Dnešní bádání mě přivedlo k tomu, že je váha vzduchu taky KO, protože po jejím odpojení se chod maličko zlepší. To ale neřeší, proč ta mrcha tak blbě startuje. Dnes odpoledne to bylo ještě horší než ráno, potřeboval jsem z práce rychle odjet - spěchal jsem a měl jsem pocit, že se mi to rozpadne pod rukama.
Tady screeny z hacking seance:
Benzín
LPG
Jestli to zas zejtra bude startovat-nestartovat tak na to seru a sednu do kompostu.
BMW E38 750iA Individual
BMW 330i E91 Ghetto Touring Mini Cooper S Cabrio (R57)
Me tenkrat taky haprovala sestka a postupne se pridavaly dalsi valce
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné http://WWW.BOZENOV.CZ
Tak dneska ráno to párkrát zakuckalo a chcíplo. No seženu kontakt na Snejka a budu se snažit dovolat, i kdybych si měl vzít dovolenou nebo tam vyrazit o půlnoci tak to chci vyřešit.
BMW E38 750iA Individual
Mno a jaký máš teda tlak na přívodu benzínu? Jestli tlačí jak má, tak bych skoro vsadil svojí levou kouli, že to dělá LPG. Mě když se posral LPG emulátor, tak mi motor běžel na benál jen z půlky (šly 4 válce), časem, když se posral druhý emulátor, tak půlka motoru pro změnu dostávala k LPG ještě benzín. Vem si, že signál k benzínovejm vstřikovačům ti jde přes ten LPG emulátor, jestli ten v tom dělá brajgl, tak se můžeš snažit jak chceš
EX E32 740i LPG EX Honda Legend KA9 LPG Volvo S80 T6 LPG
Tlak benzínu netuším, ale předpokládám, že je cajk protože to do otáček jde normálně po tom co se auto ohřeje. To LPG je jeden velkej bordel, to říkám od začátku. Kupovat auto s plynem už nikdy, kdyžtak nechat předělat někým schopným a dát normální systém. Jinak můj problém se startama má podle mě na 99% procent souvislost s něčím, co je závislé na teplotě. Dokud se neochladilo, tak to takovej bordel nedělalo, sice to znělo po startu všelijak, ale volnoběh to drželo a nechcípalo.
BMW E38 750iA Individual
I tak si myslím, že je výhodnější koupit to auto už s LPG namontovaným. Dneska ta montáž vyjde přes 32 tisíc, to už je pořádná částka navíc ke kupní ceně auta. Mě to LPG ze začátku taky dělalo brikule, musel jsem vyměnit oba emulátory a oba filtry, dohromady to vyšlo kolem 5. tisíc. A od té doby klid.
Legrační na tom je, že jsi teďka v té situaci, kdy ti mechoš může v klidu říct "To dělá LPG", zatímco plynař ti oznámí, že je to "Závada na motoru"
EX E32 740i LPG EX Honda Legend KA9 LPG Volvo S80 T6 LPG
Vzhledem k tomu, že plynař u nás je naprosto neschopnej, tak si budu muset asi stejně udělat výlet do Prahy, protože ani o žádným mechanikovi se zkušenostma s M62 nevím. Spousta laiků se mi tu diví, že to někam neodvezu a nechtějí mi věřit, že není kam, protože kdo ta auta nezná, bude na to koukat stejně vyjeveně jako já.
BMW E38 750iA Individual
Co ta váha? Měl jsem uplně stejnej problém. Tohle má na starosti, váha vzduchu, teplotní čidlo nasávaného vzduchu, to je čidlo strčené do airboxu, volnoběžnej ventil a těsnící guma u volnoběžnáho ventilu. Když dáš tohle vše nové budeš mít klid. Váha vzduchu z druhošky BOSCH cca 2900,- Kč bez DPH, čidlo do airboxu originál BMW 1000,- Kč, těsnící guma cca 200,- Kč a volnoběžnej ventil 8500,- Kč. Kdyby jsi ho chtěl řešit umim ho v bmw levněji.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38