmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fishmaker »

no já když sem přijížděl na čerňák...tak jela tahle 38čkapředemnou...pak bliknul jako že odbočuje do garáží a jel rovně do Ikey...tak nevim kdo to je...ale vypadalo to pekne

sakra...sem ti měl napsat dřív, že sem na Čerňáku...jsou to ta garáže v pozadí co máš na první fotce...
First EX: BMW e38 740i 6/1995 Obrázek
Second EX : BMW e66 745Li 2/2002 + LPG Obrázek
Third EX : BMW f01 740i 3/2009 Obrázek
Pechy

Příspěvek od Pechy »

Tak v těch garážích jsem byl, ale jen dole. Pak jsem to ještě objel a vyjel až úplně nahoru. Bohužel mě nenapadlo, že jste v prním patře :D
Pro příště už vím :-) Jinak ta E38 byla opravdu pěkná. Měla červenou kůži tuším.
BMW E65 730D, r.v 08
Pechy

Příspěvek od Pechy »

Tak se hlásím s prvním doplněním výbavy :-) Jedná se dodělání všech zadních elektrických roletek. Práce bylo opravdu dost. Ani teď nedokáži posoudit, co bylo horší, jestli to vedro, dodělání zadní roletky, těch ve dveřích anebo odvrtávání kůže z tapeců a následné lepení zpět na tapece k roletkám. Každopádně před Snejkem a jeho šikovností smekám! Je to opravdu mistr svého oboru a navíc říká, že ho tyhle úpravy moc baví :) Níže uvádím pár fotek, které se mi v průběhu boje podařilo vyfotit. Omluvte kvalitu, je to focené mobilem a navíc ve špatném světle.

Sedačky a původní zadní plato je už fuč. Tím novým platem jsem navíc získal další (třetí) ůchyt isofix.
Obrázek

Odstrojené dveře. Super je, že místa kde mají být chyceny roletky jsou jen zaslepeny. Takže s uchycením až na pár drobností nebyl velký problém.
Obrázek

Jeden ze systému roletek, které Fishmaker demontoval z původního vozu. Díky ti ;)
Obrázek

Snejk v akci. Uchycení roletek a šroubovic na své místa.
Obrázek

Namontováno.
Obrázek

Jsou neskutečně krásný.
Obrázek

Levé dveře a Snejk opět v akci ;-)

Obrázek

Hotovo už jen odvrtat kůže z tapeců.
Obrázek

Přehozena kůže, vše na svém místě.
Obrázek

Zadní a třetí isofix

Obrázek

Ten pocit když člověk sedí vzádu a vytáhne si roletky je prostě k nezaplacení :D
Obrázek

Zapojení zadních roletek bylo v pohodě. V podstatě se přidal jen konektor a zapojil se do modulu. Jediné s čím je problém, tak je zadní roleta, která je připojena do klima panelu. A ano existují dva druhy klima panelu. Bohužel já mám ten bez rolety, takže se musí sehnat klima panel s roletou, poté půjde ovládat i ta zadní. Jinak ovládání bočních roletek funguje tak jak má a je to pecka :)

Jsem rád, že jsem mohl Snejkovi koukat pod ruce a něco se přiučit a dobře si popovídat o všem možném.
BMW E65 730D, r.v 08
fishmaker
Kontaktovat uživatele:

Re: Nováček s 730d E65 - dodělání roletek

Příspěvek od fishmaker »

hezky pěkně...zítra ti to okouknu :D s tou kůží sem netušil, že to budete muset odvrtávat...doufal sem, že přehodíte tapec za tapec...
a stejně je mi divný, že klima panel má vliv na zadní roletku :?
First EX: BMW e38 740i 6/1995 Obrázek
Second EX : BMW e66 745Li 2/2002 + LPG Obrázek
Third EX : BMW f01 740i 3/2009 Obrázek
JaraX

Příspěvek od JaraX »

E65 už má takzvaně centralizovanou elektroniku, je to kvuli sjednocení kabeláže, takže aby nemusela mít zadní roleta svou řídící jednotku, a ušetřilo se, použíje se výbava která už v autě je, proto je zapojena na klimapanel, ten je v autě totiž vždycky, stejně jako na sedačku sou zapojeny věci co sou poblíž sedačky a na powermodul je zapojen kufr apod. tak se ušetří strašné množství kabeláže a jednotek, u nových Fek je to ještě víc centralizovany,
BMW service expert - http://www.jarax.net
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Pechy píše:... poté půjde ovládat i ta zadní. Jinak ovládání bočních roletek funguje tak jak má a je to pecka :)
Super upgrade. Chválím ;).
Mít tento problém s klimapanelem já, tak ho ani nesháním, protože zadní roletu jsem stáhl jen jednou, když jsem zkoušel jestli funguje. Jinak ji mám pořád nahoře a nemám důvod ji dávat dolů :)
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
caknakis

Příspěvek od caknakis »

v noci je to s ní celkem otrava, protože tak dobře neztmavují zrcátka. Ale to poznáš, až s tím autem jednou budeš jezdit :-)))

Jinak super upgrade...tohle dát do E38, to by byla šupa
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
JaraX

Příspěvek od JaraX »

caknakis,už se na tu E38 vyser, je to starej pekáč, ta E65 je fakt jinde, a myslím že by na to šla nalepit fotka E38 :D
BMW service expert - http://www.jarax.net
Odpovědět