Raisidlo77: No to máš pravdu mít takové vybavení v garáži, tak bych byl spokojenej. Toto je garáž otce a jsem rád že je občas volná a mohu si tam auto opravovat. Je široká i dlouhá a má díru kam si člověk pod auto vleze a muže plno věcí udělat. Ale bohužel nemá vše duležité ve výbavě. Měl jsem dva kufry a spousty nepotřebného nářadí co jsem nepotřeboval...takže jsem chodil kolem dílny a přemýšlel co stím nářadím mohu vymyslet a jak to povolit. Nepočítám oběd a 1 hodinu meditování a přemýšlení které postupy bych mohl vyzkoušet. Nezapomeň že jsem kutil amatér a defakto na 5er jsem si dělal sám jen svíčky a brzdy a pár prkotin v interiéru. Takže každá nová oprava je pro mě výzva nastudovat jak na to a pak se do toho pustit stím že nějaké videa shlédnu. Ale zaseknout se na blbém šroubku mě trochu štvalo. Pak ty dvě silné bestie ty mě dali zapotit. 3kg kladivo mělo co dělat a stejně pomohla žába co mi to zespodu krásně podepřela a pak to povolilo.
Díru jsem měl nachystanou hlavně na tu velkou páku že si vlezu pod auto a natočím kola a povolím 2 šrouby které byli totálně zareznuté a drželi brzdiče. ALE velký problém je ten že nedám tyč tam kde jsou 2-3ramena a tyče co mi zavazí a mám tam prostor jen na asi 10cm pohybu a to nedám prostě. Takže jsem musel improvizovat a naštěstí mě napadlo něco co mi problém vyřešilo. Jak blbej imbus pojištovák tak ty dva šrouby.
Tu žabu co má 50kilo bych rád viděl to je nějaká na kamiony ne ?
Bylo by fajn popřemýšlet jaké nářadí nezbytně potřebuji a to si asi pořídím.
Pokud máte někdo nějaké tipy jak řešit problémy při servisu případně vám něco hodně pomohlo sem stím budu rád a pořídím asi kompresor a něco na povolování šroubů pneumatický povolovač nějakého silnějšího pomocníka. To by bylo asi první. Druhá věc jsou ty zasekané šrouby co se občas vyskytnou.
Není větší radost fandy značky, kterej si pěkně dokáže servisovat z větší části auto. Přicházím tomu na chut ...hlavně po práci.
Oxik - Ochranný nástřik je hlavně na přepravu a prvních možná pár stovek či tisíc km aby nereznuli brzdy mimo část kde se potkává destička s kotoučem. Po včerejších 125km odježděných jsem se díval a krásně lesklá plocha jen na místě dotyku destičky kde je vidět že to bere po celé šířce desek.
Ted mám 300-400km kdy nesmím skoro brzdit jen zlehka ...tak mi to popisuje manuál k brzdám.
Osobně by mě zajímalo jak moc vadí, že nějakej čas nebudu mít krycí plech na kotouči . Protože kryje kotouče stejně jen z jedné strany ale asi nejvíce napadané bordelem na cestách což je z vnitřní strany. No snad nepotkám nějakej bynec co by se tam dostal....jezdím jen po silnicích a dálnicích tak snad to přežijeme bez problému.