E38 728i LPG

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
T613

Re: E38 728i LPG

Příspěvek od T613 »

tahni mrdat tu rodinu a nemel tu hovna :lol: dnes za 100-150t koupis co chces novejsi, moderni auta nepotrebuji 2t k tomu aby te to zachranilo, E38 je taky stary pekac koncepci z roku 90 tak zustanme nohama na zemi
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

ja nerikam ze ne.. ale dej mi sem za 100-150 auto ktere je pohodlnejsi kvalitnejsi a vybavenejsi? porad musis na necem ustoupit... o tom to je...
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
DDT

Příspěvek od DDT »

Snejku navi která tam je mně sice dovede, ale každá navi za 1500 z tesca umí více že?! Ano je integrovaná a ano základní funkci určo splní. Ale neber mou diskusi ve vztahu k mému vozu, já mluvím obecně, né konkrétně.

A abych to uzavřel, pocit že si příplácím za luxus jsem myslel ve srovnání k E65, u E65 mám pocit že si připlácím za moderní vůz.
E38......zase
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

no a tak to je... ale e65 do 100 000 nekoupis... ja ses tebou ani nebudu hadat ze u f01 si priplacim za modernii vuz... ale to same rikam i o e38 vs. ostatni auta do 100 000....
u e38 si v danne kategorii proste priplacis za luxus a bezpeci.. do 100k to tak je.. az budu mit na auto 500 000 tak si e38 nekoupim.. proc taky... a budu rikat ze je to kram.. protoze si najdu 150 jinych lepsich...
tak to proste je... ale dokud ja i ty se poybujeme v aute do 100 000 tak mi tu prosim nepis ze nemas pocit ze si za neco priplacis... ja si myslim ze sis moh koupit tisic jinejch aut za ty penize... ale zadne by nebylo jako e38...

jo jeste jedna vec co sem nikde nezohlednil v obecne rovine... nemuzu se hadat o ucelovejch autech jakoze nekdo chce kombi nekdo SUV nekdo 4x4... bavim se v rovine aut ktere tu mame a jake tridy jezdime... samo nemuzu nekomu kdo potrebuje kombika tvrdit ze e38 je nejlepsi.. to trochu nema smysl ze...
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
JaraX

Příspěvek od JaraX »

bože z tohodle fakt nemužu, podívej se na to jaky je E38 auto, právě že šíleně nadčasovy a luxusni, netvrdim že je nejlepší, to ani nahodou, jako každy auto ma spoustu vad, je velky, relativně žere apod, ale pro lidi co trochu cestujou je to nejlepší co muže v dane cenove relaci byt, mrkni třeba na spritmonitor, když se mrkneš na Sklasu z adekvátně silným motorem adekvátně starou, tak je spotřeba o 2-3 litry výš a to maji pomalejší podvozek, tudíž se s tím většinou min lita jak se sedmou. já nevím, ale tobě přijde spotřeba 15 litru moc? teda myslím LPG dyt to odpovídá sedmi litrům benzínu jako žere tvým kolegům v nevybavených, pomalých, slabých, nebezpečných autech. známej má OII 2,0tdi v automatu a čtyřkole a žere mu to 12, řikal že se dá jezdit i za 9 ale to musí uplně předpisově, sorry, ale to mi přijde smutny, superby v benzínu žerou taky kolem 13litru, takže jako sedma celkem vede a to se nebaví ani o tom výkonu, ted jsem jel z mnichova se 728i za 8,5 a to nebyla žadna předpisová jízda.
a co se výbavy týče, zastaralý sou akorát ty nový mrdky, mám auto z roku 1994, s tržní cenou cca 150 000kč když tomu hodně přidám a mám tam věci co nemaj ani novy superby, navigace má 3D pohled, sama dělá objíždky dle TMC, má výbornej obraz a výborně naviguje, btw v novym Cayenne není navigačka zdaleka tak dobrá, kufr se mi otvírá sám, světla sviti jako svína, výborně to brzdí, jede to jako kráva, hřejou tomu všecky sedačky, pouští to filmy, má to couvací kameru, má to pamět sedaček, radio zobrazuje dostupné stanice a má dva tunery, pípá to na mě když je nebezpeční naledi, řekne mi to že mi umřela žárovka, krásně mi to řadí,
a řekni mi co bude mít superb za mega navíc proti mýmu autu? a když si vemu 3,2 nebo 3,6 nebo co to je za motor tak to bude žrát víc jak moje sedma.
pokud bych chtěl pohodlny meně vybaveny auto tak si vemu E32, je ještě pohodlnější jak E38, náklady 0,0,0 nic, protože na to koupím fungl tlumič za 1200, světlo za 300kč apod, a to je rozdíl jeslti chcu světlo na oktávku za 6000 nebo na E32 za 300kč,
a proč těch aut nejezdí víc když je tak super?
to je pičovina jak mraky, co jsi napsal, oktávek jezdí 3 prdele ale to auto není vubec dobrý, je předražený, nevybavený apod, kdejaká dacia má lepší vybavu za stejnou cenu, lepší motory má taky kdejakej japonec,
podívej se do vídně, tam oktávku za celej den nepotkáš žadnou a BMW sou tam 3 prdele, v řecku je taky BMW častejší jak tady škodovka, a navíc E38 byla mrtě drahý auto na který měl málo kdo, tak si všichni koupili jetý a těch jetejch prostě není neomezeně, kdyby těch jetých bylo víc, tak by tady víc jezdili protože by i spadla cena.
že sou lidi magoři a bojí se pojistky, spotřeby apod je další pičovina, radši jezdí s TDI za 5 litru a dělaj rozvody a jiny nesmyslny investice, ty když se vyhneš jezděn rozvodům tak si koupíš 10 navigačních mechanik místo toho. neměl sis kupovat 2,8, tam člověku chybí ten pocit brutálně jedoucího auta, kterej poskytuje třeba čtyřlitr,
je plno jiných dobrých aut, např Sklasa, pokud člověk překousne vyšší naklady proti sedmě a jistou "bezduchost" toho auta. nebo třeba taková E36, za 100 litru koupíš 2,8 coupe, motokaru jak svina, auto který výkonově těžko hledá na silnici konkurenci, samozřejmě hovno bezpečný a hovno vybavený, hovno pohodlný, ale zase lepší jak třeba oktávka, to potvrdil i kaámoš kterej vyměnil E36 za oktávku že prostě pohodlí i v té malinké E36 1000let staré je uplně jinde než v oktávce. a to se ani nebaví o E38, ted to kamoš srovnaval s novym superbem a musel uznat že E38 je mnohem pohodlnější než jeho Superzmd, že má lepší podvozek i výbavu,
BMW service expert - http://www.jarax.net
DDT

Příspěvek od DDT »

tak to je přesně to čemu jsem se chtěl vyhnout.
Já neprosazuji škodovky, nehaním BMW a nestěžuji si že já sám osobně mám špatné auto. Jsem rád za to co mám, jen odmítám jednostraně opakovat vaši mantru která je nedotknutelná.

Jaraxi, ty máš super káru, ale přiznejme si že v ní nejsi za 100 ale spíše za násobky. Škodovku rád nemám a nekoupil bych si ji, proto mám co mám, ale zároveň neodsuzuji lidi co mají nějakou oktávku v tdi v kombajnu (jak je národním zvykem) poloviční spotřebu,poloviční náklady a poloviční cenu dílů.

Snejku pocit, bavíme se o pocitu, tak ten budu mít v kterékoliv limuzíně nehledě na její stáří a cenu. E32, staré mercedes lodě, A8 libovolného roku atp. Ale to že si řekneš mám auto kde si připlácím echt za provoz a stojí mi to za to je individuální, a u mně je takový že je E38 fajn ale nemám pocit jaký bych měl v E65. Prostě v tom nebo X5 bych měl jiný osobní pocit, ale to není dáno pevnýmy fakty, to je osobní pocit. Není dán počtem airbagů ani stylem svezení.

Každý z Vás má jiné hodnotící měřítka a jiné hodnoty podle kterých hodnotíte.

Jelikož jsem nikdy nehledal náhradu za E38, tak nemám toto pole zmapované, ale po 3minutách na netu sem můžu hodit klidně tohle :http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... is/8523526

Jako příklad auta které splní požadavky 90% populace. Moderní, bezpečné a solidně vybavené auto. Ano nemá milion kravin typu , integrovaná gps, dvojité skla, vyhřívané sedačky v kůži s lámáním a masáží apod. Ale to neřešme. Vy dva chcete maximální top a tak ho máte. Ale taky za to platíte.
E38......zase
JaraX

Příspěvek od JaraX »

ja za to nic neplatím, se 730D jsem najel 100 tkm a dal jsem toho 3000kč, kámoš má oktávku TDI, najel 30 000k a už do toho dal 25tkč
BMW service expert - http://www.jarax.net
DDT

Příspěvek od DDT »

Hele potřebuji dolít olej litr až dva, ale nevím přesně co tam bylo před tím (na komplet výměnu všeho se chystám na jaře). Tedy otázka zní, co tam můžu nalít aby motor měl všeho dost a ničemu bych neublížil?
E38......zase
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

to mas tezky ale kdyz tam das 10w40 nestane se nic. pokud tam je 5w40 tak je to sice blby... ale ve finale se stejne nic nestane... tezko radit nejlip zavolat puv. majiteli co tam nalil.
Obrázek
hubas

Příspěvek od hubas »

Pro mě osobně nemá smysl pořizovat jiné auto než...
fáčko/félu + e32/e38
Prostě auta, co mají vysokou užitnou hodnotu za dané peníze...
Mají své mouchy, ale pořád ty klady silně převažují.
Prostě myslím, že mezi félou a e32/e38 je šílená díra, kterou těžko vyplním něčím smysluplným...
BMW e32-735i-10/91, manual+LPG
Volvo V70 I.-2,5d-10/99, automat
Opel Corsa E-1,4i-04/17, manual+LPG
EX BMW e38-740i-06/96, automat+LPG
Odpovědět