E38-740i-ukazatel aktuální spotřeby-dotaz
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
Hugo
Re: E38-740i-ukazatel aktuální spotřeby-dotaz
ja to mam u svojej M60 odsledovane takto: ked idem dole kopcom a automat ma zaradeny ako keby neutral, tak mi to ukazuje cca 4 litre, ked brzdi motorom tak ukazuje 0 (= vypne sa vstrekovanie benzinu, preto ta nula).
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
- dunnst
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si přečetl ten článek a došel k závěru, že to s tímhle "problémem" u M60 nemá moc co společného 
Celá ta záležitost je jen otázka, kdy se auto rozhodne brzdit motorem a kdy ne. Řídící jednotka začne brzdit motorem v momentu, kdy se přesáhnou určité otáčky (někde kolem 2000?), pokud jsou otáčky nižší, sytí motor palivem zhruba jako na neutrál. Od cca 80 km/h potom brzdí motorem vždy. Novější automaty snad brzdí podle toho, že člověk šlápne na brzdu, tak začnou rovnou i brzdit motorem. U M60 se holt musíme spokojit s obyčejnou tabulkou v řídící jednotce
Jinak článek hezký, dozvěděl jsem se, že zbytečně pálím LPG na udržení čtyřlitrového osmiválce v chodu a že si mam tudíž pořídit 1.0 turbo
Celá ta záležitost je jen otázka, kdy se auto rozhodne brzdit motorem a kdy ne. Řídící jednotka začne brzdit motorem v momentu, kdy se přesáhnou určité otáčky (někde kolem 2000?), pokud jsou otáčky nižší, sytí motor palivem zhruba jako na neutrál. Od cca 80 km/h potom brzdí motorem vždy. Novější automaty snad brzdí podle toho, že člověk šlápne na brzdu, tak začnou rovnou i brzdit motorem. U M60 se holt musíme spokojit s obyčejnou tabulkou v řídící jednotce
Jinak článek hezký, dozvěděl jsem se, že zbytečně pálím LPG na udržení čtyřlitrového osmiválce v chodu a že si mam tudíž pořídit 1.0 turbo
- oxik
-
Hugo
u E32 mozno sa prevodovka riadila nejakymi tabulkami, ale u E38 je adaptivny automat, a ten by mal radit kvalty tak ako to chce sofer. Samozrejme neni to uplne idealne, a chce to aj trocha cviku (= radi podla toho ako sa manipuluje s plynovym pedalom)
Mne osobne vadi brzdenie motorom ked idem dole jednym kopcom ktory mame nedaleko mesta
(ked 2x pribrzdim, tak mi zaradi kvalt a brzdi to motorom, problem je ten ze to brzdi az velmi, potom musim tuknut do plynu aby zaradil zase neutral)
Mne osobne vadi brzdenie motorom ked idem dole jednym kopcom ktory mame nedaleko mesta
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
- dunnst
- Kontaktovat uživatele:
Čtyřkvalt u E32 měl skutečně tabulky, podle kterých řadil a určitě mi tu někteří potvrdí, že se ovládal o dost lépe a hlavně vypočítavěji, než ten adaptivní
Avšak E32 740i má ten samý automat, jako první E38 a adaptivní je taky. Elektronika je prý o trošku jiná, tak je možné, že u té E38 je přidána ta funkce, že začne brzdit motorem po sešlápnutí brzdy.
-
zzeli
Kdyz je spotreba 0, tak auto brzdi motorem, kdyz je spotreba neco nad, tak jede na "neutral". Jak moc bude brzdit motorem zavisi hlavne na rychlosti auta a na sklonu silnice. Je pravda, ze nekdy bych radeji brzdil motorem nez brzdama a nekdy naopak bych brzdil brzdama misto aby z prudkeho kopce to tam dalo dvojku a motor rve a prevodovka docela taky. Pri slapnuti na plyn to pak docela kopne. Na to je urcite lepsi manualni rezim, pokud ho ovsem prevodovka ma.
Kdyz se jede agresivneji tak ma prevodovka snahu tam v pudu sebezachovy nechavat kvalt, tudiz pri pusteni plynu je spotreba nula.
Kdyz se jede agresivneji tak ma prevodovka snahu tam v pudu sebezachovy nechavat kvalt, tudiz pri pusteni plynu je spotreba nula.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green