PŘEDNÍ SKLO - VÝMĚNA

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Stew1988
Kontaktovat uživatele:

Re: PŘEDNÍ SKLO - VÝMĚNA

Příspěvek od Stew1988 »

rajnhold píše:No a o to přece jde, VÝHODA??? Ano, ale především pro pojišťovnu.
Necháš si nalepit to nejlevnější sklo které oni sami nabízejí. Potěší tě svojí velkorysostí, že spoluúčast zaplatí za tebe, ty nic
a především se radují, že nemuseli pustit dvacet za originál a vše s tebou zkouleli jen za 12.000. Osmička taky dobrá, no né?

Navíc důležitá informace,
měníš li poškozené originál sklo opět za originální, pojišťovna uhradí celou škodu +/-2000
V případě, že sis nechal sklo v minulosti vyměnit za neoriginální, zmíněná VÝHODA a nyní nastal opět problém s poškozením, tak již není cesty zpět k originálu.
Pojišťovna ti už jen vyplatí danou sumu za obyčejné sklo, které sis nechal kdysi vnutit.
Likvidátor je v zápětí doceněn, za snížení výdajů na rizika proplácení drahých skel BMW.
Tak to je teda pěkná kurvárna
NeWCars BMW e66 Individual DK90724
Ex. díle BMW e38 750iL DG50564
Ex. BMW e38 740i rv.99
kalashnikow

Příspěvek od kalashnikow »

Hezky vymyšlené, akorát že to takhle nefunguje.

Už sem celkem 3x měnil čelní sklo, z toho 2x svépomocí. Když jsem měni poprvé na E39, měl jsem představu jako jsi napsal ty teď, přišel jsem do autoskel a ptal se, jak by to šlo udělat atd. atd. Řekli mi, že mají přesně tabelované peníze na každé sklo každého auta zvlášt a že si nemůžou pojišťovně jen tak naúčtovat 20 tis. za sklo na škodovku (když to přeženu), i když by možná rádi, prostě je to hodně průhledný a pojištovny ceny znají a hlídají si to.

Měl jsem celkem čerstvou pojistku a spoluúčast tam byla 50%, nejlevnější autoskla mi udělali nabídku za cca 2 tis. cena pro mě, tak jsem to vzal.

Když přičtu cenu za pojištění skla (500,-/rok) tak mě sklo vyšlo na 2500,- KČ.

Od té doby si měním sám, sklo si seženu za 1000,- kč použité a od známého za 250,- KČ lepidlo, ve dvou se to dá zvládnout v poho.

I když chápu, že sklo na sedmu podle představ se použité bude shánět o dost hůř.
rajnhold

Příspěvek od rajnhold »

Bavíme se tady pouze o čelním skle na 7er. a ne na Škodu 120 za 1000Kč.
Originální sklo s výměnou prostě příjde bez debat na 22.000 a to vědí z tabulek i na pojišťovně.
Polopaticky: máš li poškozený originál, dostaneš zapleceno za originál, cca 18000/20000Kč
máš li poškozené levné neoriginální sklo, zaplatí ti jen tu nejnižší sumu za kterou sklo nabízejí.

Ty jsi zřejmě očekával, že ti v autoskle nalepí to nejlevnější, napíšou doklad na to nejdražší a rozdíl ti vykešujou.
Tak buď chci kvalitní a originál sklo, nebo je mi to úplně jedno a hlavně chci na tom vydělat.

Mimochodem to sklo na e39 za 2000 bych chtěl vidět.
kalashnikow

"Ty jsi zřejmě očekával, že ti v autoskle nalepí to nejlevnější, napíšou doklad na to nejdražší a rozdíl ti vykešujou."

Přečti si pozorně co jsem psal, právě naopak píšu, že to takhle nefunguje.

Tehdy jsem pouze hledal firmu, která mi to udělá na nejmenší spoluúčast, která někdě vycházela 4 tisíce, někde 5 atd., nakonec sem narazil na tu, u které výměna proběhla a majitel mi to vysvětlil takto: "Já mám možnost vzít tu spoluúčast za Vás." Nechápal jsem, jak to provede, nicméně sklo jsem měl nové a dobře nalepené a odjel jsem domů o 2 tis. lehčí.

Sklo originál nebyl, ale ani polské, netvrdil bych, že to byl shit.
rajnhold

PŘEDNÍ SKLO - VÝMĚNA

Příspěvek od rajnhold »

Důležité je, že jsi spokojen.
Zajímalo by mě, jaký je to výrobce. Nezdá se mi, že by nabízeli sklo s dešťovým senzorem a s vyhřívaním stěračů.
kalashnikow

Vůbec nevím, bylo to nějaké sklo bez senzoru, obyčejné, pouze se zeleným pruhem. Akorát to nebyl ten nejlevnější výrobce.
kozak740

Příspěvek od kozak740 »

Ahoj měnil jsem před 3 měsíci okno na 7er.Zajel jsem do autoskla Písek K+M a chlapík mi z pojistky udělal luxusní nabídku.Mám s výhřevem na stěrače a solární!Dokonce mi sehnal z německa chrom bauset a vypadá to luxusně.Je to okno skoro jako originál (on je tam vidět znak BMW akorát je nějak rozleštěnej)
Cena pro pojištovnu byla asi 17tis tušim
E38 740i 10/1995 DG45296 arktiksilver metallic
kozak740

Příspěvek od kozak740 »

Obrázek
E38 740i 10/1995 DG45296 arktiksilver metallic
rajnhold

Příspěvek od rajnhold »

Tato chromovaná lišta se běžně moc nevyskytovala, ač je to originál 51318125886 vidím ji vlastně u někoho poprvé.
Je to zajímaný kousek který bezpochyb tvoji e38 zdobí.
Za sebe mohu potvrdit, že lišta se mi moc líbí. :)

Sklo máš zřejmě PILKINGTON, pokud krabice opřená o zeď je z něj. Dešťový senzor tam ovšem není, bylo by vidět v horní části uprostřed jeho umístění.
Na tuto značku se mi to zdá šíleně drahý, když originál v BMW včetně senzoru stojí 20tis.
Zase se nějaká pojišťovna pomněla.
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

zeptám se blbě, jak poznám, že tam mám čelní sklo originál? teda pokud tam nemám pilkinton, to jsem pochopil, že není originál. ještě jsem se na značku skla nekouknul.
před tím jsem měnil čelní sklo na e34, kde mně nějaký originál sklo tolik netrápilo.
paxem měnil boční u e38 u šoféra, to jsem si měnil už sám, páč jsem potřeboval opravit omezovač dveří a ještě něco ve dveřích, při čemž jsem zjistil, že už toto sklo bylo jednou vyskleno.
no a to originál sklo mi jako seženou v tom autoglasu, nebo si ho musím sehnat sám v bmw?
může se stát, že mi v autoglasu řeknou, že mají k dispozici jen ta a ta skla, že originál nemají k dispozici, mě teda osobně je celkem jedno, jestli tam budu mít originál sklo, možná ho tam už nemám ted, ale doted prostě 5 a půl roku dobře sloužilo, jde mi o to, abych pokud možno bud nic neplatil, nebo co nejmín.
hlavně, aby mělo to co má tohle, čili výhřev stěračů, regensenzor a zelenej pruh, nic víc, nic mín.

jinak jsem ted koukal, že značky pilkinton a podobnýho kalibru stojí na moje auto v tý mojí výbavě u autokelly:

http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... Ay1eMAC1Hb

mám dojem ale, že tahle nabídka platí asi pro autosklenáře.
no rozhodně to všechno musím ještě zvážit. dokonce mně ted napadlo, že bych zašel do pojištovny a zvýšil pojištění skla třeba na 25 tis. jestli to půjde a počkám třeba 2 až 3 měsíce, no a pak na to v pojištovně vlítnu, pokud zjistím, že mám originál sklo. já ale mám dojem, že už v autě měněný sklo asi bude, ale může být zas originál, že?
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Odpovědět