Lada.blaha> Rozhodně jsem příspěvkem výše nikoho nechtěl urazit. S tím lakem to byl zrovna můj subjektivní názor. Uznávám lidi, kteří zachranují napadené nebo značně použité kusy. Já jsem ale vyléčenej z investování do věcí které mají hodnotu pouze potencionální. Sbírám staré motorky, tam to všechno co uznávám vzniklo - krásně udělaný předválečný stroj s investicemi za 150tis se prodá za 100tis, za víc ne protože z původního šrotu si ho za těch 150tis může postavit každý, a udělá si to navíc podle sebe. Originální kus s patinou v původním stavu bez investic se prodá za 180tis a nikdo nelicituje, protože ORIGINÁL nikdo nikdy znovu nepostaví. Dříve nebo později i E38 budou 2 druhy - auto které je otázkou peněz, protože si ho každý může za víc nebo mín peněz postavit, nebo auto které už jen tak nikdo nemá a nikdy už nebude jeho stav otázkou peněz, ale přístupu.
Spooner> Máš pravdu, zrovna to zapalování je krásný příklad, protože to není nic víc než spotřební díl. Faktury taky schovávám, a taky jsem to nikdy přesně nesečetl. X5 dělám na ježdění, ne z gruntu. Koncem tydne to bude 8měsicu co ji mam, 6 měsicu co je rozdělana a dostávám se ke stejnému číslu, jako co jsem za ni dal při koupi. E38 už dělám jako "oldtimer" (hodně s předstihem

), takže tam jsem přestal s počítáním, a začal s trhháním od huby

Původně jsem to bral jako "zdravý sport", abych nezaostával za hvězdami našeho fora

, ale postupem času nakupuji, skladuji, občas něco udělám a už se tím ani nechlubím - nechám to uzrát na ten správný čas.