540i automat... cca 140km po okresnich silnicich. Jinak ta dvojka tak nejak odpovida dlouhodobce.

To samé, začne řadit, když se dotáhnu na 3000 otáček, anebo když se teplota blíží ke konci modrého pole. Spotřeba taky ukazuje, že dál nemůže.janys píše:No já většinou courám po Praze... cesta do práce Horní Počernice - Kobylisy vychází se spotřebou cca 14,5 / 100 km. Ale nějak se nemůžu zbavit pocitu, že první kilometr to auto žere asi 80 litrů. Nevím, jestli to máte všichni, ale když ráno nastartuju a vyrazím, držím zhruba 50 km/h, automat drží dvojku jak vzteklej (omezovač ega alias ukazatel spotřeby zaseklej na maximu) a točí přes 2000 otáček. Tak ho vždycky manuálně donutím zařadit trojku nebo čtyřku a pak se okamžitá spotřeba srovná na nějakých 14, po pár minutách jízdy je schopná klesnout až na cca 6 litrů, pokud jedu s tempomatem a plynule. Ale znáte to, ranní zácpy, semafory... 14,5 tam po příjezdu do práce prostě je.
Viz Radek. Taky jsem byl prekvapenej, kam az to jde srazit. Verim ze s manualem by se s tim dalo jezdit dlouhodobe za 9 a na delsi trasy za mene nez 8.Michelin píše:To vedly ty silnice celou dobu z kopce? Je tam celkem vysokej rychlostni prumer...
Rovinka, 60-70 km/h tempomat... ta rafička těch 6 prostě ukazujelolita píše:6 me prijde uplne mimo, to si cucas z prstu, to jdi povidat nekam na skodaklub to ti tu nezeru.
plně tomu věřím, moje tédéeso při týhle rychlosti bere okamžitou sp. 3-4l/100km při 90km jede po rovině podle ukazatele za 4-6l, ale i za 10l, pokud je to ve stoupání.janys píše:Rovinka, 60-70 km/h tempomat... ta rafička těch 6 prostě ukazujelolita píše:6 me prijde uplne mimo, to si cucas z prstu, to jdi povidat nekam na skodaklub to ti tu nezeru.Ti to natočím
EDIT: Mluvím o okamžité spotřebě, pochopitelně. Ne o průměrné.
a proč ne, řekl bych, že pokud s tím moc necourá po městě a jede s tím k babičce a zpět, jede tak kolem kila v průměru, nikde žádný zácpy, trasy vedou nejlépe přes nymbursko, nebo kolínsko, což je jedna velká placka a ne přes nějakou pahorkatinu, nebo dokonce hory, nějak moc to nehoní, tzv. jede na spotřebu, tak bych tomu věřil. taky jízdu na spotřebu musíš mít už vychytanou, s harraldem jsem taky měl spotřebu, o jaký se ti ani nesnilo.Michelin píše:To vedly ty silnice celou dobu z kopce? Je tam celkem vysokej rychlostni prumer...