Huff a jeho BMW E32 730ia 09/93 DF27230

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
herman17

Re: Huff a jeho BMW E32 730ia 09/93 DF27230

Příspěvek od herman17 »

Huff píše:Setkal jste se někdo s tím, že prvních pět sekund po nastartování problikává podsvícení palubovky? Asi nějaký studeňák, ale je mi divné, že to dělá občas a zatím jen po tom startu.

Jinak si užívám ochlazení a dálkové webasto! Je paráda sednout do nahřátého auta s vlažným motorem. Už se těším na mráz a namrzlá okna.
To problikavani jsem mel na mem byvalen golfu mk2 GTI ( ;) ) vsechny kostry atd.. jsem projel a nakonec pomohla az vymena altiku :) treba je to taky nim... a trrba by stacilo vymenit jen uhliky
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
Huff

Příspěvek od Huff »

herman17 píše: To problikavani jsem mel na mem byvalen golfu mk2 GTI ( ;) ) vsechny kostry atd.. jsem projel a nakonec pomohla az vymena altiku :) treba je to taky nim... a trrba by stacilo vymenit jen uhliky
To mě taky napadlo, jen nevím, proč by to mělo blikat. Kdyby trvalo, než se to nabudí nebo si uhlíky sednou, tak napětí přece drží baterka, to by to ten altík musel někde zkratovat, aby docházelo k poklesům a poblikávalo to.
BMW E32 730ia V8
oxik

Příspěvek od oxik »

A to uplně zhasíná nebo jen pulzuje? Mě to pulzovalo, včetně led kroužků a vnitřního osvětlení, po výměně baterky to zmizelo
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

Mě E32 dělala něco podobného. Párkrát jsem zaznamenal něco jako pohasnutí nebo tak něco podobného. Od té doby, co mam jiný altík (na mém odešel regulátor, dával 16 - 20V, baterku vzal s sebou), tak to nepozoruji.
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
Huff

Příspěvek od Huff »

OK, jen co dokončím jednu frajeřinku (nebude to snad dlouho trvat a bude tu nové info), tak se pustím do preventivní repase alternátoru.

Oxík: Pulzuje a jen bezprostředně po startu. Baterka je nová.
BMW E32 730ia V8
Huff

Příspěvek od Huff »

V neděli jsme měli cestu okolo Stewova bydliště (díky objížďce asi 200 m od jeho domu) a byl zrovna dlouhý a nádherný západ slunce. Cestou jsme potkali Fiat 600 na prodej, mé první auto, které skládám rychlostí Raisidla a proto bych ho ještě někde v garáži našel. 8o) Tak jsme se chvíli kochali technickou evolucí a následně i přírodou.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
BMW E32 730ia V8
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Úplně to vidím jako scénu z nějakého filmu... Západ slunce, přijíždí sedma k jezeru, vystoupí 4 mafiáni, z kufru vytáhnout zabalenou mrtvolu, hodí ji do vody, nasednou do auta a pomalu odjíždí :D
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
oxik

Příspěvek od oxik »

Proc myslis, ze tam Huff jel? Stew uz se dlouho neozval. :D
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Huff

Příspěvek od Huff »

Mám pár novinek, ať je co číst...

Přijdu domů z garáže a koukám, že letos bude speciální edice cukroví BMW lifestyle.

Obrázek

Sehnal jsem si návod k Webastu a podařilo se mi nastavit místo půlhodinového intervalu topení hodinový. I v zimě vyjíždím s vlažným motorem a ručička je kolmo asi po dvoustech metrech, pecka. Ještě to ale bude chtít vymyslet úpravu, protože to málo topí do kabiny.

Pak jsem vyměnil mikrospínače v klice spolujezdce, auto jde teď zamknout z obou stran, poladil jsem kolíčky zamykání, které zlobily po výměně tapecírů za celokožené a znovu spároval dálkový centrál.

Navštívil jsem Renocar a dokoupil pár drobností. Chybějící pokličku na Style 4, pásek voliče automatu, krytky k zadním roletkám, šroubovák do výbavy a plast pro montáž tlačítek vyhřívání zadních sedaček.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Mrzelo mě, že mi nesvítí baterka v kastlíku, rozdělal jsem ji, sehnal si nové akumulátory v původních rozměrech, odvrtal jsem z nich nabodované vývody, napájel je na nové akumulátory, baterku slepil a zase krásně svítí.

Obrázek

Obrázek

Když jsem kdysi sehnal od kamaráda softclose, tak mi zapomněl říct, že nechodí jak má. První zaklapnutí dopadlo tak, že byl kufr zamčený a nedalo se do něj dostat. Na vině byla prasklá pružinka. Bylo mi toho líto a jiný nikde na obzoru. Od stejného kamaráda jsem si půjčil jeho funkční, odvrtal nýt, na kterém ta pružinka chodí, poslal ji do specializované firmy a za 14 dní jsem jich měl hned několik. Cením si přístupu jednatele, kterému je jasné, že teď o byly tři pružinky a příště jich může být na jinou aplikaci třeba tisíc.

Zbývalo vyřešil odvrtaný nýt. Šlo by to sice seskládat i s tím odvrtaným, protože by to podržel šroub, který jím prochází, ale nemám rád poloviční řešení. Nechal jsem si vysoustružit nové a rovnou i speciální přípravek na dokonalé roznýtování. Teď mi vrtá hlavou nastavení toho zámku, protože, když ho dám, aby to bylo soft, tak neodskakuje kufr a musí se přidržet tlačítko, pro zvednutí víka. Když ho přitáhnu o něco víc, tak sice odskočí, ale při zamykání v tom zámku křupe. Ani jedno mi není sympatické.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

V létě jsem několikrát ocenil výhody skivaku a převezl v něm mimo lyží třeba křovinořez nebo třímetrové teleskopické nůžky na stříhání ovocných stromů. Proto byl často otevřený a nešťastnou náhodou jsem z jeho krytu kousek ulomil při nakládání sekačky. Šlo to zalepit sekundovým lepidlem, ale štvalo mě to. Na Aukru byl nový od pána, který mi kdysi prodal telefon a baterku do kastlíku, tak jsem mu zkusil napsat.

Skivak je doma, s ním i krásný nepoškozený ceník z roku 1994, kde je ještě E32. No a pak nová hračka v podobě zakázkového soundsystému. Věděl jsem o něm ještě z dob nákupu toho telefonu, ale stál raketu a já tehdy ještě nebyl takový pacient.

Pán v roce 1978 emigroval do západního Německa, živil se tam jako zvukový technik. Někdy okolo roku 1991-92 si vydělal na novou E34, kterou koupil od pracovníka BMW, který ji dostal jako poděkování při cestě do důchodu (ten měl prý doma čtyři jiné bavorska, tak páté nepotřeboval). V roce 1993 si do ní nechal zastavět zmíněný soundsystém u specializované firmy v DE a najezdil s ní asi milion kilometrů. Pak ji v Německu rozstřelil. Stačil si ji tak zamilovat, že si ji koupil znovu, tentokrát už jako ojetinu a v kombíku. K mému štěstí je kombík jinak nazvučen a zástavba ze sedanu tam není kam dát. Mám k ní účet na 5100 marek a veškerou dokumentaci.

Složení:

HighEnd zesilovač SONY XM-C6000, reproduktory a výhybky MB QUART BMW series přesně pasující na svá původní místa, dvoucívkový subwoofer Rainbow SW 300 COMP, changer SONY CDX-U300, ekvalizér Hifonics, pozlacené konektory u kabeláže i komponentů... Repro jsou Made in West Germany, SONY Japan, ekvalizér USA. Jen zesilovač má asi 12 kg, tak nemusím v zimě vozit v kufru betonový překlad. 8o)

Obrázek

Jedna z netu pro představu jak je velký:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Asi pětina kabelů:

Obrázek

Jeden z návodů:

Obrázek

Chvilku bude trvat, než najdu chvíli na zástavbu, ale jsem zvědavý jak to pohraje. Do budoucna uvažuji o výměně repro za něco současného od Visatonu. Vojta mi navíc pomohl dohodit zadní multifunkční loketku (u E32 velká vzácnost), čímž mu děkuji a jeho tátovi za dovoz. Chodím se na ni dívat do obýváku, naživo je úžasná. Celá v kůži i uvnitř, víko ze spodu ve dřevě, plynová vzpěra víka, prošívání jako mají sedačky... Teď budu shánět dvojitého Professionala RDS z highline, aby se dala hudba ovládat i zezadu. Zatím jsem z jednoho nefunkčního od uživatele Misice použil přední panel na důstojné zaslepení otvoru pro druhé rádio.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

No a u té E34 chvilku zůstaneme. Ve výbavě už nemám moc co shánět (byť mám nápadů ještě plnou hlavu, ale vše se dá už normálně koupit nebo vyrobit), tak jsem se zaměřil na to hlavní, co dělá auto autem. Zkrátka jsem si koupil čtyřlitr, M60 B40, v E34 touring s tím, že to časem předělám. Ze čtyřlitrů v E32 a E34 se stal ohrožený druh, už teď je problém něco na orgány sehnat. Před dvěma léty jsem o jeden přišel, protože ho prodával idiot a nebyl ochoten mi na to napsat smlouvu. Tahá krásně, jde potichu, po drobných úpravách řadí jak má. Celkově má to auto velké charisma, kdyby se mi chtělo živit třetí V8, tak ho rozchodím a jezdím s tím denně místo sedmičky. Kombíky nemusím, ale tohle se mi děsně líbí, dvojitý šíbr, 280 koní, černá, parádní výbava, bůvolí kůže,.. Takto z něj vezmu kromě agregátů ještě paměti el. volantu.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ještě přemýšlím nad tím, že z toho použiji i paměti sedačky a opaměťuji si spolujezdcovu a pokud tam pásne, tak nivo, které na ní krásně chodí, neteče a jsou na něm nové hadice. Hodilo by se zejména, pokud půjdu do plynu a zatížím kufr druhou nádrží.

Tento týden jsem našel na Bazoši sadu pokliček na Style 2, které jsem tímto dokompletoval a navíc ještě náhradní sadu pokliček Style 4.

Na závěr moudro, že čím víc toho na autě dotáhnu do konce, tím víc mě toho napadá, co by se ještě dalo udělat. Doufám, že bude reznout pomalu a ještě spolu něco zažijeme. 8o)
Naposledy upravil(a) Huff dne sob pro 19, 2015 7:02 am, celkem upraveno 1 x.
BMW E32 730ia V8
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Peknej elaborat. Reprak se dvema civkama jsem jeste nevidel :) Ja kdybych u e38 nemel v kufru gumovy dorazy s ejektorama (jako jsou vepredu na kapotu), tak mi kufr pri otvirani odskoci a pak se ale vlastni vahou vika zase aktivuje soft close a zase se zavre. S tema ejektorama je to ok. Byt to teda asi neni reseni presne jak ma byt.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
Odpovědět