Chcípá po studeném startu
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- Loyd-Krismas
Re: Chcípá po studeném startu
Já jak jsem si na začátku myslel, že to není plynem, když to blbne jak na benzín tak na plyn, tak teď zase jsem přesvědčen, že to plynem je. Ani se mi při objednávání na servis plynu nezdálo, že by byli nějak překvapeni z chování auta. Jezdím na benzín bez jedné dlouhé cesty celý týden a chcípnutí žádný a ranní rozjezdy bez škubání. Pravda chod motoru se mi pořád nezdá, ale přisuzuji to rozhašenému nastavení. Kontrolka motoru se někdy rozsvítí někdy zhasne. Prostě to na ten benzín ještě příští týden zvládnu a pak uvidím co se stane.

BMW 750i 1996 E38

- volf-m
Zrovna teď řeším jiné auto - Grand Cherokee, byl to dovoz z Itálie, auto bylo přestaveno prakticky jako nové na LPG a jezdilo na něj 99% provozu. Pak stálo nějakou dobu v Německu u překupníka a pak to koupil kámoš za pár drobnejch s tím, že na to mrkneme a buď to rozebereme nebo dáme do provozu. Zjistilo se, že je nádrž propadlá a protože tam bylo vstřikovaní kapalné fáze LPG, tak byla nádrž s čerpadlem, která byla propadlá a její cena byla jak celej Stag komplet. Takže se plyn vymrskal a auto taky neběží ideál, dýl startuje, volnoběh taky není 100% klidný. No motor se nechal motorem a udělalo se pár nesmyslů na podvozku a najelo se 1500km jen na benzín (plyn je venku). Teď přišel kluk kterýmu to patří s tím, že by bylo dobrý narvat tam ten plyn ať to tolik nechlastá, ale já si pořád ženu, že to musí nejdříve nějak pořádně fungovat a až potom bych řešil dál. Já teď vzhledem k 26kč/litr na Onu jezdím spíš na benzín a jsem víceméně spokojenej, ale to LPG taky musím dořešit.
BMW E38 750iA Individual
BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
- herman17
Takze jdeme dal, svickama to nebylo... zas to totiz blbne 
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

http://WWW.BOZENOV.CZ
- volf-m
Já si prostě myslím, že je to tím, že ta jednotka je prostě už nějaká zpitomělá a leje tam benzín po kýblech a vstřiky to prostě nedají a je to uchcaný. Podobnej problém teď řešíme taky na jedné e36 co dlouho stála a je tam nějakej bordel v elektrice.
BMW E38 750iA Individual
- oxik
Dneska jsem to po dojezdu trochu protůroval na místě a na benzín se tomu nechce do otáček, vyleze to třeba ke 3500 v pohodě a pak to jakoby vynechává, načež je z výfuku cítit nespálenej benzín.. ale opravdu pozoruju rozdíl, když auto před chcípnutím přepnu na benzín, líp se potom startuje. Tak snad co nejdřív už zkusíme tu DME..
- volf-m
Jo, bejt moje jednotka normálně sehnatelná tak to taky zkusím.
BMW E38 750iA Individual
- oxik
Dneska -3°C a pár vteřin po startu to dost haprovalo, několikrát otáčky klesly skoro ke chcípnutí, ale motor to vyrovnal a pak už to bylo OK..
- Loyd-Krismas
Já jsem to posledně přechválil s tím chcípáním. Týden to jezdilo na benzín ok a teď o víkendu při dobržďování 3x chcípnul, tak jsem to zase přepnul na plyn. 
BMW 750i 1996 E38

- herman17
Ja jsem jel včera zase kousek na plyn a zase to rano jelo tak na 4 valce... posledni dobou je to horsi a uklidni se to, az to dosahne provozni teploty 
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

-
zzeli
Me to slape jako hodinky 
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green