Ahoj
Jedná se o před face 725 tds
Mám tady velmi nepříjemný problém ze stěrači.
Přijel jsem večer z práce,stěrače normálně fungovaly.Vypnul jsem klíček v cyklu a stěrače se zastavili uprostřed okna.Klíč jsem opět zapnul a stěrače normálně dojely.
Druhý den ráno stěrače nefungují vůbec Ani na jednu polohu.Jde pouze ostřikovač.
Kde je pojistka a relé
Dík Stany
pojistky jsou u E38 vpředu v motorovým prostoru před spolujezdcem a další vpravo v kufru, máš to tam napsaný, akorát jiným jazykem.
z mojí praxe, jednou se mi stalo, že mi při hustým dešti přestaly jít stěrače, dost blbý!
zastavil jsem, chcípnul motor, klíče vypnul do nuly, nastartoval a jel jsem dál i s funkčními stěrači, asi se mi dostalo vlhko, do relé, to je pod pojistkovou skřínkou dole v pojistkovým boxu před spolujezdcem, měl by tam být nějaký odtok, už se to tu kdysi dávno řešilo, může se stát, že ten odtok je už za ty roky ucpanej a voda nemá kam odtýkat, takže se pak stane, že jsou ta relátka zatopená.
taky to samože může být i něco jinýho.
Naposledy upravil(a) NORMANN dne pon říj 26, 2015 5:23 pm, celkem upraveno 1 x.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw
Taky jsem resil problem se zatopenim relay boxem. Dirka dole byla ucpana. Vody tam nebylo prilis, ale casem oxid medi zpusobil paseku. Uhnile kontakty atd... Kazdopadne podivej se na to.
PRAHAV8 píše:Pokud máš zatopené relé nepomůže vypnout motor. Já tohle řešil u jedné E38 a pomohla výměna mechanizmu stěračů.
tak to je snad každýmu jasný že když ti zateče voda do relé, že nepomůže vypnutí motoru, ne????
jinak nakonec jsem napsal, že to mohlo být i něco jinýho.
Naposledy upravil(a) NORMANN dne stř říj 28, 2015 8:49 pm, celkem upraveno 1 x.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw