Hermanova vládní 740iL

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
oxik

Re: Hermanova vládní 740iL

Příspěvek od oxik »

Obrázek

To je výtažek z US návodu, kouknu až budu v autě, jak je to popsané v CZ..upozorňuji, že to je z faceliftového návodu

Další info je tady: http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... tor-status
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
herman17

Příspěvek od herman17 »

Taky se mi zda, ze to tam sviti furt stejne. Ja se podle tech diod neridim teda. Ani nevim jak se to nuluje. Tech 20tis. jsem najzedil prevazne po dalnici, taze je to jeste OK. Ale pristi vymenu tam jebnu nejakej nejlevnejsi mogul, dam do nej aditiva na tu dekarbonizaci, vyliju to a dam tam hned Miller. Navic mi prijde, ze neni Miller jako Miller. Ten co jsem ted objednaval mi dosel 2x5litr. baleni a ma na sobe anglicky popisky. Minule jsem kupoval na ZnackoveOleje.cz a to mi prislo 10x1litrove baleni s ceskym popisem :lol:

JA mam tu brozuru taky, tak se do toho mrnu ;) a rovnou se podivam na tu baterku, kolik ma V
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
herman17

Příspěvek od herman17 »

Tak na aute "UZ" jsou zimaky a vypada to hrozne :D ale ale na tech 16" je ti takova pohodicka .. nikde nic nemlati :D
Dal jsem konecne nasadil kozenou palubku... je to peknej oser... hlavne ty molitany, aby pak zustaly tam kde maji :)
Delal jsem to 3,5 hodiny v kuse, ale vysledek stoji za to ;) jeste ti chce tapce, spodky a tunel :D

Aby nebyla jen radost, tak se taky neco podelalo...
V tech mrazech mi prestal svitit levej xenon... obcas blikne, ale naskoci az po 10ti km .... asi az se auto trochu zahřeje. Baterka dostava na prdel a vybojky uz jsou taky kaput, tak je to mozna tim jsem si rikal... no ale ted se do toho pridala i leva obrysovka! Ta se taky casem rozne. Zajimave na tom je, ze kdyz je zrovna nefunkcni xenon i obrysovka, tak zacne svitit blinkr :D bud se to nekde ukostruje, nebo je to tak kvůli bezpečnosti, aby svitilo alepson neco :D

Nesetkal se s tim nekdo? Ja sem na sedme nikdy zarovky neměnil... to musim zatukat... na maminym golfu uz se menily 5x :lol:

No a fotky palubky nahodim co nejdriv :)
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
Alois

Příspěvek od Alois »

Ten blinkr se zapne, jako rezervní obrysovka, pokud nic jiného nesvítí.. To tak u bmw je.. Alespoň od 98 co já vím, ale možná dříve..
Alpina B6 e63 4.4 Alpina Blue, M3 e46 manual Phoenixgelb/Kiwi, 840i Grancoupe Individual Dravit grey, Z3 Coupe 2.8 M52TU cosmosschwarz manual… a pár dalších non BMW
herman17

Příspěvek od herman17 »

tak to klobók dule :)
ted jeste prijit na to, proc to za studena nesviti :lol:
Obrázek
Alois

Příspěvek od Alois »

Protože je špatné trafo, nebo startér výbojky xenonu. Jednou nastartuje, podruhé ne. Chce zjistit čím to je.. Tady bych si to tipoval na trafo..
Alpina B6 e63 4.4 Alpina Blue, M3 e46 manual Phoenixgelb/Kiwi, 840i Grancoupe Individual Dravit grey, Z3 Coupe 2.8 M52TU cosmosschwarz manual… a pár dalších non BMW
herman17

Příspěvek od herman17 »

To mi delalo na 730ce ale kdyz jsem to vypl a hned zapl, tak se chytlo... toto vylozene ceka, az ujedu tak 10km :D a do toho ta obrysovka ve stejnem svetle... nikdy to nedelala... spis to vidim, ze nekam zateklo, nebo jak kolisa napeti kvuli slabe baterce. Ty vybojky uz taky skoro nesviti... v noci vidim tak na 3 metry :D cekam na novy, tak uvidíme. Ale na faceliftu mi jeste trafo neodeslo a na predfejsu se to jevilo jinak. No uvidime, zitra to prolezu :)
Diky za tipy ;)
Obrázek
herman17

Příspěvek od herman17 »

Ten kdo sleduje facebook, tak asi ví, že jsem zrovna nepojizdnej. Teda jede mi to, ale z leveho vyfuku se kouri, smrdi benzin a jede to tak vselijak na 6-7 válců.
Na diag nam to nekomunikovalo, tak cekam az se objevi nekdo s nejakou lepsi. Mel jsem diky spatne serizenymu plynu podezreni na podpaleny ventily, nebo pist.
Plyn jsem odpojil, abych vyloucil, ze se mi to nemixuje. Zmeril jsem tlaky a vsechny valce jsou OK, takze jsem vyloucil i ty ventily. Svicky jsem dal druhy a povymenoval jsem i civky (teda mam jen jednu nahradni, takze jsem ji jen zkusil 8x prehodit za ty co tam mam. Vse bez vysledku.....
Uz me napada jen ze by byly preskoceny rozvody, nebo neco s elektrikou.
Jestli ma nekdo nejakou radu, rad ji vyzkousim 8-)

Rozvody poznam asi jen podle pripravku ne?
Obrázek
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Na plyn i benzin to dela to samy? I po odpojeni baterie? Z pravyho vyfuku se nekouri vubec? Kourilo se z nej nekdy? Me huli z obou. Jestli se nevysypal kat a neucpal vyfuk treba. Jsi si jistej, ze je problem pouze na jedne rade valcu? Ad retez...kdyby byl volnej tak, ze by dovolil preskocit, tak bys podle me slysel, ze neni neco v poradku. Anebo je volnej, jeste nepreskocil, ale casovani je rozhozeny tak, ze jiskra prijde ve spatny cas.
Zaclo to delat z niceho nic nebo se to postupne zhorsovalo?
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
herman17

Příspěvek od herman17 »

Tohle delalo jen na studenym motoru, kdyz jsem zapomnel prepnout pred prijezdem domu na benzin.... jenze jednoho dne jsem domu prijel na plyn s tim ze hned jedu jenze jsem jel az za dlouho, kdy uz bylo auto studeny a zase haprovalo na par valcu... tohle vzdycky po zahrati pominulo. Jenze ted to dela i za tepla. A dela to i na LPG i na benzin. LPG jsem uplne odpojil, abych vyloucil nejaky mixovani... trosku to strili do sani a nema to auto vykon. A opravdu to vypada, ze je problem jen na jedne rade, protoze jak jsem ted sundavala ty nove svice, ktere tam byly jen na zkousku, jestli to nema neni, tak byla jedna rada cerna a druha celkem v normě jeste.
Zkusim omrknout ty katy no.... jinak rozvody slyset nejsou asi... jen klepe vanos a ten klepal uz davno a klepe porad stejne..
Obrázek
Odpovědět