Špatný studený start M62 - Vřešeno / opraveno

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Big Mára

Re: Špatný studený start M62

Příspěvek od Big Mára »

roman325e píše:Me se motor chvel a smrdel nespalenym benzinem kdyz byly zasrany cidla polohy vacky. Zepredu nahore. Vyndej a ocisti.
To zkusím také dík za radu ;)
adrian_b píše:skontroluj vstreky
Mám tam prasácky udělaný LPG tak se na ně ani nedostanu :(
BMW e34 525TDS, ex BMW e38 740iL :(
adrian_b

Příspěvek od adrian_b »

tak to máš blbé. očisti tie snímače ako písali vyššie (vačka na vrchu a kluka pod autom)
berie to olej?
hlavne ak to smrdí benzínom po štarte tak skontroluj podtlaky a vedenie od váhy ku klapke a ak nič nepomôže, zmeral tlaky motora. Ak bude všetko ok, vsadím na vstreky. Vlastná skúsenosť ;)
Hugo

Příspěvek od Hugo »

kdyz to studene nejede a teple jo, tak:
1. netesnost na sani
2. teplotni cidlo, diagnostika, kdyz se kouka jen na registr zavad , tak nemusi ukazat nic, ale kdyz si kouknes primo na teplotu motoru, tak musi byt taka jako je realna, nejlip porovnat s cidlem teploty vzduchu.
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

Já už se jdu do toho rejpat , ale tu netěstnost myslíš na tom kolenu a nebo jako komplet i někde na hlavě ? A když jsem byl na diagnostice, tak koukal i na live data a v pohodě. Jen že, byl jsem tam s teplým motorem a motor běžel v pohodě. :roll:
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Netěsnost sání je myšlena na sání jako takovém pravděpodobně. Já mám netěsnost na přihlé trubce která vede pod sáním.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

Asi jesm se špatně vyjádřil, myslel jsem to jako jestli se na tom motoru, oběvuje netěstnost, na některém konkrétním místě stále do kola.

Jako třeba, když jsem měl Passata, tak mi stále dokola odcházelo těsnění, na posledním válci, na svodech ;)
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

To tady tak nebývá. Většinou máč vyhráno když to uděláš jak já a dáš to prostě celé přetěsnit, akorát si nech vyměnit i tu trubku kterou mě Snejk z mě nejasných důvodů nevyměnil a musí se to kvuli tomu teď rozebírat znovu. Mám teď auto na komplet rozvodech kde se to udělá s tim tak snad už budu mít taky klid. jinak ještě koukni jestli v tom tvim bastl motoru kterej někdo tak pěkně poonanoval černou barvou je zásobník na teplej vzduch zapojenej do gumovýho kolene k sání. Když sem na svojí ex 325i měnil vodní pumpu a zapomněli sme to zapojit tak to za studena nešlo udržet v běhu.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Hugo

Příspěvek od Hugo »

sani komplet, od vahy vzduchu az po saci ventily - aby mnozstvi vzduchu ktery nasavaji pisty do valcu, bylo presne to, ktere si zmerila vaha vzduchu. Kdyz to natocis studeny tak strikej na ruzne tesneni na sani napr. lih v rozprasovaci, nebo cistic brzd, proste neco co je horlave, kdyz se zvednou otacky tak tam mas netesnost. To je takovy rychli test.
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

To s tím čističem je dobrý typ, zkusím to také. Musím počkat, až mi brácha vrátí TDSo a já to budu moct rozebrat. Nemohu auto rozebrat když sním každý den jezdím :cry:
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

Tak že v Pátek ráno jsem se na to vrhnul, začal jsem to rozebírat a pak začalo pršet. Stihl jsem rozebrat sání až ke klapce ASC. Vynadal jsem snímač otáček vačky, ale nebylo na něm co čistit. Rozebral jsem i ty menší hadičky, co vedou k volnoběžnému ventilu a i ten jsem vynadal a pročistil. Zjistil jsem že na té objímce co drží ten volnoběžný ventil je ulomená pacička a nedrží zrovna nejpevněji, tak budu muset sehnat jinou. Když jsem to vše očistil a sesadil, tak to studený startuje o něco lépe, tak to pak rozeberu komplet a přetěsním úplně vše.
Odpovědět