před časem jsem se stal majitelem dvou e38, tak Vám zde přidám své zkušenosti po pár tisících km.
K nákaze virem BMW došlo koupí 535i e34 v manuálu. Auto to bylo perfektní, používané na denní ježdění a blbnutí, ale po narození dvojčat bylo potřeba koupit něco více rodinného. Byl jsem rozhodnutý, že to bude zase BMW, ale ty novější už stojí designově za .... Přemýšlel jsem ještě nad e32, ale tam není takový rozdíl od e34. Hledání jsem stočil na e38, jen se řešila motorizace a kde auto pořídit.
Obě auta jsem koupil u Perfekta a se vším z jeho strany, nákup aut a zásobování dílama, je spokojenost. (až se uvidíme, tak mi poděkuj za reklamu
Jako první jsem pořídil vládní 735i, která sloužila v Holandsku, modrá barva i kůže, masážní sedačky, najeto cca 330kkm. Skoro po celou dobu byla vyplňovaná servisní kniha pouze v BMW, takže bylo auto v téměř bezchybném stavu. Je na 16'' kolech a v komfortu se mu jen tak něco nevyrovná. Druhý den večer jsem ho půjčil tátovi, který také sháněl auto, a když dorazil domů, zavolal: ''Koupil jsi mi pěkný auto, tak teď si kup svoje''
Pořád jsem přemýšlel, co koupit, ale po první jízdě, kdy mne Perfekt vezl na zadních sedačkách 750iL, bylo jasno. Zrychlení, prostor, pohodlí, pocit z jízdy - do té doby jsem nic podobného nezažil. Auto bylo dovezené z DE po dvou majitelích, najeto cca 220kkm, při koupi se vše zdálo funkční a v dobrém stavu. Výbava asi klasická pro longa, S EDC, displej 16:9, vzadu vyhřívání. Zatím najeto asi 6kkm a už jsem pár věcí řešil. Po koupi tekla nádrž nad asi 30l benzínu, párkrát jsme zkoušeli lepit ale vždy jen na chvíli. Asi po měsíci praskl diferenciál, naštěstí v tu dobu prodával Misulin díly z 750i, tak jsem od něho pořídil obojí. Nádrž sice taky tekla, ale aspoň byl čas na opravu. Vše se dělalo najednou, při demontáži se ještě zjistilo, že je děravý výfuk a měnilo se lanko ruční brzdy. Jinak jen pár drobných oprav, vše nechávám dělat v servisu, už je to přeci jen novější auto.
Jsem rád, že sedmu nedělají v kombíku, jinak bych přišel i o tohle auto. Když nemusí manželka vozit psy, tak jsou v mém autě dětské sedačky a jezdí radši s ním.
Přemýšlím teď nad ledkovými angels eyes, jaký je na to Váš názor? A dokázal by někdo poradit, kde a jak vyřešit přehrávání mp3 s DSP?
Zatím asi vše, časem přidám další zkušenosti a budu rád za Vaše názory a připomínky.