K výbavě:
webasto, zadní klima, stolky, zadní el. sedačky, roletky, zadní el. roleta, 4x výhřev, S-EDC podvozek, PDC předek + zadek, DSC, Navi 4:3, sklopný zrcátka + samostmívací, el. Mtech volant, šíbr, xenony, celokůže, vše ve dřevě, individuál sedačky - komfortsitze kůže z vodního buvola.
Auto jsem koupil od P3RF3KTa. Zde je k nahlédnutí prodejní inzerát - viewtopic.php?f=40&t=6090
Sedmu jsem tedy jak je v inzerátu psáno pořizoval s naději minimálně dobrého technického stavu. Bohužel jsem byl silně naivní. Postupně se ukázalo, že auto má spousty problémů. Udělám výčet těch podstatných:
-auto samo často přidává - tj jen velmi špatně udrží volnoběh. Občas jednoduše má náladu a nechce stát na semaforu ale samo přidává asi v domnění, že tu brzdu pustím a nechám ho frčet.
-automat po výměně oleje přešel do nouzového režimu a už tak zůstal...
-zjistilo se, že voda je všude. bylo nutné přetěsnění.
-výfukový systém zažil lepší časy. sem tam díra..
-alternátor na volnoběh nedobíjel
-auto se po cca 30 hodinách stání samo vybilo - energii papal telefon
-svíčky na výměnu
pak drobnosti jako PP velké rameno, netěsnící vany, nedotažené olejové čerpadlo atd..
Po zjištění všech závad jsem měl sto chutí auto shodit ze skály a pana P3RF3KTa nakopat do prdele. Nakonec jsem si ale řekl, že to auto za to nemůže a byla by škoda jej ponechat svému osudu nebo nedej bože prodat dalšímu člověku, co by se o něj nestaral.
Proto jsem se vydal do dílny Wildwerke a práce započaly. (všechna čest Liborovi)
Zakoupené díly cca toto:
- těsnění pod hlavy
- PDC zadní reproduktor
- filtr olejový
- filtry vzduchové
- filtr palivový
- filtry kabinové
- olej motorový
- olej automatu
- filtr automatu
- automat od uživatele Rejchy
- těsnění ventilvíka
- těsnění výfukové svody
- altík repas
- gufera ventilů
- rozdělovače + palce
- 12x svíčky
-2x vzduchová membrána
- spotřební materiál - mazací těsnění, čističe...
Hlavy přetěsněny. Nainstalován nový automat + hydroměnič. Alternátor repasován. Vany přetěsněny. Olejové čerpadlo utaženo. Výměna všech náplní. Výměna vzduchových membrán kvůli kolísání volnoběhu.
Bylo to drahé. Jelikož auto mi bylo P3RF3Ktem prodáno jako technicky perfektní, tak jsem s tím šel za nim s tím, že někde se stala chyba
Nebudu to dále nějak komentovat a rozvádět nebo se pobleju. Řeknu to pozitivní - P3RF3KT se k věci postavil tak, že přetěsnění hlav zaplatí. Jinak jej nic nezajímá. Co si o tom myslím nechtějte vědět.
Počtově tento projekt je dosti náročný. Cena vozu 120.000,- Kč. Opravy a díly za 45.500,- z mé strany + těsnění hlav od P3RF3KTa.
Co se vyřešilo? Vše je momentálně v únosném stavu. Vyjma kolísání otáček, tedy samovolného přidávaní auta. Toto se bohužel řeší a momentálně se neví, co to dělá. Kdyby měl někdo nápad co s tím budu moc rád..
Zatím tedy projekt dream car 165.000 a práce pokračuje.