Řídící jednotka motoru DME

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Filozof

Re: Řídící jednotka motoru DME

Příspěvek od Filozof »

A jak to repasují ? To potáhnou novým cínem nějakou spešl metodou a vymění šváby případně ...nebo dohrají přehrají soft ?
Jak to funguje to by mě zajímalo. Studoval jsem elektro před nějakým rokem i vánoční blikající stromeček jsem si vyrobil ... :lol:

Bohužel se tomu nevěnuji ale nějaké povědomosti mám ikdyž ne profesionální. Nějaké šváby jsem si taky měnil na některých deskách ...ale někde jsou potřeba pořádné infra mašinky ... Čipy na základních deskách počítačů , grafik a podobně.

Vše je to jedna velká švábovina ...jen mít ty přístroje a měřáky za destíky tisíc a nějaké znalosti a mužem to dělat taky :mrgreen:
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

jenže ty vědomosti jsou právě nejdražší a blbě se shánějí, mít všechny ty správný vědomosti, tak už dávno se živím opravou aut. :D
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Mirak

Příspěvek od Mirak »

Jak ty ř.j. repasují? Testují. Ecuservis píše 70% úspěšnost opravy,tak je jasné,v jak žalostném stavu jsou. Pokud neopraví :o ,jsi v hajzlu a rozbíjej prasátko :evil:
Mirak

Příspěvek od Mirak »

Ještě jsem si vzpomněl. Snejk mi říkal po diagnostice,že mám v čudu všechny 4 senzory klepání. Po výměně ř.j. přestal diag hlásit chybu detonátorů (jsou zcela v pořádku) ještě že jsem je nekoupil :P . A zase v tom má prsty řídící jednotka motoru,je v ní prostě všechno.
Naposledy upravil(a) Mirak dne stř lis 27, 2013 1:30 pm, celkem upraveno 1 x.
T613

Příspěvek od T613 »

To je nova moda, kazdy ma naraz vyhratou jednotku :-D a ted si predstavte ze k eboxu s jednotkama vede z auta vyhrev, je tam na to dokonce teplotni cidlo ... to jsou blbci ze to ohrivaji aby to chciplo :-D
Problem neni v teple ale nesoumerne prostredi teplo - zima - vlhkost - sucho, potom tohle trpi a odejde to. Taky by me zajimalo jak to ty firmy opravuji, neco malo je logicky jasne a neopravitelne ale stejne to musi byt veda vubec diagnostikovat poruchu a zvolit spravny postup opravy vuci pouzitym technologiim vyroby daneho PCB (plosnaku) pokud to vubec je mozne.
adrian_b

Příspěvek od adrian_b »

osobne si myslím že repas je len u jednotiek
-ktoré mali na PCB studené spoje. Ktoré následne prepájkujú.
-kde sa nájde vadná súčiastka, ktorá sa vymení

a ostatné neúspešne opravované jednotky sú také
-kde sa vyskytla chyba priamo v PCB a keďže tieto dosky sú niekoľko-vrstvé (záleží od zložitosti RJ) vrstiev môže by XY. A to proste neopravia nijak

Takže z toho mne osobne vyplýva že zničených a neopravitelných jednotiek je minimum, keďže plošné spoje majú dosť dobrú odolnosť voči výkyvom teplôt... (samozrejme ak sa tam dostane voda, je to v riti. Avšak to sa stane len vtedy, ak sa do jednotky už niekto rýpal. Origo bývajú utesnené.
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Když jste takový borci zkuste sehnat do zásoby jednotku na e38 z roku a měsíce 4/98 hm? :lol: Odešla mi jednou a díky bohu že Snejk měl stejné auto na díly, stálo mě to tenkrát 7000,- Kč
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Spooner

Příspěvek od Spooner »

P3RF3KT píše:stálo mě to tenkrát 7000,- Kč
Nestraš :twisted:
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

no čert vem peníze, spíš jde o to že ty jednotky nejsou, asi jako veškerá elektrika na naše auta :lol:
Chytil jsem ji tenkrát u snejka za minutu 12 měl ji už zabalenou a zapomněl ji ten den poslat co sem mu volal. Měl ji už prodanou nějakýmu Slovákovi za 9000,- Kč ale prej to byl nějakej zmrd tak se na něj vysral :D
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40 ... ät&_sop=15

Přijde mi, že na Německém eBay se jich válí poměrně dost, pokud jsem si to špatně nepřeložil teda :-)
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
Odpovědět