Tema automatu a zkusenosti VAS uzivateli 7ER Automat

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Spooner

Re: Tema automatu a zkusenosti VAS uzivateli 7ER Automat

Příspěvek od Spooner »

A jak prudký ten kopec je? :)
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
dafson

Příspěvek od dafson »

No myslim ze v kazdem , nemusi byt nejak brutalne velký ale jak řikam ze jinak se automat chová slušně ani diag nehlasila prokluzy jen me zajima jestli je to predzvest ze bude treba nejaka ta repase.
herman17

Příspěvek od herman17 »

A me zajima smazani tech adaptaci... uz sem vyzkousel skoro vsechny navody a nic :/
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

a mně zajímá to, že automat neudrží auto v kopci! :D
většina těchto starších automatů neudrží auto v prudkým padáku bez brzdy.
akorát když jsem se byl podívat na jedno auto, tak majitel mě v padáku jak kráva, že se ani pořádně nedalo vystoupit z auta ukázal, že jeho auto to udrží, když jsem to zkusil se svým, jel jsem dolů jak namydlenej blesk! :lol:
ale v normálním běžným kopci stojím.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Já musím zaklepat, ale moje převodovka taky auto udrží i v prudkých kopcích. Že auto začalo couvat se mi stalo zatím jen jednou a to byl kopec, kde bych v zimě jet nechtěl :D
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
oxik

Příspěvek od oxik »

Mě se to stalo taky jednou, v garážích u aquapalacu v tom kopci při výjezdu nahoru..hlídal jsem si zdi abych nikde neškrtnul, tak jsem zastavil a když jsem pustil brzdu, pár cm mi to couvlo, ale pak se to bez přidání plynu zase rozjelo dopředu. Nicméně teď to vypadá, že je v hajzlu měnič jak mi při konstantní jízdě 100kmh kolísají mírně otáčky..
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Spooner píše:Já musím zaklepat, ale moje převodovka taky auto udrží i v prudkých kopcích. Že auto začalo couvat se mi stalo zatím jen jednou a to byl kopec, kde bych v zimě jet nechtěl :D
no a takovejto kopec právě to byl, v kterým mi auto začalo couvat, v zimě by jsme ho asi nevyjeli s 7er nikdo, ledaže by jsme se pořádně rozjeli, tam ale pořádně není kde, ale ten čeek mimochodem taky člen 7er fora, akorát že sem málo kdy chodí, nebo aspoň málo sem dává příspěvků, na tom kopci bydlí a jeho auto v tom kopci prostě tenkrát stálo. :D
Naposledy upravil(a) NORMANN dne sob bře 28, 2015 10:14 pm, celkem upraveno 1 x.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
MajklMejn

Příspěvek od MajklMejn »

Vymazání adaptace by šlo udělat i tak, že vytáhneš baterku z auta na nějakou dobu, aby došla té paměti šťáva, a jak nahodíš baterku zpět, bude to vyresetované....tak se to stalo mě. Druhá věc je ta, že potřebuju tu převodovku naučit řadit jak by měla... :D
BMW 750i E38 1997-03-10 DG25205
herman17

Příspěvek od herman17 »

no premyslel jsem, ze vytahnu jen jednotku k prevodovce a necham ji pres noc doma..(pripadne mam jeste jednu nahradni). Ale jak jsem ted zkousel ruzny varianty drzeni toho pedalu atd, tak se mi zda, ze to radi rychlej... jakoby dochazelo k mensimu prokluzu (mozna je to jen placebo) Nic mene to neodstranilo to skubnuti pri dojizdeni bez plynu (nechavam auto dojet napr. do vesnice a pak pridam plyn, aby to uz dal nespomalovalo a skubne v tom) nedela to teda porad ale sere me to... vyppada to, jakoby si auto vyradilo a jak mile se dotknu plynu, tak zase zaradi
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
Filozof

Příspěvek od Filozof »

mě mazali adaptace přes diagnostiku. jeden klik myší a bylo.
to jemné škubnutí je snad ok ale pokud je větší tak bych to zkonzultoval s někým od převodovek.
ráno když je zima mi přijde že převodovka je taky taková jalová a malinko více kope až pak se zahřeje je to jemnější a sotva znatelné....výměna oleje bude jistě z větší části řešit tento problém.

Zda jej vyřeší uplně to netuším ale co bychom chtěli u aut 15-20let stáří , nějaké drobné přechody budou cítit při řazení asi vždy ... 8-)
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
Odpovědět