Kuboš-740d

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
NORMANN

Re: Kuboš-740d

Příspěvek od NORMANN »

Michelin píše:Zadny takovy, dokud to neuvidime na sraze neverim nic :P :)
COOOOOOOOOOO???? Na jakým srazeeeee????????????? :lol: :lol: vždyt ty jsi do ted na žádným nebyl! :lol: když nepočítám vaše schůzky na kafe agip. a to i když jsem přijel za vámi na černák, tak ani tam jsem tě neviděl. :D jinak já Kubošovi věřím tu spotřebu, když moje posraný nejhorší tds, co snad ani není bmw a už vůbec 7er, páč v něm koluje nafta a to se tu nerado slyší, je schopný jet dálku do 6l a to i v zimě a skoro polovina trasy je po rychlostní silnici. ;) :D
To 530d už nemáš? :roll: to střídáš jak ponožky čeeče. :D na 2. stranu co jsem si tu přečetl, jak tě ta 530d strestává a jakou to má spotřebu se ti zas tolik nedivím. Jen se tu na ty 3,0d stále sypou stížnosti. :roll:
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Nedej se Kuboši, už proto, že tě ve vlastním tématu nazývají, že si blbec proto, žes "udělal tak fatální chybu" - koupil sis auto od bmw, co jezdí na naftu, žes taky nezapadl do tý uniformity 740i, to je to samý, jakoby se ti tady v čechách smáli známí v ulici, v hospodě a v práci, že jsis nekoupil škodovku, tady nazývanou pračůráčí lebka wagen, ale že jsis koupil nějaký pitomý bmw, který stejně jede pomalu, je na něj všechno drahý, a vůbec samo o sobě je drahý a hnusný, tak jsem to taky slýchával od lidí, když jsem si pořídil 1. bmw před 12 rokama, takže tohle stíhání nás tady co máme diesly je v podstatě to samý. prostě jsme blbci, protože jsme si nepořídili 740Í ne d ale Í. a tak tu na nás bude stále pohlíženo. :D a pokud si náhodou koupíme V8, tak uslyšíme: no to byla doba, než ti to došlo!.... nebo: konečně zvítězil zdravý rozum!.... a jiné bendžokecy, tak si na to asi zvykni, jsou tu holt v početní převaze. :D
a pro některý tady: myslím to v dobrým, ale upřímně.... ;) :D

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

Vis normanne taky jsou tu lidi co meli naftu a uz se k ni nechtej vracet. Proc asi?
Zase ten 740D musi mit uzasnej prubeh kroutaku a muze to byt zajimavy svezeni. ALe neverim ze jede se stejnou spotrebou jako polovicni motor, to je fyzikalne nemozny :lol:
http://www.michalpavlik.com
Cekame na hebkou e32
T613

Příspěvek od T613 »

Kdyz prolezes weby se spotrebou tak tam par lidi ma prumer 9 s timto motorem, ale taky vetsinou jen dalnice. Pak tam jsou prumery 11-12 spis mesto. Tady mas dve turba takze je krasne videt ten rozdil, ve meste ty dve turba si svoje vemou, na delsi trasy naopak jedes na kroutaku a tuba ani nepotrebujes a spotrebe 8 verim. Takhle to je i u benzinovych motoru s turbem. Kdyz motor tahas pres turbo tak to jede porad za 20 at je to dvoulitr nebo ctyrlitr. Cemu spis neverim tak ze by ta spotreba byla sviznou jizdou. Uz jsem s takovyma lidma co jezdi na spotrebu neco najel a vzdycky to bylo na usnuti.

Je fakt srandovni cist "je to dobre, za tim si stojim, ale nevim proc". Pokud 4.0D pojede a nesere se, tak je to super. Ale dam ti priklad. Kdyz ti zacne jedno turbo min tlacit, poznas ubytek vykonu. Zajedes na diag a co ted. Budes mit treba vuli na vrtuli. Reknes si OK udelam repas, jenze ty musis spravne sundat i to druhe turbo a udelat minimalne zkousku jak na tom je. Protoze je nesmysl abys udelal repas na jednom a to druhe ti zas bude tlacit min protoze ma najete o 150t vic :-) Touhle operaci se dostanes na takovou castku, ze se ti protoci oci. To same plati o hlavach. Kdyz ti jedna foukne tak mi chces rict ze nechas otlakovat a svarit jen jednu a tu druhou nechas jak je, aby za rok udelala to same? Zase musis sundat obe a minimalne ji nechat zkontrolovat jak na tom je. O tomhle se tady bavim, ze je velke riziko investic nez u motoru kde to mas jen jednou at uz je to benzin nebo ropak.
fredy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fredy »

K té naftě bych také néco řekl, měl jsem 524 TD a 525 TDS v automatě. Nechci říci, že jezdím jako prase, ale živě ano /dost živě :mrgreen: / a spotřeba se točila kolem osmi i více. Jinak naftu už více ne. Co já se navyměňoval žhavičů, v 525tce blbne čerpadlo atd, teť mám celou hlavu venku, protože nebyla žádná komprese v zimě v mrazech pomalu nenastartuju. Turba jak v tom tak v tom tečou. Kamarád má také TDS a jen co ho koupil, tak praskla hlava. S benálem nemám problém, po 14 dnech nejetí jsem natočil na drb. Jasně, že se dá polemizovat jaká je baterka, kolik to má nalítané, jak se o to kdo staral a spousta dalšího......, ale jak jsem psal, já už naftu nechci. Nenajezdím toho mnoho, mám tu sedmu hlavně, že jsem do ní blázen a na těch pár kiláků co najedu neřeším kolik to žere. Jinak ty moje bejvalky měl nalítané kolem 250 000 km.
ex. E38 740i, 1994, manuál, lpg
...
E38 750iL, 1994 - prodej nd....
caknakis

Příspěvek od caknakis »

Jak malé děcka :roll: Každý není tak bohatý aby jezdil na benzín, bohužel, jsme socky, až budeme mít takové výplaty jako vy, tak si benál určitě pořídíme:-)))
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
JaraX

Příspěvek od JaraX »

caknakis píše:Jak malé děcka :roll: Každý není tak bohatý aby jezdil na benzín, bohužel, jsme socky, až budeme mít takové výplaty jako vy, tak si benál určitě pořídíme:-)))

co to je za hovadinu? pravě jsi napsal "nemame na to živit méně nakladny benzínaky, tak si koupíme naftáky?

protože pokud porovnam 740D a 740i obojí ma najeto 250 000 km, pokud mi někdo řekne že když koupí tydle dvě auta, oběma najede stejnym stylem jizdy dalších 250 00km tak ted mi tady každej co to čtete napište co si myslíte že bude mít v horizontu těch kilometrů 1.vyšši naklady,2. vyšší comfort 3. spolehlivost že nezustanete někde viset třeba v zahraničí. 4. u kteryho budete klidnější, prostě min se bat že se to posere, a fakt mi na to prosím všichni odpovězte-
BMW service expert - http://www.jarax.net
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

caknakis píše:Jak malé děcka :roll: Každý není tak bohatý aby jezdil na benzín, bohužel, jsme socky, až budeme mít takové výplaty jako vy, tak si benál určitě pořídíme:-)))
ale jaxem prve psal: připrav se na benžokecy typu: no to to trvalo, než jsi dostal rozum!.... nebo: konečně zvítězil zdravý rozum!....

právě! o to tady kurva jde! kdybych na to měl a nemusel živit rodinu, vrážet prachy do domácnosti, chaty se zahradou, do který dost investuju, páč mi to na rozdíl od auta příjde rozumný a dalších věcí, bydlel u maminky a tatínka, prachy si mohl vrážet jen do svých zálib apod. tak bych si pořídil 750iL :roll:
7er v benzínu jsem si zkusil a to byl jen R6 M30 a vím, že pro mně tudy cesta nevede. Natož pak V8 740i, nebo dokonce 750.
někdo tu může říct, at si koupím 316i a nebo úplně jiný auto, protože se mi už dávno dávníčko líbily 7er a chtěl jsem jí prostě mít, tak jsem při poslední volbě zvolil kompromis. Myslím, že hodnotit správnost volby je po 2,5 rocích co tds mám, předčasný, třeba se mi zejtra, nebo za měsíc rozletí motor a třeba taky ne.

NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

JaraX píše:

co to je za hovadinu? pravě jsi napsal "nemame na to živit méně nakladny benzínaky, tak si koupíme naftáky?

protože pokud porovnam 740D a 740i obojí ma najeto 250 000 km, pokud mi někdo řekne že když koupí tydle dvě auta, oběma najede stejnym stylem jizdy dalších 250 00km tak ted mi tady každej co to čtete napište co si myslíte že bude mít v horizontu těch kilometrů 1.vyšši naklady,2. vyšší comfort 3. spolehlivost že nezustanete někde viset třeba v zahraničí. 4. u kteryho budete klidnější, prostě min se bat že se to posere, a fakt mi na to prosím všichni odpovězte-
hej hej hej hej! zaraž jarax, zaraž! uvědom si že na tohle forum chodí lidi, který v průměru najedou za rok 15 tisíc km! dovolil bych si lehce odhadnout, že průměrná doba vlastnění tady na foru může být, když to hodně přeženu tak 2 roky! takže většiny lidí tady z fora se najetí dalších 250 tisíc vůbec netýká, najedou s tím 30 -50 tisíc a pošlou to do světa, ty auta jsou putovní poháry, který se udržují, jaxe dá, když něco na údržbu zbyde. Málo kdo tady řekne, že při závadě automatu šel a nechal zrepasovat automat, za 60 tisíc např. nechá tam dát za 25 tisíc i s prácí jinej automat. Málo kdo nechá vyměnovat např. vstřiky, nebo turba, nebo čerpadla za horentní sumy nový z BMW, většinou sežene funkční z jinýho motoru a jede se dál, páč to vyjde levnějc a efekt je stejnej, s tím rozdílem že do dvou let to měníš znova, ale to už dělá na tom putovním poháru někdo další, takhle jsem si všiml, že to tu chodí, ale je to jasný! i chudším lidem se líbí 7er která je v současnosti za přijatelnou cenu, jen ta oprava v autorizovaným servisu a ceny nových origo dílů je astronomická, no to by tu ale jinak 3/4 národa jezdilo ve feliciích, na tyhle všechny náklady by na feldě už plno lidí asi mělo, ale na 7er ne.
a těch 250 tisíc km najezdí za pár let bohatý lidi s novejma autama a ty nějaký Original BMW Teile neřeší, ty řeší akorát tu spotřebu ;)
pro příklad: s E32 jsem za 4 a 3/4 roku najezdil přibližně 70 tisíc a ted s e38 za 2,5 roku mám najeto něco přes 40tisíc.

JaraX

Příspěvek od JaraX »

NORMANN píše:
JaraX píše:

hej hej hej hej! zaraž jarax, zaraž! uvědom si že na tohle forum chodí lidi, který v průměru najedou za rok 15 tisíc km! dovolil bych si lehce odhadnout, že průměrná doba vlastnění tady na foru může být, když to hodně přeženu tak 2 roky! takže většiny lidí tady z fora se najetí dalších 250 tisíc vůbec netýká, najedou s tím 30 -50 tisíc a pošlou to do světa, ty auta jsou putovní poháry, který se udržují, jaxe dá, když něco na údržbu zbyde. Málo kdo tady řekne, že při závadě automatu šel a nechal zrepasovat automat, za 60 tisíc např. nechá tam dát za 25 tisíc i s prácí jinej automat. Málo kdo nechá vyměnovat např. vstřiky, nebo turba, nebo čerpadla za horentní sumy nový z BMW, většinou sežene funkční z jinýho motoru a jede se dál, páč to vyjde levnějc a efekt je stejnej, s tím rozdílem že do dvou let to měníš znova, ale to už dělá na tom putovním poháru někdo další, takhle jsem si všiml, že to tu chodí, ale je to jasný! i chudším lidem se líbí 7er která je v současnosti za přijatelnou cenu, jen ta oprava v autorizovaným servisu a ceny nových origo dílů je astronomická, no to by tu ale jinak 3/4 národa jezdilo ve feliciích, na tyhle všechny náklady by na feldě už plno lidí asi mělo, ale na 7er ne.
a těch 250 tisíc km najezdí za pár let bohatý lidi s novejma autama a ty nějaký Original BMW Teile neřeší, ty řeší akorát tu spotřebu ;)
pro příklad: s E32 jsem za 4 a 3/4 roku najezdil přibližně 70 tisíc a ted s e38 za 2,5 roku mám najeto něco přes 40tisíc.
tak ja jsem asi vyjimka, najedu tak 50 za rok, a to jsem kolikrat nasranej i sam na sebe když dam nějakej dil z auta ktery mam na dily misto novy.

ale to je jedno, prostě mit 725TDS, to není tak hrozny, sice je to pomaly, a jeslti fakt jezdíš za 6 ok, beru,to je k 328i rozdil cca 3 litru, motor koupíš za 10 kdyby něco, ale 740D ma k 735i rozdil cca 2 litru a motor koupíš tak za 40 minimalně, turbo stejně repasneš misto stare kurvy, a dat stary turbo to snad rozumně uvažujici člověk neuděla,
ja nevím, 740d je super motor, hrozně bych ho chtěl, ale kdyby někdo jinej platil tu udržbu
BMW service expert - http://www.jarax.net
Odpovědět