Huff a jeho BMW E32 730ia 09/93 DF27230

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
zzeli

Re: Huff a jeho BMW E32 730ia 09/93 DF27230

Příspěvek od zzeli »

Ta Volha je kombajn. Mam tad tyhle masivni mohutny pride. To jsou spravny plavidla. Jak ty auta zacaly dostavat plastovy svetlomety, tak to slo do sr...k.
Ten kandak chce bud lak, nebo ta nasoska hodit na tyden do kyble s vodou :) Jinak vypada to jako obycejna hadice na vojensky kanystry...ono to na ten BMW kanystr pasuje?
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
Huff

Příspěvek od Huff »

Kanystr má nálevku unifikovanou. Pasuje to tedy, je to univerzál, jen jsem musel sehnat stříbrnou, ve kšeftě mi nabízeli stejnou, ale měla zelenou přírubu. Originál se liší jen tím, že má zalomené ústí, aby to více přiléhalo ke kanystru a nedřelo o ráfek. Takto se to tam ale taky v pohodě vejde. Musím se pro zajímavost podívat do ETK, jestli se dá hrdlo samostatně koupit. Mám to jen pro radost, v autě to vozit nebudu. O tom, že to chce přestříkat, píšu.

Volhy mám taky rád. První jsem měl někdy ve dvaceti, byl to vlastně můj druhý velký zadohrab, měl jsem ji rád hlavně v zimě. Mám ji doteď, je to novější typ 24-10, jen už s ní nejezdím, začal jsem ji opravovat a mezitím jsem nastoupil do práce mimo bydliště, takže je v garáži u ledu. Má najeto jen 80 tis, je to soukromé auto po náměstku ředitele ČSAD. Je v ní motor Indenor, atmosferický diesel. Tehdy kupovali naftu od vojáků nebo ji různě kradli a jezdili skoro zadarmo. Znám všechny majitele, první byl nějaký vekslák, tvrdil mi, že ji koupil přes Pragoexport novou bez motoru. Motor dovezli nějak pokoutně, asi z Belgie, kde se tyto přestavby dělaly továrně u Scaldie. Příruba je profi na zakázku odlitá z hliníku, zbytek zástavby byl udělaný dost prasácky v Praze. S tím už jsem si pohrál, kvůli vzduchovému filtru jsem např. koupil celou Sierru, těch úprav jsem dělal víc. Ještě mi říkal, že laborovali se stálým převodem, přes závodníka Křesťana v ní měl udělaný zakázkový převod, s kterým to chodilo 150, ale vylamovaly se zuby, protože to neuměli zakalit jen povrchově. Tak je tam originál, jede to tak 120, ale to už je na přetočení motoru, v kilu to zatahuje podvozek a vzlétá. Pohodová rychlost je okolo devadesátky. Podvozek je mizerný, auto je nedotáčivé, předek nalehá, píská, na prvních Barumkách jsem utrhal patky. Ale je to loď, to jo. Řízení je nemotorné, nemá to posilovač, když se na to dají 205ky z T613, tak z toho bolí ruce. Výbava je vtipná, vrcholem je elektricky vytahovaná anténa (originál) a to je vše. Starší 24 měla ještě ventilátorem ofukované zadní okno, ale nevím, zda bylo i vyhřívané. Moc poctivé ani masivní auto to není, starší řada 21 (tu jsem měl taky) je jiná liga. Ale je to klasika a připomíná mi to dobu, kdy jsem byl malý hošík a táta jezdil Moskvičem.

Zajímavé je, že to auto budí všude pozornost. Rozhodně nejvíc ze všeho, co jsem měl. Lidi ji mají nějak pod kůží.

Takto vypadá ta moje (ilustrační), pyšný jsem na nové originál mlhovky, se kterými se to k nám nedodávalo. Dávaly se ještě na 3102 a čtrnáctku Čajku.
Obrázek

Tady je jedna pěkná zachovalá za nesmysl, měla by mít plastové poklice a masku, takto to není originál:
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/jez ... -tisic-km/
BMW E32 730ia V8
Huff

Příspěvek od Huff »

Trochu jsme zase sedmičku provětrali. Tentokrát jsme si jeli prohlédnout naše severní pohraniční. Moc pěkný pohled to nebyl, tolik opuštěných továren a zpustošených vil jsem neviděl od návštěvy Šumavy. Bylo mi z toho smutno.

Před dojezdem do cíle jsme potkali létající E23 u pěkného autoservisu. Trochu ji dolakovat, vrátit tam agregáty, tak by ještě dělala radost. 735i

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Provozní v penzionu měl E39, která měla mít asi milión km, ráno nás zdravil zalomením ruky a pokřikem BMW. No, nevím. 8o)

Poté co jsme navštívili Ještěd jako slušní lidé, tzn. auto na parkoviště, zbytek vylézt procházkou, jsem o pár dní později při odjezdu zatoužil po fotce. Jak to dopadlo vidíte sami, nad mlhu se nám vyjet nepodařilo. Cestou nahoru mě zrazoval pán s Fábií, že tam prý se zadkem nevyjedu.

Obrázek

To je ta fotka, kvůli které jsme se drápali nahoru: 8o)

Obrázek

Tak prý nevadí: :lol:

Obrázek

Auto jsme dali na reservé a šli na kafe.

Obrázek

U Stráže pod Ralskem mají suprovou samoobslužnou benzínku:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Při cestě zpátky jsme se zastavili do Děčína za Dunnstem pro jeho převodovku na čtyřlitr, která přestala couvat. Vzal jsem ji ze zvědavosti, jak to vlastně všechno uvnitř funguje. Až budu mít klidnou chvilku, tak ji prozkoumám, jako pětiletý kluk budík. :lol:

V Liberci jsem koupil obří futrál na tlačenku, do které jsme ji dali. Cestou zpátky to pohodlně pérovalo, ale nepříjemné to vůbec nebylo. Vtipná situace nastala po naložení, kdy jsme si s Dunnstem chválili auta, jak je to super, že je divné, že jsme něco tak dokonalého nevymysleli sami a tak... no a když došlo na porovnávání zvuku osmiválců, tak mi to nechtělo chytnout! Poprvé v historii to točilo a nic. Druhá strana republiky, dovolená u konce, noc na krku, převodovka v kufru a nic. První myšlenka byla prořadit volič, kdyby to byl snímač polohy, druhá odpojit na chvilku baterku. Odpojení pomohlo. Od té doby auto normálně funguje. :?: :?: :?:

Obrázek

Obrázek

Z převodovky samozřejmě cestou tekla kapalina a při nakládání jsme do igelitu proklepli o podlahu malinkou dírku. Prát koberec zašpiněný ATF bych nikomu nepřál, je to fakt humus, ta kapalina je děsně odolná.

Obrázek

A protože bylo v kufru ještě nějaké místo, zastavili jsme se ještě v Bolestavi pro nějaké drobnosti, namátkou náhradní zadní boční rolety a komponenty zadních el. opěrek:

Obrázek

Koupil jsem tam i stolek z highline, bohužel byl jen jeden za spolujezdce. Zatím ale nejsem rozhodnutý, zda půjde do auta. Ladil by s multifunkční loketkou, ale bojím se toho, aby to nebylo přeplácané.

Obrázek

1100 km, hezký výlet.
Naposledy upravil(a) Huff dne sob bře 12, 2016 7:31 am, celkem upraveno 1 x.
BMW E32 730ia V8
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Krásný fotky, hlavně se mi líbí ta opuštěná benzínka. Když jsem byl 2 roky zpět v Liberci, chtěl jsem si taky udělat foto nahoře na Ještědu, ale slečna na parkovišti si mě hned odchytla, že jestli nejsem ubytovaný nebo nezaplatím snad 500 tak ať to hned otočím a jedu zpět. No nechtělo se mi zbytečně prudit. To jak si nemohl nastartovat ti nezávidím, přesně tyhle problémy jsou nesnáším.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
oxik

Příspěvek od oxik »

Ta benzinka je skoro jako z filmu Bavorak :) Super fotky a vylet! :)
Libi se mi jak je v kufru prevodovka a dvere.. v sedanu :D
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Super fotky. Ten kufr na mrtvoly je parádní. To se mi na E32 líbí :).
Škoda jen, že jsi neměl lepší počasí, když už jsi se vydrápal nahoru.
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
Huff

Příspěvek od Huff »

Už jsem to vyřešil, koukni znovu nahoru. :D
BMW E32 730ia V8
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Fotošop Mástr :D
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
Huff

Příspěvek od Huff »

Dnes jsem na parkovišti zjistil, že mám tuctové auto:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Už chápu, jak je majitelům Octávií, taky bych z toho měl komplex. 8o) Fotky nic moc, už bylo šero a měl jsem jen mobil.

Edit: Byla to 750ia předface, vzadu tlumič nebyl 750, uvnitř holota, nemělo to ani jeden airbag, celokůži, nic, černé popraskané sedačky. Ale jinak docela pěkný kus.
Naposledy upravil(a) Huff dne ned bře 20, 2016 10:27 pm, celkem upraveno 1 x.
BMW E32 730ia V8
Alois

Příspěvek od Alois »

Máš moc hezkou e32..

Ta e23 je na tom sloupu přivařená stále.. Škoda ji, vypadá hůř a hůř.. A to měla kompletní stěrače světel, což už je dnes raritní, každému jen čouhá závit z motorku... Nebo ani ten motorek, akorát díra v masce..
Alpina B6 e63 4.4 Alpina Blue, M3 e46 manual Phoenixgelb/Kiwi, 840i Grancoupe Individual Dravit grey, Z3 Coupe 2.8 M52TU cosmosschwarz manual… a pár dalších non BMW
Odpovědět