Svítí kontrolka mazání

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
olouch

Svítí kontrolka mazání

Příspěvek od olouch »

Zdravím, mám problém :D, koupil jsem druhou e38 s přeraženou jednou ojnicí na pravým prvním válci, tak jsem udělal kapku opravu na punk a dal jsem tam jednu ojnici z jednoho motoru co je dárce orgánu. nastartoval, jsem tak cvaká ale to snad přestane ale při volnoběhu se rozsvítí tlak oleje ale stačí zvýšit jen kapku volnoběh a je to ok cca 100 otáček a je to cajk. Oleje jsem tam dal 5W 40. Chystám se změřit tlak oleje jaký je ideální tlak oleje při volnoběhu a při zvýšených otáčkách. popřípadě nějaký typy?
zzeli

Re: Svítí kontrolka mazání

Příspěvek od zzeli »

Jestli mas moznost vyzkouset jiny cidlo oleje, tak zkus, pokud ne, tak shod vanu a koukni na cerpadlo, jestli je prisroubovany jak ma. No vlastne bych zacal tou vanou, protoze zkontrolovat je to potreba. Vratit vypadany srouby, dopnout retez a vykydat bordel na dne vany. Mozna tam mas rozpadlou listu a ucpava to saci kos. Takze nevahej, je to pohodova a prijemna prace, zvladne to kazdy.

Edit: I kdyz jestli jsi menil ojnici, tak jsi na cerpadlo asi koukal ne? :D
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
olouch

Re: Svítí kontrolka mazání

Příspěvek od olouch »

jo to jsem koukal na čerpadlo :D a i čistil možná to je kámen úrazu :D. vyzkouším to čidlo oleje a změřím tlaky.
Odpovědět