Ten link mi ukazuje porad na gufera.
Tech podlozek je tam 16 v baleni a je jich potreba 2x11 na cely motor, takze tedy jen 2 baleni, to jsem si spatne pamatoval.
Samotny tesneni deklu se prodava bud zvlast levy a pravy, nebo jako komplet. Anebo uplne po castech. Pozor, neni to symetricky, je potreba opravdu koupit levou i pravou stranu.
Tady je i video, budes to mit to samy:
https://www.youtube.com/watch?v=e2IskBK94iA
BMW e32 730iA V8 1994
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
zzeli
Re: BMW e32 730iA V8 1994
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
- Tomas750iL
dik hosi za reakce.
zeli pozeral som tvoj topic ohladne vymeny toho tesnenia
1. to tesnenie mam dat na motor a pak dat nanho kryt alebo dat tesnenie na kryt a kryt s tesnenim polozit na motor? kde mam dat tmel? a kolik?
2. kam se davaji podlozky na srouby? myslim ze viem kam ale pre istotu sa opytam.
3. tesnenie ked polozim na kryt veka tak akym sposobom ho mam dat na motor aby to tesnenie sa nezosmyklo z krytu?
4. Treba byt extra opatrny pri odsroubovavani krytu aby mi nespadli matky do motora? ono je to celkom otvorene ked su kryty dolu ... nikdy som to nerobil tak preto sa pytam...
pozeral som to video a do 7 minuty to vyzera jednoducho ale ako nahle sa dostal k casti kde treba dat ten modul z ktoreho idu kable k cievam dole tak to uz nevyzera jednoducho. je tam vela tenkych hadiciek kablokov a niaka ako keby zatocena tycka ze sa bojim aby som nieco neskrutil a aby som si vobec zapametal ako to tam vlozit.
zeli pozeral som tvoj topic ohladne vymeny toho tesnenia
1. to tesnenie mam dat na motor a pak dat nanho kryt alebo dat tesnenie na kryt a kryt s tesnenim polozit na motor? kde mam dat tmel? a kolik?
2. kam se davaji podlozky na srouby? myslim ze viem kam ale pre istotu sa opytam.
3. tesnenie ked polozim na kryt veka tak akym sposobom ho mam dat na motor aby to tesnenie sa nezosmyklo z krytu?
4. Treba byt extra opatrny pri odsroubovavani krytu aby mi nespadli matky do motora? ono je to celkom otvorene ked su kryty dolu ... nikdy som to nerobil tak preto sa pytam...
pozeral som to video a do 7 minuty to vyzera jednoducho ale ako nahle sa dostal k casti kde treba dat ten modul z ktoreho idu kable k cievam dole tak to uz nevyzera jednoducho. je tam vela tenkych hadiciek kablokov a niaka ako keby zatocena tycka ze sa bojim aby som nieco neskrutil a aby som si vobec zapametal ako to tam vlozit.
V12
- hubas
Další 32ka 
+10 budů za to, že to není m30b30 v automatu.
Tak alespoň nejsem sám, kdo šel časem o generaci zpět ke čtyřočku.
+10 budů za to, že to není m30b30 v automatu.
Tak alespoň nejsem sám, kdo šel časem o generaci zpět ke čtyřočku.
BMW e32-735i-10/91, manual+LPG
Volvo V70 I.-2,5d-10/99, automat
Opel Corsa E-1,4i-04/17, manual+LPG
EX BMW e38-740i-06/96, automat+LPG
-
zzeli
1. tesneni je profilovane stejne jako dekl, krasne se to do nej zamackne a drzi to tam (relativne, kdyztak lipnes tmelem). Nekde jsem cetl, ze tmelit tesneni je prasarna
Takze jsem dal jen drobatko jak jsem psal drive. Uvidis sam, kde ti svedomi neda a radeji tam trochu das. Tady je videt, ze uplne vzadu na hlave tam jsou obloukove vyrezy, tak tam. Plus nahore nad retezama je na fotce videt schodek, tak taky drobet.
2. dekly jsou nasazeny na steftech, prisroubovany spesl maticema s osazenim a ty matice jsou k deklum pres gumove podlozky, ktere jsou vtlacene do deklu viz ty diry na prvnim obrazku.
3. viz 1 plus byt opatrny
4. Budes sroubovat i civky, takze tech veci co muze spadnout je hodne a je lepsi kdyz nespadnou. Ja uz mam asi volsovy ruce, tak mi spadla matka a dokonce i orech nekam hoodne dolu
Mozna budes taky umazany od oleje a tim spis je potreba davat pozor.
5. Ty cerny plastovy boxy s kabelazi pro civky drzi na cca 2 sroubech a pak na konektorech vstriku. Vsechny ty konektory maji jistici pruzinu, kterou odcvaknes a jestli se ti tam neplete LPG. tak to pujde o mooooc lepe nez me
6. Nerozpojoval jsem zadny hadicky s kapalinama ani plynama, pouze rozpojoval konektory. A predtim jsem si je nafotil, abych je dal zpatky spravne.
Tak ted myslim, ze instruktaz je fakt kompletni
Zvladnes to v pohode, neni to motor do rakety, ale jen do auta, postupuj v klidu, udelej si celou jednu stranu a druha pak pujde uplne sama za zlomek casu
Nakonec si reknes, ze se nebylo ceho bat.
2. dekly jsou nasazeny na steftech, prisroubovany spesl maticema s osazenim a ty matice jsou k deklum pres gumove podlozky, ktere jsou vtlacene do deklu viz ty diry na prvnim obrazku.
3. viz 1 plus byt opatrny
4. Budes sroubovat i civky, takze tech veci co muze spadnout je hodne a je lepsi kdyz nespadnou. Ja uz mam asi volsovy ruce, tak mi spadla matka a dokonce i orech nekam hoodne dolu
5. Ty cerny plastovy boxy s kabelazi pro civky drzi na cca 2 sroubech a pak na konektorech vstriku. Vsechny ty konektory maji jistici pruzinu, kterou odcvaknes a jestli se ti tam neplete LPG. tak to pujde o mooooc lepe nez me
6. Nerozpojoval jsem zadny hadicky s kapalinama ani plynama, pouze rozpojoval konektory. A predtim jsem si je nafotil, abych je dal zpatky spravne.
Tak ted myslim, ze instruktaz je fakt kompletni
- Tomas750iL
ok tak snad to uvladnem
este dotaz. cim a ako mam odmastit tie cievky ci co to je? myslim tie konektory ktore idu na sviecku. staci napriklad technicky benzin a namocit donho handricku a vycistit tie konektory?
este dotaz. cim a ako mam odmastit tie cievky ci co to je? myslim tie konektory ktore idu na sviecku. staci napriklad technicky benzin a namocit donho handricku a vycistit tie konektory?
V12
-
zzeli
Jj, jak psal Huff, gumove nahubky ocistit benzinem. Na kontakty bych pouzil spise Kontaktol.
- Tomas750iL
tak som bol v garazi sa nato pozriet a zatial som dal dole kryt motora oak tie cierne dva bocne kryty a dal dole na jednej strany cievky a sviecky. na tejto strane boli tie cievky ciste ale co ma prekvapilo pri demontazi tych cievok ked som odskrutkoval dve matky drziace jednu cievku tak tam tie cievky su len tak lahko poľozene na tej sviecke. ma to tak byt?
ked som mal V12 tak tam tie svieckove kble sa museli tak silno nastoknut
co ma ale prekvapilo tak su tam sviecky znacky Denso a jednobodove... nemaju tam byt nahodou dvoj bodove alebo dvojhrotove a Bosch alebo NGK? moze sposobovat tieto sviecky ze si zle rozumeju s motorom? ddam tam radsej original co tam ma ist
tesnenia mi pridu tento tyzden pak sa dotoho naplno pustim
a zatial som neprisiel nato ako dam dole tu listu s cievkami vzadu je vela matiek a teraz neviem ktoru musim to este poriadne pozriet na videu.
ps: kde sa na hadza bateria a ako odpoji. bateriu ten plusovy bod vedla motora pri spolujazdcovom skle? skusam povolit tu hrubu matku ale ani za nic to nejde.
ked som mal V12 tak tam tie svieckove kble sa museli tak silno nastoknut
co ma ale prekvapilo tak su tam sviecky znacky Denso a jednobodove... nemaju tam byt nahodou dvoj bodove alebo dvojhrotove a Bosch alebo NGK? moze sposobovat tieto sviecky ze si zle rozumeju s motorom? ddam tam radsej original co tam ma ist
tesnenia mi pridu tento tyzden pak sa dotoho naplno pustim
a zatial som neprisiel nato ako dam dole tu listu s cievkami vzadu je vela matiek a teraz neviem ktoru musim to este poriadne pozriet na videu.
ps: kde sa na hadza bateria a ako odpoji. bateriu ten plusovy bod vedla motora pri spolujazdcovom skle? skusam povolit tu hrubu matku ale ani za nic to nejde.
V12
- hubas
Baterka je pod zadním sedákem za spolujezdcem.
- Huff
Ještě bych dodal, že zadní sedák je tam naražený, musíš ho "vytrhnout" směrem nahoru. Jestli jsi povoloval tu matku vzadu pod plastovým krytem pod sedákem, tak ji zase dotáhni, je to ukostření.
Svíčky si najdi. Že je dobré je vyměnit je jasné. Jaké mají jiskřiště je celkem fuk, důležitá je spíš tepelná hodnota. Sám tam mám myslím NGK, podle osazovací tabulky výrobce, teď se mi to nechce hledat.
Ano, ty moduly na svíčkách jen "leží" a jsou přitažené přes ty dvě matky, které drží modul. Pokud si dobře pamatuji, tak to měkce pruží, když ten modul přitlačíš.
Napiš nám sem VIN, ať se můžeme pokochat výbavou.
Svíčky si najdi. Že je dobré je vyměnit je jasné. Jaké mají jiskřiště je celkem fuk, důležitá je spíš tepelná hodnota. Sám tam mám myslím NGK, podle osazovací tabulky výrobce, teď se mi to nechce hledat.
Ano, ty moduly na svíčkách jen "leží" a jsou přitažené přes ty dvě matky, které drží modul. Pokud si dobře pamatuji, tak to měkce pruží, když ten modul přitlačíš.
Napiš nám sem VIN, ať se můžeme pokochat výbavou.
BMW E32 730ia V8
- hubas
NGK BKR6EK