BMW e32 730iA V8 1994
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- Tomas750iL
Re: BMW e32 730iA V8 1994
tak som tam skusil dat simku bez pin kodu ale telefon sa po par sekundach vypne a ked ho znova zapnem tak znova sa vypne kde by mohol byt problem?
V12
- Huff
- Tomas750iL
tak uz mi funguje telefon v e32
da sa zavolat a da sa prijimat hovory
najskor som dal o2 kartu ta nefungovala potom som dal Telekom a ta uz funguje
zeby som bol jediny na slovensku komu gunguje telefon v e32?
cislo typu zo zadnej strany sluchatka je zoskrabany ale podarilo sa mi zistit jeho nazov
Motorola International 2000
da sa zavolat a da sa prijimat hovory
najskor som dal o2 kartu ta nefungovala potom som dal Telekom a ta uz funguje
zeby som bol jediny na slovensku komu gunguje telefon v e32?
cislo typu zo zadnej strany sluchatka je zoskrabany ale podarilo sa mi zistit jeho nazov
Motorola International 2000
V12
- Huff
Tak to je paráda a omlouvám se za dezinformaci, že to nepojede.
BMW E32 730ia V8
- Tomas750iL
nevadi ved nikto nieje dokonaly
da sa niako zistit ci sa origo montoval do e32?
da sa niako zistit ci sa origo montoval do e32?
V12
- Tomas750iL
hosi poradite mi ake repro dat do palubnej dosky pod celnym oknom?
co poviete na tieto?
http://www.tuninghifishop.sk/excursion-sx-352
co poviete na tieto?
http://www.tuninghifishop.sk/excursion-sx-352
V12
- Tomas750iL
Zdravim
Tak dneska sa mi konecne podarilo prihlasit auto namna takze sa mozem pustit do oprav.
prva ''oprava'' bude kontrola olejoveho cerpadla a preventivna vymena tesnenia olejovej vane
dnes som hned od policie utekal do obchodu a obiednal tesnenie znacky Victor Reinz a stalo to 22,94Eura
Victor Reinz som kupoval aj tesnenia vekaventilov a zatial drzi takze zatial spokojnost s touto znackou
zajtra sa pustim do vymeny takze si to este chcem svami zrekapitulovat
auto zdvihnut
odsroubovat uzaver oleja na olejovej vani
olej nechat kompletne vytiect v mojom pripade do bandasky nakolko ma len par 100km takze je asi zbytocne ho menit mozno casom.
Dat dole opatrne vsetky srouby na olejovej vane a pak vanu opatrne sundat aj s tesnenim
skontrolovat olejove cerpadlo
dotiahnut vsetky srouby (kolko ich je tam cca?)
Nasponovat retaz olejoveho cerpadla (ako silno?)
polozit nove tesnenie na olejovu vanu predtym este ocistit od stareho tesnenia blok motora aj vanu
tesnenie potriet olejom pre lepsiu tesnost?
opatrne zasroubovat sroubiky jeden po druhom ( momentovy kluc nemam dufam ze to nedotiahnem moc.)
naliat olej a hotovo?
je to takto spravne?
Tak dneska sa mi konecne podarilo prihlasit auto namna takze sa mozem pustit do oprav.
prva ''oprava'' bude kontrola olejoveho cerpadla a preventivna vymena tesnenia olejovej vane
dnes som hned od policie utekal do obchodu a obiednal tesnenie znacky Victor Reinz a stalo to 22,94Eura
Victor Reinz som kupoval aj tesnenia vekaventilov a zatial drzi takze zatial spokojnost s touto znackou
zajtra sa pustim do vymeny takze si to este chcem svami zrekapitulovat
auto zdvihnut
odsroubovat uzaver oleja na olejovej vani
olej nechat kompletne vytiect v mojom pripade do bandasky nakolko ma len par 100km takze je asi zbytocne ho menit mozno casom.
Dat dole opatrne vsetky srouby na olejovej vane a pak vanu opatrne sundat aj s tesnenim
skontrolovat olejove cerpadlo
dotiahnut vsetky srouby (kolko ich je tam cca?)
Nasponovat retaz olejoveho cerpadla (ako silno?)
polozit nove tesnenie na olejovu vanu predtym este ocistit od stareho tesnenia blok motora aj vanu
tesnenie potriet olejom pre lepsiu tesnost?
opatrne zasroubovat sroubiky jeden po druhom ( momentovy kluc nemam dufam ze to nedotiahnem moc.)
naliat olej a hotovo?
je to takto spravne?
V12
- Huff
Ano, tak nějak to je. Pokud ten řetěz nebude nějak nadměrně vytahaný, tak si myslím, že postačí, když dotáhneš šrouby na čerpadle. Pro začátek je někdy lepší se bez zkušeností zbytečně nepouštět do velkých akcí. Viktor Reinz je takový průměr, třeba Raisidlo nadával na těsnění pod hlavu, ale nic jím nezkazíš. Ono to bude chtít stejně někdy v budoucnu zkontrolovat. Jestli to chceš udělat fakt dobře, tak si kup lepidlo na šrouby od Loctite a tím to zajisti. Ale musíš si vybrat nějaké, kterému nevadí mastnota nebo to pořádně odmastit.
BMW E32 730ia V8
- Tomas750iL
tak uz to mam za sebou
trvalo mi to cca 5 hodin
vanu a kryt motora bolo celkom jednoduche dat dole
vo vane boli odpadnute od cerpadla jeden maly sroub 10 a velky sroub13
cerpadlo drzalo pevne a nehybalo sa ale dva srouby10 boli uvolnene asi do polovice dlzky seouba
vsetko som podotahoval vybral vanu odstranil stare tesnenie ktore bolo celkom stare a zazrate celkom piplacka ho dat cele dole
dosadaciu plochu som utrel do sucha a potom som vzal nove tesnenie a natrel ho olejom polozil na vanu a naspet montaz do auta na blok
blok motora som tiez ocistil a dal tesnenie a potom dal srouby ale neslo mi to zozaciatku spravne dat na kazdej strane tak som musel stale tu vanu posuvat aby mi zapadli vsetky srouby do otvorov a potom podotahoval s citom
noa teraz idem skusit chvilu jazdit a potom utrem este raz spodok vane a uvidim casom ci to bude tiect alebo som to spravil spravne
trvalo mi to cca 5 hodin
vanu a kryt motora bolo celkom jednoduche dat dole
vo vane boli odpadnute od cerpadla jeden maly sroub 10 a velky sroub13
cerpadlo drzalo pevne a nehybalo sa ale dva srouby10 boli uvolnene asi do polovice dlzky seouba
vsetko som podotahoval vybral vanu odstranil stare tesnenie ktore bolo celkom stare a zazrate celkom piplacka ho dat cele dole
dosadaciu plochu som utrel do sucha a potom som vzal nove tesnenie a natrel ho olejom polozil na vanu a naspet montaz do auta na blok
blok motora som tiez ocistil a dal tesnenie a potom dal srouby ale neslo mi to zozaciatku spravne dat na kazdej strane tak som musel stale tu vanu posuvat aby mi zapadli vsetky srouby do otvorov a potom podotahoval s citom
noa teraz idem skusit chvilu jazdit a potom utrem este raz spodok vane a uvidim casom ci to bude tiect alebo som to spravil spravne
V12
- Huff