lada.blaha E38 750i

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Raisidlo77

Re: lada.blaha E38 750i

Příspěvek od Raisidlo77 »

Taky bych to neviděl až tak černě... já si 750i kupoval po 740i ještě jako student, a bylo to na zlomu mých 19/20let. Najel jsem pár tkm a od té doby jen servisuju, a přes jiný plečky a E39 jsem se dostal k E53, kterou ted mám souběžně se 750i. Dnešní mladí mají až nehorázný možnosti, a pořád platí že "kdo chce, ten má", takže trošku zatnout zuby, vydržet a nechtít všecko hned. Já si kupoval vždycky jen za svoje, za vydřený.

Vojto, pořád přemýšlím, jestli by se nedalo s tím Láďou nějak normálně domluvit ?
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
rajnhold

Příspěvek od rajnhold »

Také si myslím, že nejrozumnější je s Ládou se domluvit. Neznáme jeho situaci a dělat zlou krev není žádoucí.
Jen mě zaráží jaké jsou zde reakce, když jeden druhého hned někam posílá.
Přál bych si, aby se auto podařilo opravit a Lada zůstal věrný Sedmičce i tomuto foru.
scorpion

Příspěvek od scorpion »

P3RF3KT píše:To tad nikdo nezjisti protoze navi nejede obraz. Puvodne chtel ode me koupit novou pak by se to mozna zjistit dalo.
Tak jí úplně odpojte a vyndejte. Mě tím, že se nevypíná a MK4 se blbě shání, tak obraz mam v nouzáku. Je to hnus, ale stejně vetšinou vypínam obrazovku.
Obrázek
fredy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fredy »

To auto nevypadá zle, chce si to s ním trocha pohrát. Zase za ty prychy nemůže nikdo chtít auto bez počátečních problémů. Škoda, že to není long .....
ex. E38 740i, 1994, manuál, lpg
...
E38 750iL, 1994 - prodej nd....
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Navrhl jsem případnou slevu, ale Láďa na se k tomu vůbec nevyjádřil.
Smlouvu jsem stáhl z internetu a není v ní přímo napsáno "Kupující se seznámil s technickým stavem vozidla", ale je tam tohle:
- Prodávající dále prohlašuje, že mu ke dni prodeje nejsou známy žádné jiné závady na vozidle, kromě těch, které jsou uvedeny v Záznamu o technickém stavu vozidla, a tedy ani žádné nezamlčel.
- Kupující je povinen s vynaložením odborné péče provést prohlídku vozidla s cílem zjistit jeho případné vady.
Před prodejem jsme kolem auta hodinu chodili, Láďa se na všechno díval a co jsem věděl, to jsem mu všechno řekl. Potom jsme do auta sedli a projel jsem s ním trasu dlouho něco přes 5km. Jeli jsme městem, přes křižovatky, i rovinkami kde jsem na to mohl šlápnout, potom i přes koleje a nerovnosti, abych ukázal že nikde nic nebouchá, motor běží bez problémů a převodovka řadí bez škubání ve všech situacích.
Potom Láďa odjel domů a týden se rozmýšlel, jestli auto vezme nebo ne. Za týden přijel vlakem se svým otcem. Vyzvedl jsem je tedy na vlakovém nádraží a jeli jsme spolu v tomto autě k nedalekému obchodnímu centru, kde jsme opět kolem auta chodili a znovu jsem vše předváděl a popisoval jeho otci.
Když i otec schválil koupi vozu, tak mi zaplatili a abych nešel pěšky, tak mě Láďa odvezl ještě několik kilometrů domů.
Poté jsme se rozloučili a oni se vydali na 500km dlouhou cestu. Tím jsem myslel, že všechno skončilo. A po asi 3 dnech mi začal Láďa psát a volat s kdejakou blbostí (např. Jakou velikost ořechu potřebuje pro povolení baterky aj.) a najednou vyrukoval s tím, že chce auto vrátit...
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
magnum

Příspěvek od magnum »

přesně kvuli tomu jsem dal A8 do komise...lidi si myslej že jsou v Globusu a můžou všechno do měsíce vrátit :roll: já bych mu nic nedal... je to prostě starý auto a je nutný počítat s tím že to bude chtít péči, to je tady každýmu jasný! kdyby to byla závada která byla zatajena při prodeji je to něco jinýho!!
EX E38 728i, EX 740i E38 1995 DG39346,EX E38 740iA FL LPG, E32 735Ia 1991.
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Mě se zdá, že vrácení peněz se začal domáhat až v okamžiku, kdy mi napsal, že je motor v nouzovém režimu. Ale to bylo až týden po koupi vozu a nevím kolik set najetých kilometrech :?
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Stew1988 píše: to vis v 22 letech když bydlíš u rodičů to moc nejde si dělat co chceš
Abych to tady trochu rozveselil, tak mě je 23 a taky bydlím zatím u rodičů :). A 750iL mám od svých 20 let. Takže nemyslím, že byl problém ve věku... ;)
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
T613

Příspěvek od T613 »

Zalezi jak mas presne napsanou smlouvu, ale spis je to o tom jak se zachovas sam, kdyz ho posles nekam tak on v podstate neudela nic, protoze soudit se o takovou castku je mimo.
Ja osobne bych rozhodne nic neslevil zpetne, kdyz nevim vlastne za co. Spis bych si auto vzal zpet s tim ze mu vratis min, at uz za pripadny odtah nebo najezd. On tam zas investoval renovaci laku, tak nejspis bys musel pocitat jeste s timto at je to fer.

Nejlepsi by bylo pritahnout nekoho s diagem at se vi co za kravinu to dela a pak neco resit. Ale pokud ted nereaguje, chodi sem jenom cist tak o to je to slozitejsi :-)

I kdybys mel 18 let, tak rozdil je v tom, ze tvuj tata te v takovych autech naopak podporuje :lol: :lol:
Spooner

Příspěvek od Spooner »

To je pravda :lol: :lol: :lol:. A jsem za to moc rád! Ale ani podpora nic nezmůže, pokud bych nebyl odhodlaný mít takové auto jaké mám a kdybych se sám nesnažil. Peníze, které do toho vrážím za mě nikdo nevydělá. Ale vždycky je dobré vědět, že mě v tom někdo podporuje a je ochoten mi kdykoliv pomoct.

No já jsem myslel, že když se mu objeví takové problémy, tak to bude první co udělá. Že se sebere a zajede na diagnostiku. Navíc, když má tuto možnost přímo pod nosem.
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
Odpovědět