e38 jednotka ABS - ložisko ?

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
zzeli

Re: e38 jednotka ABS - ložisko ?

Příspěvek od zzeli »

Uz jsi promeril ty draty konecne? :) Prece kdyz resim takovouhle vec, tak postupuju od nejjednodussiho a nejvzdalenejsiho. Cidlo a naboj uz jsi jakz takz zkontroloval, ted jsou na rade draty. A ty pritom menis jednotky a budiky jak na bezicim pase. Ano muzes mit stesti, ale nez se s tim shanet a pak riskovat zkurveni pri jejich dolovani, tak je lepsi si bejt na 100 procent jistej tim zbytkem. Stejne se k tomu pak budes muset vratit.
Jasny ze kazdej druhej na foru ti napise, vymen todle, vymen tamto. Ale ty musis pouzit hlavne svou hlavu a postupovat systematicky a dusledne, protoze nikdo ti to nespravi radou pres internet. Vsichni si muzeme tak maximalne tipnout stejne jako ty.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
calif

Příspěvek od calif »

Na tohle už si netroufám, rozebrat půl auta a hledat kabílek. navíc si myslím že je to tam schovaný tak nevím jak by se to mohlo přerušit, všechny dráty co jsem za tu dobu viděl jsou v dobrém stavu, maximálně sundám podběh, ale dál nejdu :) a za tu jednotku se taky nedostanu, tohle už je čas kdy to jak říkal Thomas svěřím někomu jinému.
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Cilem neni jit po tom kabelu a kontrolovat ho po cele delce. Cilem je odpojit cidlo, vybrat si jeden vodic (nemyslim na cidlu samozrejme, ale ten protikus smerem do auta) ze dvou, ktere tam jsou, napinovat ho a pripojit dost dlouhej pomocnej drat, druhej konec pomocnyho dratu dovest zrejme k jednotce (neboli do toho mista, kde je druhy konec toho tveho vybraneho vodice) a tam ho najit a merakem tyhle dva merici body propisknout. Na to staci obyc multimetr a fce "mereni diod" nebo co to je, tj. merak pousti do el. obvodu proud 1mA a meri ubytek napeti v mV (max. napeti je omezeno na 1500mV tusim, takze tim nemuzes nic odprasknout). Namerit bys mel cislo v radu jednotek, prinejhorsim desitek (zalezi jak dobre to napinujes a jakej mas ten pomocnej drat). Meraky mivaji fci, ze kdyz je to mene nez 50mV, tak navic piskaji na znameni, ze to je pruchozi. Timto merenim tedy zjistis, ze ten mereny vodic neni nikde prerusen a pripadny signal projde bez problemu, je jedno jaky signal to je a k cemu slouzi, ale proste projde.

Jedine uskali je najit to merici misto u te jednotky. To ti nepovim, protoze jsem to jeste nedelal, ale to ti bud nekdo s vetsi ci mensi urcitosti rekne, nebo si opatri nejaka schemata a pohledej to. A to napinovani vzadu na aute bych udelal s pouzitim staryho cidla, ze bych ho ucvaknul a oholil draty.

Odstavec vyse zopakujes pro oba vodice od toho cidla a pro jistotu i pro vodice od cidla na druhe strane auta, abys mel pro jistotu referenci. Navic s vypnutym zapalovanim, protoze mam tuseni, ze jeden z tech vodicu slouzi jako napajeni pro tu Hallovu sondu, ktera na tom magnetickym krouzku loziska snima napetove impulzy. Ale timto uz si jistej nejsem, to si koneckoncu muzes overit tim samym merakem prepnutym na stejnosmerny rozsah napeti.

Uplne v klidu si to rozmysli, nakresli a prubni to bez toho, aby ti nekdo dychal na zada a znervoznoval te. Anebo se na to vykasli a zajed za tim Misulinem, stejne je ted venku nelidsky hnusne.
Napsal jsem to co nejvic polopaticky. Lip to popsat nedokazu a na obrazky jsem linej. S tim merakem si to potrenuj nanecisto, at vis jak se to chova. Ten merak, cos jednou postoval na nejaky fotce z mereni, jsem treba v zivote nevidel a nevedel bych jak se s tim zachazi. Lepsi je obyc. multimetr za 2 stovky.
oxik

Příspěvek od oxik »

Nevím, jestli je možná souvislost s tím i u tebe.. ale koukal jsem na yt a vzpomněl jsem ti na tvoje divné problémy

https://www.youtube.com/watch?v=YYqI6sCKVD8
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
calif

Příspěvek od calif »

Tak to je hustý, to by mě nenapadlo, stínítko jsem od tý doby nerozsvítil asi, ale zkusim, z těch jeho problémů se mi objevila jen ta hláška převodovky,ABS a tempomat, rádio hraje normálně,klakson zkusim. tenhle kousek zapalování jsem měnil na e36 - byla vyběhaná ta plastová část kterou ta špička klíče otáčí a proto mi nešlo nastartovat. tady ale nic takového nepozoruju. ale čekám že celou tu mojí anabázi způsobuje podobná pikačovina.
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
calif

Příspěvek od calif »

kdepak, tímhle to není.....:( ted řeším svatbu a věci kolem, kupoval jsem druhý auto, až to bude zamnou zavolám Myšulínovi, a kdyby ani to nestačilo, tak jsem rozhodnut obtěžovat pana Snejka :)
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Jestli resis svoji, tak gratulace :) Jinak myslim, ze i Misulin je "pan" a urcite to louskne :D
calif

Příspěvek od calif »

Díky, ano svojí. :) to doufám, pomalu si zvykám nekoukat na palubovku a vyvinul se mi zvláštní cit pro rychlost :)
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Nojo, dneska uz se v kazdy vesnici muzes zkalibrovat :)
DDT

Příspěvek od DDT »

Ahoj,
Servisák mi měnil ložisko na zadním levém kole a den na to mi začlo svítit ABS a DSC, nejde tachometr a spotřeba. Našel jsem tedy tohle téma. Co mu mám tedy zavolat a oznámit? Něco jen nezapojil nebo to rozbil neodbornou manipulací?
E38......zase
Odpovědět