Chcípá po studeném startu
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- oxik
Re: Chcípá po studeném startu
No tak je to jasný, všichni jdeme do Prinsu 
- volf-m
Teď jak je tepleji tak žádný problém nemám, těžko říct jestli pomohlo jezdit chvíli na benzín s VIF aditivem nebo právě počasí. Stejně to ale není úplně takové jak bych si u V8 představoval, jenže co chtít po 18 let starý potvoře na kterou se x let nesáhlo.
BMW E38 750iA Individual
BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
- herman17
Ja to mam ted mixnuty s ethanolem, udajne to cisti vstriky, ventily atd.. schvalne to pak rozdelam, protoze ventily mam fakt zajebany a jsem zvedavej, co je na tom pravdy 
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

http://WWW.BOZENOV.CZ
http://WWW.BOZENOV.CZ
- oxik
to jsem zvědavej, ale když ti to poradili experti na gangu, tak to musí pomoct! 
-
Thyoridas
ja mám M60 + Magic G4, celkový nájezd 330 000, na plyn posledních 35 000km. Volnoběh za tepla bez problémů, za studena taktéž (v první minutě či dvou občas vynechá nejaký válec, jen na benzin (při tom stáří a nájezdu nic neobvyklého...), žádné houpání nebo zdechání se nekoná...
E38 740i/6 95' DG01434 - holota, ale podstatné věci přidány 
-
pavel.rossi
Přidám sem tedy svoji zkušenost, ačkoliv jde o zplynovanou e39 525i poFL. Dva týdny zpět studený motor naskočil o něco délé než je normál, následovala asi tak 10minutová jízda do obchodu(pro jistotu už na benzín), nákup cca půl hodky, chci nastartovat a motor se nemohl vůbec chytit. Několikrát chcípl a běžel hodně rozhozeně. Nakonec se po chvilce trápení srovnal a už běžel klasicky. Druhý den ráno startoval déle, ale naskočil normálně. Následovalo dotankování benzínu Vervou 100 a ujetí asi 400 km čistě jenom na benzín a to ve všech možných režimech. Od té doby vše funguje jak má a starty na brnk
. Plyn tam mám rok nový a ujeto asi 12tisíc čistě jenom na LPG. Systém plynu je Elpigas(sloučenina českých a polských komponentů). Toť k motorizaci R6 v LPG.
vládní e32 735iL
ex BMW 740i e38,m60b40
ex BMW 523i e39
ex BMW 730D e38
ex BMW 525i e34
ex BMW 740i e38,m60b40
ex BMW 523i e39
ex BMW 730D e38
ex BMW 525i e34
- Filozof
Mě to tedy nezlobí a jezdí to zatim ukázkově ale před výměnou svíček to mělo hrubější zvuk ... a nechtělo auto moc jet ...ted po výměně svíček jede auto pěkně i spotřeba klesla a je kolem 11litru kombinovaná,
Ale vím že když jsem to konzultoval u 525i vanos e34 kde mi to opravdu několikrát dělalo tak vždy pomohlo nějakej čas projet benzín s čističem nebo vervu benzín a pak případně seřídit LPG. To auto se učí a když jede na LPG tak se pomalu jakoby rozšteluje a ikdyž se benzín tváří dobře tak auto hapruje toto mi říkal servisák LPG. Proto se musí MAGIC a jiné systémy občas seřizovat případně čistit vstřikovače. Nebo Lambda je hodně přechlastaná a ukazuje nesmysl. To vím že říkal že Lambda u LPG hodně dostává naprdel. Navíc tlak na liště je kolem 1-1,2 baru u prins je 2x tak velký mám pocit.
často taky bejvají vstřikovače LPG zanesené a bud se vyčistí ostrou jízdou nebo ručně rozdělat a vyčistit ...mělo by to jít ale nikdy jsem to nedělal.... vždy pomohlo protáhnout auto na benzín či lpg.
Mě osobně měnili vstřiky při cca 30-40tis km na záruku u magic 2 co jsem měl před 8mi lety v 525i e34 ... ale to se projevovalo tak že auto prskalo a poskakovalo a bylo uplně nepojizdne na LPG.
U Prinsu ted v 7er ty problémy nemám zatím. Pokud by nastali budu to řešit podobně. Něco projedu na benzín případně na lpg svižněji kus cesty. Pak už zase jen seřízení. A ještě mě napadlo že jednou mi měnili hadice 3kusy a že byl slabej tlak..takže to taky mohl dělat tlak LPG u E34 525i starého auta ještě...
To je vše co mohu říci.
Mám novej LPG system Prins a tam čekám že nějakej čas bude klid a bude auto fungovat jak švýcarské hodinky ... tak uvidím.
Třeba u V8 bych se bál že máte ty lambdy 2x nebo 4x ??? to musí bejt pro motor uplnej chaos po nějaké době ty lambdy budou fakt mimo ...a pomáhá jen benzín zase kterej je probere ale někdy nic nezabere a musí se lambdy měnit. Takto to tvrdil LPG serivisák že některé lambdy jsou citlivější a pokud je špatně seřízenej plyn auto pak hapruje více či méně.
Ale vím že když jsem to konzultoval u 525i vanos e34 kde mi to opravdu několikrát dělalo tak vždy pomohlo nějakej čas projet benzín s čističem nebo vervu benzín a pak případně seřídit LPG. To auto se učí a když jede na LPG tak se pomalu jakoby rozšteluje a ikdyž se benzín tváří dobře tak auto hapruje toto mi říkal servisák LPG. Proto se musí MAGIC a jiné systémy občas seřizovat případně čistit vstřikovače. Nebo Lambda je hodně přechlastaná a ukazuje nesmysl. To vím že říkal že Lambda u LPG hodně dostává naprdel. Navíc tlak na liště je kolem 1-1,2 baru u prins je 2x tak velký mám pocit.
často taky bejvají vstřikovače LPG zanesené a bud se vyčistí ostrou jízdou nebo ručně rozdělat a vyčistit ...mělo by to jít ale nikdy jsem to nedělal.... vždy pomohlo protáhnout auto na benzín či lpg.
Mě osobně měnili vstřiky při cca 30-40tis km na záruku u magic 2 co jsem měl před 8mi lety v 525i e34 ... ale to se projevovalo tak že auto prskalo a poskakovalo a bylo uplně nepojizdne na LPG.
U Prinsu ted v 7er ty problémy nemám zatím. Pokud by nastali budu to řešit podobně. Něco projedu na benzín případně na lpg svižněji kus cesty. Pak už zase jen seřízení. A ještě mě napadlo že jednou mi měnili hadice 3kusy a že byl slabej tlak..takže to taky mohl dělat tlak LPG u E34 525i starého auta ještě...
To je vše co mohu říci.
Mám novej LPG system Prins a tam čekám že nějakej čas bude klid a bude auto fungovat jak švýcarské hodinky ... tak uvidím.
Třeba u V8 bych se bál že máte ty lambdy 2x nebo 4x ??? to musí bejt pro motor uplnej chaos po nějaké době ty lambdy budou fakt mimo ...a pomáhá jen benzín zase kterej je probere ale někdy nic nezabere a musí se lambdy měnit. Takto to tvrdil LPG serivisák že některé lambdy jsou citlivější a pokud je špatně seřízenej plyn auto pak hapruje více či méně.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

- dunnst
- Kontaktovat uživatele:
Pak možná lepší ty lambdy odpojit úplně
Těžko říct, u mě bych řekl, že je jedna kaput a druhá dejchá z posledního. Pokud tam jsou teda jen dvě...
- Filozof
PAVEL ROSSI : to je přesně případ kdy se lambdy srovnali do latě a hlavně se auto zase naučilo fungovat jak má ...je to hodně 400km na benzín ale jak vidíš pomohlo to.
Přesně jak mi říkal servisák ...někdy prostě těch asi 100km někdy i více na benzín středně rychle a rychleji pomůže a lambdy se proberou a zase nějakej čas vše funguje jak má.....ideál je ten 100 oktan benzín.
Přesně jak mi říkal servisák ...někdy prostě těch asi 100km někdy i více na benzín středně rychle a rychleji pomůže a lambdy se proberou a zase nějakej čas vše funguje jak má.....ideál je ten 100 oktan benzín.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

- volf-m
U mě to lambdama 100% nebylo, měnil jsem obě za origo. Spíš už to mají podle mě po letech benzínový vstřiky za sebou a jednotky taky nějak začínají haprovat.
BMW E38 750iA Individual