oxik orientblau 740i

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
oxik

Re: oxik orientblau 740i

Příspěvek od oxik »

Srpnový ježíšek od fredyho :P

Zatim jen zrcadlíme, svítit budem časem :D

Obrázek
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
pavel.rossi

Příspěvek od pavel.rossi »

To je hezká věc ;) .
vládní e32 735iL
ex BMW 740i e38,m60b40
ex BMW 523i e39
ex BMW 730D e38
ex BMW 525i e34
oxik

Příspěvek od oxik »

Tak z BIGu jsem dojel za reálných 15,7l LPG/100km, což je pecka, protože jsem si dal jeden volný sprint a pak auto stálo asi 2h na volnoběh, aby se dobila baterka (díky perfektovi za kabely :D ) + ještě popojíždění na spanilce..:) V úterý před BIGem jsem totiž konečně byl na štelování systému LPG, takže se spotřeba celkem snížila.

Dneska asi ve 20h jsem se pustil do rozebírání sedačky, abych nějak dobastlil osvětlení koupených opěrek se zrcátkama. Omlouvám se, že budu trochu sprostej, ale největší jebačka bylo sundat spodní kryt sedačky.. absolutně jsem netušil jak to tam je na tich sponkách a než jsme to vykoumal, tak se setmělo :D No každopádně se zadařilo a mohl jsem se pustit do vymýšlení zapojení a jelikož jsem totální amatér na elektriku (všeobecnej gympl) tak jsem moc netušil, ale nakonec jsem to nějak dobastlil pomocí izolačky a vlákna z optickýho kabelu na net na hlavní kabel co vede do sedačky (díky snejkovi za radu :D ) až k opěrkám a výsledek? Hele ono to svítí..měl jsem z toho celkem dost radost, ale radši jsem to zase odpojil a zítra po škole smyku, kterou jsem dostal jako dárek, to udělám pořádně.

Tady taková rychlofotka, už mi byla zima a bál jsem se svítit světýlkama v autě, abych nedopad jak na runwayi :D

Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Fungovalo to tak nějak jak jsem ti řikal že to máš zapojit?
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
fredy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fredy »

Tak to je super, já tam mám origo dráty a když to zapojím tak to nesvítí a naměřil jsem na nich jen 3V což je nějak málo, asi budu muset také improvizovat .... :), tak to dokumentuj a pak mě poradíš :lol:
ex. E38 740i, 1994, manuál, lpg
...
E38 750iL, 1994 - prodej nd....
pavel.rossi

Příspěvek od pavel.rossi »

Jsem ti jí na Bigu skouknul a vypadá dost pěkně ;) . Jen teda ty výfuky by chtěly minimálně o kousek zkrátit, aby tak nečuměly ven.
vládní e32 735iL
ex BMW 740i e38,m60b40
ex BMW 523i e39
ex BMW 730D e38
ex BMW 525i e34
oxik

Příspěvek od oxik »

PERFECT: Já už ani pořádně nevím, kdo mi co říkal, ale tebe jsem opomněl, takže taky díky :) Problém je v tom, že hlavní napájení sedačky je vyvedený do plastovýho konektoru, do kterýho je trošku obtížný něco připojit a bojim se aby se mi tam něco nepodělalo a neshořelo mi auto :D

Fredy: tak já to nafotím a zdokumentuju pro případné další retrofiťáky :) Jinak opěrky jsem rozsvítil i pomocí 3x AAA 1,5V baterek a kousku drátu, když jsem doma zkoušel jestli to svítí :D

pavel.rossi: Mrzí mě, že jsme se na BIGu nepotkali, tvojí jsem taky skouknul :) ta barva na živo vypadá mnohem líp než na fotkách, aspoň mě to tak přijde :) Vejfuky půjdou pryč, chci origo nárazník a schovat, ale ještě si zahrávám s myšlenkou udělat je jako je na bigu měl atc, seřízunté šikmo a krátké + pořádně vyříznout ten nárazník.. pak už jen snížit předek a budu spokojen :D

Jinak dnes jsem byl se sedmou na škole smyku v Plzni na letišti..při prudkém rozjezdu a potom krizové brzdě mi asi 3x na palubáku vyjela hláška, kterou jsem nemohl přečist, kvůlu rozsypanýmu čaji..ale v manuálu jsem si to hledal a vypadá to na "Ölstand Motor prüfen", která po znovunastartování zmizela, ale večer až auto vychladne hladinu změřím..je možný že během 7000km mi to z půlky(podle tyčky) kleslo na spodní měrku tyčky?.. to by muselo někde papat olej, normální to určitě není ne? Třeba se to jen tima manévrama zmátlo :D

Jiank asi 3x jsem schytal otázku co v tom je za motor, 2x pochvalu face2face, dokonce od majitele společnosti, který přijel v Arielu Atom :D
Večer možná podám report včetně pár videí :) A cestou jsem v Blatné potkal stříbrnou E38, potom dám foto do 7er spotting
100RM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 100RM »

Tuto kravinu to pise, ked sa pri prudkom brzdeni navali olej dopredu a cerpadlo si mysli, ze je maly tlak
BMW 7 - The true definition of luxury. Yours.
e38 740iA poooomaly prerod (porod)
oxik

Příspěvek od oxik »

100RM: Díky za uklidnění :) Rozsvítilo se mi to při uplný brzdě ze 60kmh na mokru..

Asi tak 3 prvky na kluzný folii jsem vubec nemohl projet, protože jsem uplně zastavil ještě před kuželama, takže příští kolo jsem jel s vyšší nájezdovou rychlostí než říkali instruktoři.. a slalom mezi kuželama jsem dával kolem 60-70kmh, přičemž pán co tam byl s ochcávkou 1 se nedostal nad 50 a už při 50ti to vypadalo, že se překlopí..:D

Dneska jsem se pustil do osvětlování opěrky podruhé:

Do původního konektoru jsem dráty prostě napěchoval, ještě je izolačkou nějak připevním, aby nevylítly na nerovnostech.. asi to pak zadělám tavící pistolí, abych měl jistotu, že to nevypadne..nebo máte někdo jiný zkušenosti, jak to tam připojit? Budu vděčnej :)

Obrázek

Takhle jsem to zapojil nahoře.. vyndat opěrky, vložit do toho plastu konec drátků a potom zarazit opěrku, krásně to tam sedne a drží, ale pro jistotu jsem to dole stáhnul plastovym stahovákem..
+ ponecháno volně viset cca 10cm, aby mohla opěrka vklidu jezdit nahoru a dolu..
Obrázek

Tady už oba drátky zapojený, ještě bez izolace, ale drží tam docela pěkně..

Obrázek

Odstřihat stahováky a je to..

Obrázek

Svítíme..

Obrázek
oxik

Příspěvek od oxik »

Ještě jsem se pustil do druhý sedačky, ale tam vůbec netuším kam to zapojit, protože tam chybí ta plastová "krabička" se třema vstupníma kabelama, ten hlavní napájecí kabel pro sedačku se rozděluje už někde pod sedákem, kam vubec nevidim a nedostanu se tam rukama.. víte někdo kam to zapojit? :?: :?
Odpovědět