všechny auta na LPG jsou o něco slabší než benzín.
Ted jde o to kolik je v pořádku a kolik už je moc. Ideálně otestovat výkon na LPG i benzín a hned člověk ví jak na tom je.
Problém s výkonem jsem cítil dlouho ale pokud dám sportovní režim jede to celkem dobře.
Jednoduše jedu do kopce sešlápnu plyn na 30procent a nic se neděje jedu 120km/h a 2tis otáček. Přepnu na benzín a cítím jak auto začne pomalu a jistě zrychlovat ... takže rozdíl tam je v kroutáku ale o kolik to netuším.
Asi je nejlepší mít diagnostiku na LPG a přesně si to nastavit jak to má bejt.
Často pomuže projet auto na benzín jednou za čas aby se srovnala lambda která je plynem vlastně oblbována a auto se chová pak trochu jinak jako u benzínu. Proto jsou lidi co si dokáží oblbnout i lambdu případně nastavit auto tak že se chová jako na benzín či lépe.
U 5er mi přišlo že krouták byl naopak lepší do 4tis otáček a pak se to zhoršovalo u LPG oproti benzínu.
Takže jedině mít diag a pohrát si s tlakem kterej se dá zvyšovat a upravovat. Ono u Prins toho moc není k upravám jelikož mi chlap řekl že všechna auta mají automatickej režim kterej kopíruje benzínovou jednotku takže se tam dá měnit minimum. Počítám tlak a možná jiné ale to netuším.
U sytému v 5er což byl MAGIC jsem pozoroval mnohem horší vlastnosti - plyvání z výfuku občas a mnohem větší rozladění systému a muselo se jednou za čas naladit případně najet znova mapu. Tady u systému PRINS se mi zdá vše ok až na slabší krouták ale jen velice lehce. Při běžné jízdě nepozorovatelný jen při zátěži auta je cítit menší rozdíl BA vs LPG. což bych rád odladil.
PS: Běžný pozorovatel a laik na to nepřijde.