V sobotu jsem nahodil zánovní webasto, má najeto pár hodin, ve výfuku bylo ještě celé lesklé. Nestihl jsem to celé dodělat, ale první topná zkouška proběhla a samo jako takové je OK, hned naskočí, topí, dochladí se. S připojením na auto to ještě vyzkoušené nemám - chybí se mi napojit na okruh větráku, musím koupit delší trubku výfuku a něčím ji tepelně zaizolovat, benzín mám zatím z provizorní nádržky - nevíte, jestli se můžu napíchnout na přívod do palivové lišty, nebo to musím táhnout sólo od nádrže?? Taky nevím, zda to bude správně topit jen po tom, co vodní čerpadlo požene teplou vodu do radiátoru a motoru nebo budu muset nějak šaškovat s ventily topení a doběhovým čerpadlem. Pokud máte někdo zkušenost, tak sem s ní. Mám k tomu malé ovládací hodinky s časovačem a dálkový radiový ovladač Telestart, časem možná koupím GSM modul, podle toho, jak ho využiji.
Těší mě, že jsem nemusel nikam nic vrtat, elektrika tam taky zapadla krásně, po povolení jedné matice a jednoho šroubu na výfukové trubce jde celé webasto odklonit stranou na dekl řídících jednotek a k motoru je plnohodnotný přístup. Mám ho teď oddeklovaný, tak se neděste. Jinak držák je vlastní výroby, využil jsem k uchycení dva otvory na hrnci podběhu ke kterým je přitažená stahovačkami kabeláž ostřikovačů - do nich zapadají čepy a přitažené je to pod kostřící bod.
Pár foto: