Smetiště blbejch dotazů
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- oxik
Re: Smetiště blbejch dotazů
Dej si na klimapanelu foukání jen na sklo a nohy, jestli ti to bude topit, jsou to ventily.. jinak při nižších otáčkách by měla pomáhat přídavná vodní pumpa, jestli se nepletu a většina aut jí má v prd...
-
alap
Pridavna vodni pumpa funguje pri topeni s vypnutym motorem. Jinak to vse tlaci jen vodni cerpadlo. Mam ten samy problem. Prvnich 5km jedu z kopce na male otacky a auto netopi, pak najezd na dalnici a pri zvyseni otacek se zacne topit. Driv jsem to mel obracene, ze auto topilo, ale neprepnulo na plyn. Tak jsem pred redukur pridal pomocne cerpadlo a je to zase obracene. Pokud by byly spatne ventily topeni, tak by se to nemenilo vvzvislosti na otackach motoru.
ex e38 728ia 99 LPG
- Filozof
tak co to tedy bude ? druhá vodní pumpa přídavná nebo je to kvuli lpg ? jakoby se něco seklo a netopí ...2tis otáček je málo aby auto topilo ? nestačí se dostat do celého okruhu horká voda ? Nebo jak to pochopit ?
To abs že tak zlobí to musím zjistit proč to dělá jen někdy. i při horkém motoru to nesvítí a jindy při studeném motoru se to během minuty rozsvítí jindy po pul hodině ...prostě nemá na to vliv asi teplota. Takže mě napadá. Jsou tam 2x čidla na kolech pak jednotka ABS a ještě něco v budících. Musí bejt něco co v těch autech odchází společně. Kamarád má uplně stejnej problém jako já a taky netuší co to je. on má tedy 728ia 98rok.
To abs že tak zlobí to musím zjistit proč to dělá jen někdy. i při horkém motoru to nesvítí a jindy při studeném motoru se to během minuty rozsvítí jindy po pul hodině ...prostě nemá na to vliv asi teplota. Takže mě napadá. Jsou tam 2x čidla na kolech pak jednotka ABS a ještě něco v budících. Musí bejt něco co v těch autech odchází společně. Kamarád má uplně stejnej problém jako já a taky netuší co to je. on má tedy 728ia 98rok.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

- oxik
podle me jsou cidla u vsech kol, nejen u dvou..(FL s DSC).. Co treba s tim dojet na diagnostiku, ta ti povi co je spatne s abs i topenim
-
zzeli
Jasne ze jsou ABS cidla na vsech kolech. Na dvou kolech jsou cidla opotrebeni desticek. Zacni diag. Udelej ji opakovane, jestli to bude hlasit porad to same. Pak uvidis co dal.
Tobe toci motor pri 110kph jen 1900 ot.?
Jak jsi psal, ze ti to netopilo, tak to netopilo po celou jizdu? Teplota vody ti stoupa "standardne" a pokazdy stejne? To topeni ti blblo vzdy nebo az od jiste doby? Ja mam plyn a topi mi to uplne normalne.
Tobe toci motor pri 110kph jen 1900 ot.?
Jak jsi psal, ze ti to netopilo, tak to netopilo po celou jizdu? Teplota vody ti stoupa "standardne" a pokazdy stejne? To topeni ti blblo vzdy nebo az od jiste doby? Ja mam plyn a topi mi to uplne normalne.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
-
alap
1. Druhou vodní pumpu jsem si tam přidal já sám, aby mi šla hlavně teplá voda do reduktoru a rychle to přeplo na plyn. Protože před tím, dokud jsem neprotočil aspoň 4 tis tak mi to neprotočilo vodu skrz reduktor. A to jsem se studeným motorem dělat nechtěl.Filozof píše: 1. tak co to tedy bude ? druhá vodní pumpa přídavná nebo je to kvuli lpg ?
2. jakoby se něco seklo a netopí ...2tis otáček je málo aby auto topilo ? nestačí se dostat do celého okruhu horká voda ? Nebo jak to pochopit ?
3. To abs že tak zlobí to musím zjistit proč to dělá jen někdy. i při horkém motoru to nesvítí a jindy při studeném motoru se to během minuty rozsvítí jindy po pul hodině ...prostě nemá na to vliv asi teplota. Takže mě napadá. Jsou tam 2x čidla na kolech pak jednotka ABS a ještě něco v budících. Musí bejt něco co v těch autech odchází společně. Kamarád má uplně stejnej problém jako já a taky netuší co to je. on má tedy 728ia 98rok.
2. Když nemáš LPG tak to tlačí vodu do topení i na volnoběh, ale ty tam máš baipas který bere vodu do reduktoru a může voda procházet tamtudy a neprojde topením, protože si neumím co by to mohlo dělat jen v závislosti na otáčkách. Pokud by to občas topilo a občas ne při stejných otáčkách, hledal bych třeba ventil co pouští vodu do topení.
3. E 38 před faceliftem mívají problém s ABS a může za to jednotka ABS, ale diagnostika může ukazovat i chyby čidel i přesto že jsou vpořádku, je toho plný net, musíš hledat. Jít na diagnostiku, to ti napíše třeba nějaké čidlo, tak zkusit prohodit čidla na nápravě a pokud by to ukazovalo stále stejné čidlo, je to jednotka ABS a ta se dá repasovat.
ex e38 728ia 99 LPG
- Filozof
díky za vysvětlení. už jsem pochopil když v servisu tvrdili že e39 i e38 se mění čidla jak na běžícím pásu ale dle mě ten problém to nevyřeší ,,, co jsem četl je hodně problém s jednotkou abs, která se musí repasovat či vyměnit. Repas je ale nejrozumější řešení jak píšete.
No takže když to hlásí čidlo a ono je vyměněno a stejně to stále zlobí jak se mu líbí stejně jako počasí, tak je to asi jednotka abs jiného mě nic nenapadá. kdyby bylo vadné čidlo tak nejde i tachometr nebo jde ale promeruje... atd. Ale pokud vše funguje bude asi jen chyba v jednotce.
Ano vím že bych měl dělat diag jako první. Ale jak píšu borci co dělali diag u jiného auta měnili čidla zbytečně protože to bylo jednotkou.
A diag kecala a hlásila čidla.
s tou vodou nevím přesně budu to testovat ...pojedu zase piánko 100-110km/h otáčky pod 2tis a uvidím zda bude topit nebo ne.
No takže když to hlásí čidlo a ono je vyměněno a stejně to stále zlobí jak se mu líbí stejně jako počasí, tak je to asi jednotka abs jiného mě nic nenapadá. kdyby bylo vadné čidlo tak nejde i tachometr nebo jde ale promeruje... atd. Ale pokud vše funguje bude asi jen chyba v jednotce.
Ano vím že bych měl dělat diag jako první. Ale jak píšu borci co dělali diag u jiného auta měnili čidla zbytečně protože to bylo jednotkou.
A diag kecala a hlásila čidla.
s tou vodou nevím přesně budu to testovat ...pojedu zase piánko 100-110km/h otáčky pod 2tis a uvidím zda bude topit nebo ne.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

- oxik
co jsem ti sem psal.. najdi si ten test co zverejnil falcon, podle toho zjistis co to je.. muze to byt cokoli, treba i spatny kontakt nejakeho z cidel.. jinak podle me na faceliftu odchazi cidla casteji, urcite to neni jen zalezitost predfacu, na ktery stoji origo cidlo na aukru 150kc..
jinak ano, staci prohodit cidla na jedne naprave a poznas, jestli to je cidlem nebo jednotkou, tachometr si bere udaje z leveho zadniho kola(nekdo psal z pravyho, ale stejne si myslim ze z levyho, protoze pravy zadni jsem mel v hajzlu a tacho mi fungovalo)
S topenim mas v tom pripade neco uplne spatne, me auto topi hned jak se malinko ohreje a plyn se mi prepina taky hodne brzo (nastaveno mam asi 32°C a to mam po 3min volnobehu+500m jizdy pri teplotach kolem 0°)
Pridavana vodni pumpa mi bylo receno, ze funguje na volnobeh, ale to nicim potvrdit nemuzu, jen davam dal, jak jsem to slysel
jinak ano, staci prohodit cidla na jedne naprave a poznas, jestli to je cidlem nebo jednotkou, tachometr si bere udaje z leveho zadniho kola(nekdo psal z pravyho, ale stejne si myslim ze z levyho, protoze pravy zadni jsem mel v hajzlu a tacho mi fungovalo)
S topenim mas v tom pripade neco uplne spatne, me auto topi hned jak se malinko ohreje a plyn se mi prepina taky hodne brzo (nastaveno mam asi 32°C a to mam po 3min volnobehu+500m jizdy pri teplotach kolem 0°)
Pridavana vodni pumpa mi bylo receno, ze funguje na volnobeh, ale to nicim potvrdit nemuzu, jen davam dal, jak jsem to slysel
-
zzeli
Presne jak pise oxik, je potreba pouzit diag a prohodit cidla. Novy cidlo muze byt taky spatny, kor jestli davas neorigo. Urcite jsi zaznamenal jak si s tim uzil Calif. Menil az do alejuja, nakonec dojel za Snejkem a za pul hod bylo po problemu. Diag prece mas ne? ABS jednotku bych resil urcite az po tom, co na 100 procent vyloucis cidla.
Jinak taky tusim ze levy zadni je info pro tacho.
Jinak taky tusim ze levy zadni je info pro tacho.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
-
alap
Taky souhlas že levé čidlo ABS dává informaci pro tachometr. Měl jsem ho špatné při koupi sedmy a při konstantní jízdě se ručička tachometru trochu hýbala. Po výměně už to bylo OK. Ale je pravda, že kdybych se na to opravdu nezaměřil, tak si toho nevšimnu.
Co se týká reduktoru, tak asi záleží na vyrovnaném odporu jak reduktoru tak topení. Já měl zkrátka reduktor studený dokud jsem neprotočil motor nad ty 4 tisice.
Co se týká reduktoru, tak asi záleží na vyrovnaném odporu jak reduktoru tak topení. Já měl zkrátka reduktor studený dokud jsem neprotočil motor nad ty 4 tisice.
ex e38 728ia 99 LPG