Chcípá po studeném startu
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- oxik
Re: Chcípá po studeném startu
No, kombo: netěsnost na sání, váha vzduchu, svíčky, cívky, vstřiky, čerpadlo, palivovej filt, separátor..
teď jen vybrat nějaký smysluplný pořadí a odstartovat
-
zzeli
oxik: Ja taky ziju v domneni, ze resume se urcilo jako problem ve spatne nastavenym LPG. Vysvetlit, co pises, ale nedokazu
Jestli mas ale plyn od Misulina, tak u nej bych zacal, aby na to juknul. Nebo bych se ho aspon zeptal, proc to porad blbne. Taky bych s nim probral moznost, ze se LPG uplne deaktivuje (treba pojistkou???) a chvili bych jezdil na benzin (plus nejaky ten reset) a pritom z toho LPG uplne, ale uplne vyradil, aby se teda potvrdilo, ze je problem uz se samotnym benzinem. Ve tvym konkretnim pripade samozrejme. Kazdy, kdo to tu resi, muze mit problem jinde.
BTW taky uz jsem pokukoval po kabelu k LPG a nejakych moudrech. A zatim jsem narazil jen na to, ze ti co delaji LPG se fakt neradi sveruji a delaj z lidi debily a pritom maji sami vystupovani jak z pomocny skoly
BTW taky uz jsem pokukoval po kabelu k LPG a nejakych moudrech. A zatim jsem narazil jen na to, ze ti co delaji LPG se fakt neradi sveruji a delaj z lidi debily a pritom maji sami vystupovani jak z pomocny skoly
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
- oxik
Samozřejmě s mišulinem jsem v kontaktu, zkoušeli jsme přenastavovat plyn i různě odpojovat plynový i benzínový vstřiky..no uvidíme, příští týden by se mi měl podívat na auto 
- volf-m
Já asi pojedu Myšulinovi o víkendu, ještě ale nápisu jestli jo nebo ne a tak si můžeš vzít tu váhu a třeba tejden s ní jezdit.
BMW E38 750iA Individual
BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
-
alap
Problém v LPG je ten, že pokud je rozhašenej, tak se rozvírají nůžky mezi jizdou na lpg a benzinem. A to na LPG to pojede vždy, protože se stále upravuje množství dle lambd a váhy vzduchu. Jenže u studených motorů tohle nefunguje a motor jede dle podle posledních informací uložených před chcípnutím.
A pokud špatně nastavený plyn třeba obohacuje směs, tak benzínová se to snaží dohnat tak že sníží množství paliva. Ale jelikož poslední slovo má zase jednotka lpg, tak tomu přidá ještě víc. A tím se ty nůžky zvětšují a pak nastartuješ na studeny motor a najednou benzínová jednotka vůbec netuší která bije a motor se hádá. Takové vysvětlení jsem dostal já od svého servisáka. Zkratka lpg musí být pořádně nastavené a má se jezdit max jednou za rok a pár tosíc km na donastavení, ale to je zase podle výrobce plynu, jak má dobrý systém.
A pokud špatně nastavený plyn třeba obohacuje směs, tak benzínová se to snaží dohnat tak že sníží množství paliva. Ale jelikož poslední slovo má zase jednotka lpg, tak tomu přidá ještě víc. A tím se ty nůžky zvětšují a pak nastartuješ na studeny motor a najednou benzínová jednotka vůbec netuší která bije a motor se hádá. Takové vysvětlení jsem dostal já od svého servisáka. Zkratka lpg musí být pořádně nastavené a má se jezdit max jednou za rok a pár tosíc km na donastavení, ale to je zase podle výrobce plynu, jak má dobrý systém.
ex e38 728ia 99 LPG
- volf-m
No ale když smázneš adaptace a pak jezdíš jen na benzín, tak s tím pak nemá plyn co dělat ne? Jinak čerpadlo by prej bylo tak za šestka, což se mi taky na blind dávat nechce.
BMW E38 750iA Individual
- oxik
No, volfik mě pochopil..
alap: tvou teorii bych bral, pokud by zůstávala jednotka LPG aktivní i při jízdě na benzín..
Ještě abych uvedl věci na pravou míru, je možné (nepamatuju si v zápalu dění v dopravě a stresu, jestli dojedu domů), jestli jsem instinktivně nepřepl na plyn mezi smazáním adaptací a ostřejší testovací jízdou..takže až zítra dojedu domů, smažu adaptace, projedu někde auto na benzín 0-160 a uvidím jak se bude chovat.. teď jsem fakt zmatenej
alap: tvou teorii bych bral, pokud by zůstávala jednotka LPG aktivní i při jízdě na benzín..
Ještě abych uvedl věci na pravou míru, je možné (nepamatuju si v zápalu dění v dopravě a stresu, jestli dojedu domů), jestli jsem instinktivně nepřepl na plyn mezi smazáním adaptací a ostřejší testovací jízdou..takže až zítra dojedu domů, smažu adaptace, projedu někde auto na benzín 0-160 a uvidím jak se bude chovat.. teď jsem fakt zmatenej
-
zzeli
Tohle je prave dost zasadni otazka, to by mel vedet Misulin, jak je tam vlastne LPG jednotka pripojena. Jestli si bere jen data z benzin vstriku nebo i nejak vzajemne s DME komunikuje. Proto jsem psal uplne ji odstrihnout od napajeni, aby do jizdy na benzin urcite nekecala.oxik píše:alap: tvou teorii bych bral, pokud by zůstávala jednotka LPG aktivní i při jízdě na benzín..
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
- volf-m
Chlapci, vy tady z toho plynu děláte nějakýho terminátora co s vaším autem klidně v noci odjede když bude chtít 
BMW E38 750iA Individual
-
Strosek
Včera po ranní startu na 4. pokus - to se mi stalo poprvé jsem nalil nějaká aditiva od Vifu, načepoval Vervu 100. Mimochodem, nechápu jak jsem měl rozdíly v množství paliva v nádrži vlevo 0, v pravo 30l.
- jezdil jen na "drahý" benzín ( pár km - asi 10 ) - no a dnes ráno - start jak víno
Jinak jsem si objednal čidla teploty chladící kapaliny, protože budík mi kecá - teplota jde nahoru moc rychle. Ručička je už dávno za modrým políčkem a LPG se ještě nepřepne, i když je jeho přepnutí nastaveno na nějakých 35°C. Pak koupím čidlo teploty nasávaného vzduch. Palivové čerpadlo. přetěsním sání. A pak, když budu mít okolo motoru všechno nový, tak asi konečně vyhodím ten zkurvenej plyn.
- jezdil jen na "drahý" benzín ( pár km - asi 10 ) - no a dnes ráno - start jak víno
Jinak jsem si objednal čidla teploty chladící kapaliny, protože budík mi kecá - teplota jde nahoru moc rychle. Ručička je už dávno za modrým políčkem a LPG se ještě nepřepne, i když je jeho přepnutí nastaveno na nějakých 35°C. Pak koupím čidlo teploty nasávaného vzduch. Palivové čerpadlo. přetěsním sání. A pak, když budu mít okolo motoru všechno nový, tak asi konečně vyhodím ten zkurvenej plyn.
E38 740i motor M60B40, LPG