osram night braker

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
calif

osram night braker

Příspěvek od calif »

Zdarec, co do halogenů aby to lépe svítilo? Ty osramy prý ok ale nevydrží..má nekdo zkušenosti s tím že s nimi svítí stále? Myslím bez denního svícení...
Přestavbu na xenon vynechte ;)
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
volf-m

Re: osram night braker

Příspěvek od volf-m »

Já používám tuzing žárovky master-sport (+30% bílá) teď do všeho, dají se koupit opravdu levně a zatím jsem s žádnou neměl problém.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Jsou lidi, kteri na night breakery nedaji dopustit. Ja jsem mel jeste tu klasickou verzi a ze by svitily nejak uplne extra se neda rict. A jeste mi snad nepraskly, mel jsem H7 v potkavacich na mondeu, ted je mam v dalkach na e38. Takze se neda rict, ze by nejak moc praskaly. Navic delaji udajne vylepsene verze unlimited, ktere by na tom mely byt jeste lip.
Jenze stojej hooodne penez, malem tolik co vybojky do xenonu.
Levnejsi a podle me i lepsi alternativa je verze cool blue intense. Jakkoli to zni, ze budou modry, tak maji klasicky bily svetlo, urcite ale teplejsi nez xenony. Jak night breaker, tak cool blue intense maji sklenenou banku v mensi resp. vetsi mire namodralou. To je cely zazrak. Night breakery mozna jeste poddimenzovane vlakno, aby z toho dostali vetsi svitivost, ovsem na ukor doby zivota.
Pak jeste existujou modry zarovky, ktery maj to sklo fakt hodne modry a ty svitej skoro bile. Kamos to ma na fabii a sviti to taky velmi dobre.

Navic...obecne plati, ze cim je zarovka starsi, tim sviti hure. Ty night breakery, co mi jeste slouzi, uz maji vlakno opaleny (takova ta seskvarenina) a uz podle me zdaleka nesviti tak, jako nova zarovka. Takze kdybys kazdy pulrok koupil shit zarovku z kelly za dvacku a menil je, tak svitivost bude imho velmi podobna jako ty megadrahy zarovky. A potom co ti ty drahy zestarnou, tak na tom budes dokonce hur. Tot moje pozorovani. Proste vyhozeny prachy ve spojeni s wow efektem pri nandani fungl novy zarovky. Jestli chces svitit, tak dej xenony. A kdybys chtel nahodou laborovat s parabolama, tak se podivej do moji galerky :)

Alternativa, co pise Volf, je myslim nejrozumnejsi a bude mit nejlepsi pomer cena/vykon/dobry pocit.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
Rejchy

Příspěvek od Rejchy »

Měl jsem je v E39,obyč žárovky svítili naprd s těmahle se už dalo jezdit.Já jezdím málo,takže životnost neposoudím.Kamarádovy vydržely jen 7 měsíců,pak je reklamoval a reklamaci mu neuznali z důvodu vysokého hodinového proběhu.Nevím jak to jako poznali :D
Koupil si je znova a dal si ještě denní svícení aby je šetřil.
Ex E38 750ia DG26378 LPG
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Nightbreakery jsem dával přítelkyni do Lupa a svítily super. Auto bylo denně v provozu a první vlákno odešlo po 2 letech.
Když jsem se loni chystal na cestu do Belgie, tak jsem je koupil do dálkových světel do své E38 a naprostá spokojenost. Ale tam dávám k dobru i nová krycí skla + vnitřní plexi. Každopádně intenzita je hodně dobrá a i životnost bude lepší, když se nepoužívají celou cestu.
Teď je budu dávat i do E46, tak uvidím jaký bude rozdíl. Můžu vyfotit jednu žárovku obyč a druhou nightbreaker (potkávací + dálkové).
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Porovnej ale nightbreaker s obycejnou zarovkou, ktera je nova. Nebo s zarovkou jak psal Volf, ktera bude svitit belejsim svetlem.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
Spooner

Příspěvek od Spooner »

jj speciálně kvůli vás budu kupovat další novou žárovku, nejlépe několik druhů, abych mohl vyfotit srovnání :D
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
Huff

Příspěvek od Huff »

Mám taky Osram NightBreaker Ultimate. První pár jsem dával s novými potkávacími světly a rozdíl byl obrovský. Po roce a cca 10 tis km se vlákno v levém a pravém přepálilo asi týden po sobě. Podruhé jsem si je koupil znovu, už do všech předních světel. H1 stojí asi 300 Kč za pár. V dálkách a mlhovkách vydrží dlouho, u potkávacích počítám s jejich roční výměnou. Byl u nich lístek, že svítivost je na úkor životnosti a že se reklamace vztahuje jen na výrobní vady.

Obrázek

Jinak to poznal i táta, že tam mám lepší žárovky a to jsem se o tom s ním nebavil.
BMW E32 730ia V8
calif

Příspěvek od calif »

Ok..koupim je do potkavacek,H1 jsou celkem levný....stejně ted jezdím skoro pořád jen za tmy.
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

a má někdo zkušenosti nebo reference na toto? přijde mi to teda dost drahý, není to snad ta žárovka, co o ní psal zzelí? která se nevyplatí kupovat?
https://www.alza.cz/hobby/osram-h7-nigh ... _Auto-moto
zaráží mně tam to přízvisko laser.... :)
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Odpovědět