spotřeba energie z baterie E38

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Filozof

Re: spotřeba energie z baterie E38

Příspěvek od Filozof »

Pánové já vozím rodinu a až mi někde v chumelenici auto doslouží a prostě klekne tak budu já ten největší vůl protože jsem si koupil staré auto které prostě je nespolehlivé ...snažím se problémum předcházet a kontroluji co jde každej týden na autě ..od pneumatik olejů a kapalin až po stav auta v motorovém prostoru i kolem a odvozek tan to aspoň jednou měsíčně...

Nemohu si dovolit někde kempovat ... s rodinou s dvěmi dětmi na krku ...pak mě dokope pro novou fabii a to opravdu nechci ...kvůli startéru nebo alternátoru ...či vymlácené baterce ...

Kdo si něco už najezdil a nějaké zážitky už má za sebou ... ví o čem mluvím.

Takže proto se divím. Vím jak u e34 byla Varta Silver 74Ah a držela krásných 12,55V i po 6ti letech parádně startovala v -25C nahorách po týdnu stání ...a ne že druhej den měla sotva 12,2V ... v teplotách kolem 0C....

Takže zanedbaná udržba dělá opravdu hodně. Pak se člověk diví v ten nejhorší okamžik....když hodně prší nebo někam spěchá ...a ono mu auto klekne ...nebo ho nechá někde v divočině bez signálu jak na potvoru.... :mrgreen:
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

A právě proto ti píšu, ať ten repas klidně uděláš a máš klid. Stojí to nějaké 3k, nebo kolik? Není to úplně málo, ale furt je to míň, než kolik přeplatíš u lízačky na novou Fobii :-D
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
oxik

Příspěvek od oxik »

Dokud jsem nic neresil, nic se nesralo, kdyz se clovek zacne starat, zacne se vsechno srat :D
.. presne pro to mam neomezeny asistence u Allianzu, pujci ti auto pokud se neco podela
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Nad 12V je to OK, az ti to klesne pod, tak to res. Jinak na to kasli. Stejne ti nikdo vic nerekne, protoze to nikdo tvym zpusobem neresi.
Jak tu bylo psano, zacni baterii. Pak bud zdlouhave nepohodlne netrivialni a spinave mereni s ampermetrem nebo poslani altiku na premereni nebo rovnou na repas. Jenze vsechno tohle stoji prachy nebo pomerne velke usili. Neexistuje jednoduchy, levny a rychly postup, ktery ti zaruci, ze mas cele dobijeni ok. S tim bude potreba se smirit ;) Nebo koupit novou fabku :D
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
Hugo

Příspěvek od Hugo »

neviem co presne sa tu riesi, ale snad neobjavim ameriku ked napisem :
1. plne nabita baterka by mala mat napatie minimalne 12,6 Voltov. Baterka ktora je vybita, ma napatie 12,2 a menej Voltov. Skutocny stav nabitia baterky sa da zistit iba zmeranim hustoty elektrolytu v jednotlivych clankoch, plne nabity clanok ma hustotu 1,28 g/ml pri teplote 25 °C. Pri nizsej teplote hustota stupa, pri vyssej klesa.
2. pri startovani by napatie na dobrej baterke nemalo klesnut pod 10,5 volt.
3. dobijanie mozes jednoducho otestovat tak, ze pri nastartovanom motore pomeras napatie na baterke, ma byt +/- 14,4V, aj pri volnobehu, aj pri zvysenych otackach (napr. pri 3000 ot/min), aj ked zapnes vsetky svetla, stale musi byt 14,3 - 14,4 Volt.
4. BC ukazuje vzdy mensie napatie ake v skutocnosti na baterke je, myslim si ze je to tym, ze na vstupe IKE modulu je dioda a na tejto diode vznika ubytok napatia - 0,3 az 0,6 volt, takze ked stym vyrobca nepocital pri zobrazeni, tak by skutocne napatie na baterke malo byt vzdy vyssie o ten ubytok na diode.
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
herman17

Příspěvek od herman17 »

oxik píše:Dokud jsem nic neresil, nic se nesralo, kdyz se clovek zacne starat, zacne se vsechno srat :D
.. presne pro to mam neomezeny asistence u Allianzu, pujci ti auto pokud se neco podela
Presne tak, rikal mi to i kamos a ja mu tenkrat neveril. Samozrejme nemyslim, aby se zanedbavala udrzba.
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Díky moc za info. Hlavně Hugovi. Budu to sledovat ale nebudu to řešit ted o víkendu na chalupě hodím na celý den nabiječku a to zopakuji ještě několikrát.

Altík mi dobíjí na 14,1V takže to je málo. Píšeš 14,3-14,4V .----takže dávám vinu altíku že už to nedává naplno jak by mohl a má jistě 60-80 procent životnosti možná 90procent za sebou.

Takže je otázka jak dlouho vydrží ...zda ještě rok či dva nebo letos mi dá vědět. :-)

Otestuji auto na všechny možné režimi kolik dobíjí ...zda regulátor je v pořádku a zda altík nemá nějaké velké výkyvy...

Jinak to zatím řešit nebudu pokud mi neklesne baterie pod nějakou normu. Ideálně mít předs sebou stále ukazatel napětí na baterce ...měl bych klidnější spánek přes zimu ...nebo na horách :mrgreen:

REPAS mě stál litr na e34 ještě...4roky zpátky.

PS: Co obsahuje REPAS ? Kompletně nové vinutí a regulátor a vše nové nebo co netušíte někdo ?
Bych si to klidně udělal sám pokud by došlo k nejhoršímu...regulátor koupím a vyměním případně uhlíky taky není problém. Akorát cívky to bych nechal udělat na dílně kde dělají repase altíků a všeho.

Obrázek
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Já taky čekám kdy aktík chcípne, sice dává dle BC kolem 14v, ale nějak mu moc nevěřím. Když jsem počítal komplet repas, ložisko, vinutí, uhlíky, regulátor tak jsem byl litr rozdíl proti novému to se na to mužů rovnou vykašlat a koupit ho.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

Mě když odešel regulátor a ptal jsem se na repas, tak mi týpek řekl že minimálně 3000 Kč za kompletní repas.
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Tak záleží zda je to vodou chlazený altík nebo klasika ... vodou chlazený je snad od faceliftu cca od 98 tak nějak....

Jinak klasika, tak drahá není... někdo říká 1,5k někdo 2k a dílna dokáže kolem 1-2k. Záleží od člověka a firmy... Když si někdo chce vydělat tak to dělá za 3-4-5K.

regulátor jde taky koupit samostatně. Fakt jde o firmu a o cenu ... novej altík vidím VALEO za 3680kč....zase by byl klid na dalších 300tis km.

http://autodily.mjauto.cz/bmw/7-e38/728 ... 85001.html

Obrázek
Odpovědět