tak to máš blbé. očisti tie snímače ako písali vyššie (vačka na vrchu a kluka pod autom)
berie to olej?
hlavne ak to smrdí benzínom po štarte tak skontroluj podtlaky a vedenie od váhy ku klapke a ak nič nepomôže, zmeral tlaky motora. Ak bude všetko ok, vsadím na vstreky. Vlastná skúsenosť
kdyz to studene nejede a teple jo, tak:
1. netesnost na sani
2. teplotni cidlo, diagnostika, kdyz se kouka jen na registr zavad , tak nemusi ukazat nic, ale kdyz si kouknes primo na teplotu motoru, tak musi byt taka jako je realna, nejlip porovnat s cidlem teploty vzduchu.
Já už se jdu do toho rejpat , ale tu netěstnost myslíš na tom kolenu a nebo jako komplet i někde na hlavě ? A když jsem byl na diagnostice, tak koukal i na live data a v pohodě. Jen že, byl jsem tam s teplým motorem a motor běžel v pohodě.
To tady tak nebývá. Většinou máč vyhráno když to uděláš jak já a dáš to prostě celé přetěsnit, akorát si nech vyměnit i tu trubku kterou mě Snejk z mě nejasných důvodů nevyměnil a musí se to kvuli tomu teď rozebírat znovu. Mám teď auto na komplet rozvodech kde se to udělá s tim tak snad už budu mít taky klid. jinak ještě koukni jestli v tom tvim bastl motoru kterej někdo tak pěkně poonanoval černou barvou je zásobník na teplej vzduch zapojenej do gumovýho kolene k sání. Když sem na svojí ex 325i měnil vodní pumpu a zapomněli sme to zapojit tak to za studena nešlo udržet v běhu.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
sani komplet, od vahy vzduchu az po saci ventily - aby mnozstvi vzduchu ktery nasavaji pisty do valcu, bylo presne to, ktere si zmerila vaha vzduchu. Kdyz to natocis studeny tak strikej na ruzne tesneni na sani napr. lih v rozprasovaci, nebo cistic brzd, proste neco co je horlave, kdyz se zvednou otacky tak tam mas netesnost. To je takovy rychli test.
To s tím čističem je dobrý typ, zkusím to také. Musím počkat, až mi brácha vrátí TDSo a já to budu moct rozebrat. Nemohu auto rozebrat když sním každý den jezdím
Tak že v Pátek ráno jsem se na to vrhnul, začal jsem to rozebírat a pak začalo pršet. Stihl jsem rozebrat sání až ke klapce ASC. Vynadal jsem snímač otáček vačky, ale nebylo na něm co čistit. Rozebral jsem i ty menší hadičky, co vedou k volnoběžnému ventilu a i ten jsem vynadal a pročistil. Zjistil jsem že na té objímce co drží ten volnoběžný ventil je ulomená pacička a nedrží zrovna nejpevněji, tak budu muset sehnat jinou. Když jsem to vše očistil a sesadil, tak to studený startuje o něco lépe, tak to pak rozeberu komplet a přetěsním úplně vše.