Moje 7er e38 Na prodej
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
JaraX
-
M3maniac
Re: Moje nová 7er
Jardo si děláš prdel nebo jsi fakt tak vymaštěnýJaraX píše:jj 730d se prostě vyplatí
-
JaraX
06/2011 (144tkm) olej Castrol LL04
- olej drahej jako prase kvuli turbu nesouvisí s dieslem
07/2011 (146tkm) příčné rameno L+PP,tyčky řízení,brzdové desky P+Z,visko spojka,filtry, jedna ledvina atd.
- vymlaceny ramena kvuli těžkymu dieslu taky ne (nebo je to auto stočený případně jezdilo po ukraině, protože sem neviděl sedmu kde by se měnilo tolik ramen ve 150 000km, většina E38 vydrží s podvozkem bez vuli tak do 250tkm, než je vubec potřeba něco měnit)
08/2011 (147tkm) nově přešitý volant, nové čudlíky na volantu
volant je jasnej
11/2011 (160tkm) olej Castrol LL04,zbývající ramena na př.nápravě,žhavicí svíčky,olejový separátor, odstranění klapek v sání, vyčištění sání a EGR ventilu,oprava hydr.kufru,zimní pneu, zadní roletky.
- žhavičky nesouvisí s dieslem, to je jasny, olejový separátor taky ne, ani odstranění klapek v sání, to se dělá u benzína i u diesla stejně. EGR ventil i sání se čistí taky na obou
12/2011 (165tkm) vodicí a napínací kladky+řemeny altík,servo.
- vodící kladky dostávájí u diesela mnohem víc naprdel jak u benzína
01/2012 (169tkm) po delším váháni vyměnit nevyměnit jsem nechal vyměnit olej v automatu včetně filtru a těsnění.Díky bohu řadí ještě sametověji:-)
01/2012 (170tkm) oba termostaty a čtečka navi MK4.
- dva termostaty nevím kde jsi vzal, benzín ma jen jeden.
07/2011 (146tkm) příčné rameno L+PP,tyčky řízení,brzdové desky P+Z,visko spojka,filtry, jedna ledvina atd.
- vymlaceny ramena kvuli těžkymu dieslu taky ne (nebo je to auto stočený případně jezdilo po ukraině, protože sem neviděl sedmu kde by se měnilo tolik ramen ve 150 000km, většina E38 vydrží s podvozkem bez vuli tak do 250tkm, než je vubec potřeba něco měnit)
volant je jasnej
11/2011 (160tkm) olej Castrol LL04,zbývající ramena na př.nápravě,žhavicí svíčky,olejový separátor, odstranění klapek v sání, vyčištění sání a EGR ventilu,oprava hydr.kufru,zimní pneu, zadní roletky.
- žhavičky nesouvisí s dieslem, to je jasny, olejový separátor taky ne, ani odstranění klapek v sání, to se dělá u benzína i u diesla stejně. EGR ventil i sání se čistí taky na obou
01/2012 (169tkm) po delším váháni vyměnit nevyměnit jsem nechal vyměnit olej v automatu včetně filtru a těsnění.Díky bohu řadí ještě sametověji:-)
BMW service expert - http://www.jarax.net
-
M3maniac
Jardo jardoJaraX píše:06/2011 (144tkm) olej Castrol LL04
volant je jasnej
Jsem puntičkář a proto na autě nechci žádné vůle
Volant je jasnej? jasně lezly z něj dráty
Žhavičky stály dardu myslím kolem 200/ks (ano to souvisí s dieselem),odstranění klapek nic nestálo, jen 30 minut práce při preventivním čištění sání.Egr ventil 20 minut práce. Velmi drahá záležitost
Kladky jsem objednal ,ale obě byly v pořádku ,prasknul jen držák altíku za cca 700kč v bmw. Tudiž vyměněny preventivně když to bylo dole.
Termostat se běžně mění u každého auta a moje sedma má hold dva asi 1800,- Kč za oba v bmw origo
Jasně ,jsem důkaz toho jak jsou dieslové báwa na hovno a jak člověka dokážou zrujnovat
-
M3maniac
fotky voloupaného volantu na drát a vyjetých čudlíků, hold to mělo 300 a utočil jsem si to na 140
Jardo mám k autu protokoly z posledních třech STK (TÜV) v německu, papíry ze servisu atd. Tudiž jsou kilometry na 1000% origo
nemůžu za to, že Ty máš paštiku, kde se snad ani kilometry nedaji dopátrat 
-
M3maniac
Jarouši a že jsi to Ty, tak jsem si dal tu práci a nafotil Ti protokoly z STK v německu z roku 2004, 2006,2008 a 2010
aby se opět potvrdilo, že ne vždy máš pravdu
když tady meleš sračky o tom jak víš proč se asi dával čalounit volant.
- Rostik
To jsou strašné kecy, je mi z toho na šavli mně to přijde snad jen jako závist
Vzhledově a pro mně i vybavou nej sedma tady. A to nemluvím že má jasnou historii jako málokterá.....
Ovšem pokud si někdo myslí že 740i před FL je nejlepší auto na světě nechápu proč to všem musí pořád dokola tlačit...
Myslím si že spousta lidí kvůli tady těchto keců na tohle fórum snad ani radši nechodí...
Ovšem pokud si někdo myslí že 740i před FL je nejlepší auto na světě nechápu proč to všem musí pořád dokola tlačit...
Myslím si že spousta lidí kvůli tady těchto keců na tohle fórum snad ani radši nechodí...
-
M3maniac
Dík chlape, jsem si už pomalinku začal myslet ,že tady není nikdo normální až na vyjímky 
- Rostik
Tohle se totiž už nedá.. napíšu svůj nazor jednou, dvakrát ale tlačit to do každého příspěvku třikrát denně to je na chocholouška 
-
JaraX
ale kurva, to zas překrucujete, vám co človek nenapíše přesně "volant je jasnej" znamená = ano volant si muže obšít člověk i v autě který má najeto 50tkm, někdo ho zkurví hned, někomu vydrží 100ky tisíc km, volant neberu jako závadu, nebo cokoliv, ale jako něco co udělá člověku radost. ted jsem u jedne 740i měnil první rameno kde byla trochu vule, skoro to nešlo citit, na technicke mi řikali at to necham a to mělo najeto to auto 270 a bylo to první rameno co se měnilo, co puvodní z roku 1998 tu mám ležet a klidně ti ho pošlu že nemá skoro vuli po 3 kilech km, mě to je jedno, prostě asi u dieselu to trpí víc, todle byl benzín, Velký kola a sportpaket to kurví víc, to je jasny. Jinak 730d jsem měl a to auto bylo dobry, na to že mělo najeto udajně 700tkm a ja najel dalších 105 a nic se neposralo krom jednoho čidla na motoru dobry, ale myslím že jsem byl spíš vyjímka, jinak to auto nejelo absolutně, a docela i žralo ve srovnání se 740i, prostě pracant dobrej, ale nikdy jsem krom sedaček nic nedodělal ,nic nevylepšil, nic preventivně nespravil, protože mě to auto těžce nudilo. do 740i jsem dal do oprav asi 30k, do vylepšení asi 300k, protože je to prostě auto kde má člověk hubu od ucha k uchu. Jo a Rostiku, opravdu si nemyslím že E38 před FL je nejlepší auto
E65 je třeba mnohem lepší, i když už to nemá ducha jak E38, nejlepší je E32
BMW service expert - http://www.jarax.net